Borohrádek - Javornice A 1:2 (1:0)

10.06.2017 15:00

Střelci:
vlastní, Josef Kovaříček

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Daniel Suk – Michal Štěpánek (63‘ Jakub Hovorka), Jakub Kráčmer, Jan Kráčmer, Tomáš Krunčík (89‘ Tomáš Plesl) – Josef Kovaříček (80‘ Pavel Chlachula), Adam Krejčí (82‘ Martin Plíhal)

Komentář k utkání:
Na utkání s Borohrádkem dorazili někteří hráči trochu unavenější z hudebního festivalu. Krátce po začátku zápasu zakončoval po centru Kuby Kráčmera Michal Štěpánek, ale hlavičku na zadní tyč brankář bez problémů chytil. Ještě v 1. min. nabídla naše festivalovými tóny znavená obrana šanci soupeři, ale Lukáš Kasper se tváří v tvář proti domácímu útočníkovi zaskvěl. Ve 2. min. pláchl domácím Dan Suk, ale Adam Krejčí si v pokutovém území smolně šlápl na míč. V 6. min. namířil Honza Kráčmer svůj přímý volný kop je do rukavic brankáře. V 8. min. šel po chybě Kuby Resla domácí hráč sám na Lukáše Kaspera, ale ten se znovu vyznamenal. Aby toho nebylo málo, po pár vteřinách jsme domácím otevřeli střed hřiště a ti stáli opět sami před naším brankářem. Lukáš opět zakouzlil a další gólovou šanci Borohrádku zneškodnil. V 9. min. se po pravé straně protáhl do vápna Adam Krejčí, který vystřelil kousek vedle tyče. Ve 12. min. přibrzdil střelu domácích obětavým skluzem Michal Štěpánek a Lukáš Kasper měl díky tomu práci snadnou. O 2 minuty později promáchl Adam Krejčí míč zahraný od rohového praporku a ani při opakovaném pokusu mu střela nesedla. Po následném útoku Borohrádku skončil míč v rukavicích Lukáše Kaspera, který poté vyhodil míč přímo nešikovně na nohu domácích hráčů. Ti naštěstí nabídnutou šanci překombinovali a sami se o gól připravili. V 16. min. se na útočný výlet vydal Kuba Resl. Nakonec za hranicí pokutového území vypálil, ale svou střelou jen naklepal pozadí bránícího hráče. Ve 21. min. skončil přímý volný kop Tomáše Krunčíka přímo v náruči brankáře Borohrádku. To ve 24. min. byli domácí po standardní situaci úspěšnější, když se v našem pokutovém území prosadili ze vzduchu – 1:0. Ve 26. min. netrefil Michal Štěpánek z voleje přetažený centr do pokutového území. Ve 28. min. ztratil kvůli rozvážné rozehrávce míč Kuba Resl, ale domácí jeho zaváhání nepotrestali. Za další 2 minuty se po přenesený hry doleva probil k brance Adam Krejčí. Brankáře však bohužel neprostřelil. Ve 32. min. se Kuba Kráčmer neúspěšně pokoušel tečovat střelu Dana Suka. Ve 36. min. skončil nad brankou přímý kop Honzy Kráčmera z 25 metrů. Ve 40. min. zapnul své turbo Dan Suk a zdánlivě ztracený míč dokázal přihrát před branku, kde si Adam Krejčí s Kubou Kráčmerem bohužel překáželi. Ve 42. min. mohli jít domácí do dvoubrankového vedení, když si útočící hráč obhodil Lukáše Kaspera, ale ten jeho úmysl vystihl a šanci soupeře zmařil. Do poločasu se nám vyrovnat nepodařilo, protože se neujal ani další únik Adama Krejčího zakončený střelou vedle.
