1.FC Rokytnice - Javornice A 0:2 (0:1)

08.10.2016 16:00

Střelci:
Jakub Kráčmer, vlastní (99% Dan Suk)

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl, Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Daniel Suk (88‘ Tomáš Plesl) – Jaroslav Krunčík, Michal Štěpánek, Jakub Kráčmer (75‘ Martin Plíhal), Jakub Hovorka (46‘ Adam Krejčí) - Jan Bárta (82‘ Lukáš Harbich), Josef Kovaříček (68‘ Michal Plašil)

Komentář k utkání:
V posledním duelu jsme se proti nekompletní Rokytnici střelecky prosadit nedokázali a v poháru jsme přes ni postoupili až po penaltovém rozstřelu. Podobnému fiasku jsme se tentokrát chtěli vyhnout a od úvodu zápasu jsme si počínali aktivněji než náš soupeř. Hned v první minutě jsme si vynutili rohový kop, ale ohrozit branku se nám nepodařilo. V 5. min. jsme nevyužili standardní situaci po faulu na Pepu Kovaříčka. Gólu jsme se tentokrát dočkali naštěstí brzy, a to v 8. minutě. Jarda Krunčík posunul míč k Michalovi Štěpánkovi, který poslal nadýchaný centr do pokutového území. Na Michalův centr si naběhl Kuba Kráčmer, a nikterak prudkou, ale přesnou hlavičkou rozvlnil síť za domácím gólmanem – 0:1. V 10. min. se rýsoval únik pro Honzu Bártu, jenže brankář soupeře vyběhl z brány včas. Ve 12. min. ubránili domácí další standardní situaci, kterou tentokrát zahrával Kuba Resl. Po čtvrthodině hry jsme mohli své vedení zvýšit. U míče, který poskakoval v pokutovém území soupeře, se sešli Pepa Kovaříček s Kubou Kráčmerem. Přestože byl Pepa v lepším střeleckém postavení, přenechal míč Kubovi, který branku bohužel netrefil. Ve 20. min. si jeden z mála vážnějších zákroků připsal po střele domácích Lukáš Kasper. Rokytnice si poté vybojovala i pár rohových kopů, ale k ohrožení naší branky při nich nedošlo. V 31. min. ustáli domácí další standardní situaci, kterou rozehrál Pavel Kasper. Po rohovém kopu z 37. min. se odraženého míče ujal Jarda Krunčík. Rokytnický brankář jeho střelu na zadní tyč dokázal bravurně vyrazit a o vyražený míč se už žádný z našich hráčů ani nepopral. V další minutě jsme nevyužili standardní situaci po faulu na Pepu Kovaříčka, když míč bez teče jen proletěl pokutovým územím domácích. Ve 40. min. napálil míč na branku Rokytnice Michal Štěpánek, ale prudká přízemní střela skončila vedle branky. Přestože byl Honza Bárta ve 42. min. faulován, vyslal ještě naši další střelu na soupeře. Ve 44. min. se takřka sám před brankářem ocitl Kuba Hovorka, ale gólman jeho zakončení tak tak vykopl. V poslední minutě prvního poločasu byl při rohovém kopu doslova zbourán Kuba Kráčmer, ale píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá.
I ve druhém poločase se pokračovalo v podobném duchu. Míč jsme měli převážně na svých kopačkách, ale finální a předfinální situace jsme zrovna moc dobře neřešili. V 52. min. zneškodnil naši hlavičku po rohovém kopu opět brankář domácích. Po hodině hry jsme soupeře donutili k chybě v rozehrávce. Jarda Krunčík našel svou přihrávkou zcela volného Pepu Kovaříčka, který byl v tu chvíli sám před brankářem. S první překážkou – brankářem – si Pepa poradil obstřelením, ale míč doputoval pouze na tyč a odrazil se zpět do hřiště a dorážející hráči k němu měli daleko. V další minutě se do samostatného úniku řítil Adam Krejčí, ale byl zastaven faulem posledního bránícího hráče. K překvapení všech vytáhl hlavní rozhodčí ze své kapsičky jen žlutou kartu. Nařízený přímý volný kop nakroutil Jarda Krunčík přes zeď, ale gólman jeho střelu vyrazil. V 61. min. jsme neuspěli ani po opakovaném kopu od rohového praporku. V 66. min. měl gól na noze Jarda Krunčík, když si naběhl na kolmici za obranu. Dokázal udělat i kličku gólmanovi, ale z úhlu již nedokázal zamířit mezi tyče a rozvlnil jen boční síť. V další minutě se do míče razantně opřel Adam Krejčí, jenže mířil nad branku Rokytnice. Uklidnění v podobě druhé branky jsme se dočkali v 69. min. po úniku Dana Suka, když jeho přihrávku před branku tečoval bránící hráč šikovně do protipohybu bezmocného brankáře – 0:2. Krátce poté napřáhl ke střele Honza Bárta, ale napálil jen protihráče. Domácí se samozřejmě nevzdávali a začali se tlačit více dopředu. Jejich další šanci v 72. min. však zlikvidoval bez problému Lukáš Kasper. V 78. min. se Jarda Krunčík vyhnul bránícímu hráči a jeho centrovaný míč si v pokutovém území našel Kuba Kráčmer. Po Kubově hlavičce už někteří diváci pomalu zvedali ruce, ale míči se do cesty postavilo břevno! Od něj se míč odrazil k Adamovi Krejčímu, který ho okamžitě „vybombil“ znovu na branku. Bohužel ji netrefil, a kdyby za brankou nebyly ochranné sítě, skončil míč kdesi ve zdejších mrazírnách. V 80. min. si s další střelou domácích musel poradit jinak zkřehlý Lukáš Kasper. Trochu zahřát se mohl i po přímém kopu Rokytnice z další minuty, ale Jarda Krunčík svůj faul okamžitě odčinil, když svým zásahem ve zdi nepropustil míč dále. V 85. min. vystřelil vedle branky domácích z dálky Michal Štěpánek. V nastaveném čase mohl jít do úniku ještě Jarda Krunčík, ale síly už mu na to nestačily. Nakonec míč ještě popostrčil k Michalovi Plašilovi, který střílel jen do brankáře. Tím zápas v Rokytnici skončil a soupeře, který tentokrát nastoupil proti nám v plném počtu, jsme porazili o 2 branky.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „To hlavní, vítězství, si z Rokytnice vezeme. Roli favorita jsme tak splnili, výkon ale optimální nebyl. Začali jsme velmi dobře, pak se nám přestala dařit kombinace a množství našich nepřesností i vlivem zbrklosti přibývalo. Za 2:0 můžeme být rádi, naši střelci se aktuálně v koncovce trápí, a toužebně tak očekáváme zápas, kdy si všechno sedne tak, jak má… Byl bych moc rád, kdyby to bylo hned příští týden, kdy přivítáme Lukavici!“

Zpět