Na začátku druhého poločasu zatáhl Adam Krejčí míč k soupeřově brance, kde si ho převzal Tomáš Krunčík. Ten centrem do vápna hledal Pepu Kovaříčka, který míč před prázdnou brankou bohužel minul. Ve 47. min. hlavičkoval Pepa Kovaříček v dobré pozici po přímém kopu Tomáše Krunčíka nad branku. V další minutě si míč do střelecké pozice připravil Adam Krejčí, ale brankář jeho střelu na bližší tyč špičkou kopačky vyrazil. V 57. min. nedokázal Adam Krejčí propasovat přihrávku přes obranu soupeře. V 65. min. se po rohovém kopu míč motal v pokutovém území Borohrádku, ale Pepa Kovaříček míč k brance neprocpal. V další minutě vystřelil Adam Krejčí z 25 metrů jen doprostřed branky. Ihned po brankářově výkopu zakončoval domácí hráč překvapivou střelou z první. Naši branku naštěstí přestřelil. V 67. min. se nám podařilo vyrovnat, když si po přímém kopu Honzy Kráčmera domácí obránce pod tlakem našich hráčů vstřelil vlastní branku1:1. Hned v další minutě jsme mohli jít do vedení, když jsme šli 3 na jednoho, ale Dan Suk nedokázal svým spoluhráčům přesně přihrát. V 71. min. jsme byli vedoucí brance ještě blíže. Adam Krejčí ukázal soupeři svá záda, obhodil si gólmana, ale střelou z úhlu trefil jen spojnici. Míč se od ní odrazil k dobíhajícímu Tomášovi Krunčíkovi, který z 10 metrů trefil pro změnu břevno! V 75. min. zachytil soupeř naši rozehrávku, ale rychlý protiútok využít nedokázal. V 77. min. obrali Tomáš Krunčík s Adamem Krejčím o míč obránce Borohrádku, Adam následně přihrál před branku Pepovi Kovaříčkovi, který nemastnou neslanou střelou dostal náš tým do vedení 1:2. V 79. min. skončila hlavička domácích po autovém vhazování pár decimetrů vedle tyče. Krátce poté se Borohrádek dostal do další velké šance, ale střídající hráč mířil nepřesně, a Lukáš Kasper tak zasahovat nemusel. V 86. min. namířil Honza Kráčmer přímý kop na zadní tyč, ale Kuba Hovorka se ani nepokusil vyskočit. V 88. min. doběhl Pavel Chlachula dlouhý výkop Lukáše Kaspera a přihrávkou takřka před prázdnou branku vybídl ke gólovému zakončení Martina Plíhal. Ten však v jasné šanci selhal, protože zamířil do míst, kam se akorát vrátil brankář Borohrádku. Ten se nakonec mohl stát domácím hrdinou, ale jeho hlavička po rohovém kopu v nastaveném čase naši branku naštěstí minula. V posledním zápase sezóny jsme tak trochu překvapili i sebe. Po pár minutách jsme totiž mohli prohrávat o 4 branky, ale místo toho jsme si z Borohrádku odvezli těsné vítězství 1:2. Teď už je před námi jen zasloužený odpočinek před přípravou na novou sezónu.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Na úvod děkujeme našemu soupeři, že nám svolil odehrát utkání o dvě hodiny dříve, než bylo původně plánu. Dále také musím poděkovat klukům, že ač společensky unaveni, tak přesto z JamRocku dorazili a utkání odehráli na hraně svých sil. Celkově to byl zápas, ve kterém domácí měli vést po poločase 5:1, a nemělo se nic řešit. Štěstí v koncovce však Borohrádku nepřálo, a tak se stalo to, v co jsme tajně doufali. Ve druhém poločase jsme se kousli a utkání otočili. A když jsme v nastavení přežili po rohu domácích hlavičku jejich brankáře, která skončila kousek vedle naší branky, mohli jsme z posledních sil oslavit poslední vítězství letošního ročníku a celkově i velmi vydařenou sezónu. Děkujeme našim divákům, kteří za námi i přes spoustu dalších lákadel o tomto víkendu dorazili a podpořili náš výkon nevýkon. A po dlouhé sezóně můžeme volat - konečně, přestávka!!“

Zpět