Dobruška B - Javornice A 1:3 (1:0)

28.09.2014 14:00

Střelci:
Jakub Kráčmer, Michal Plašil, Jaroslav Nosek

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl (86‘ Lukáš Harbich), Stanislav Koutský, Jaroslav Krunčík, Daniel Suk – Josef Kovaříček, Martin Šrefl (82‘ Jaroslav Nosek), Jakub Kráčmer, Jan Podzemný (55‘ Matěj Čižinský) – Michal Plašil (75‘ Pavel Chlachula), Pavel Kasper (53‘ Adam Krejčí)

Komentář k utkání:
Hned v úvodní minutě sebrala domácí obrana nadějnou přihrávku Michala Plašila na Honzu Podzemného. Minutu poté se už Honza Podzemný k zakončení dostal, ale jeho přízemní střelu brankář pokryl. I před naší brankou začalo být brzy živo. Naše obrana ale skrumáže před naší brankou po přímém a rohovém kopu bez větších potíží ustála. V 9. min. všem našim hráčům i fanouškům zatrnulo, když Jardovi Krunčíkovi přeskočil míč přes nohu a domácí střelec se ocitl sám před Lukášem Kasperem. Skóre zápasu se naštěstí neměnilo, protože Lukáš dokázal míč skvělým zákrokem vytěsnit na roh. V 10. min. se vydal na útočný výlet Dan Suk, ale svůj samostatný únik nedokázal zakončit. Gól nepadl ani z přímého kopu Dobrušky v následující minutě, který z brankové čáry odhlavičkoval Jarda Krunčík. Na druhé straně se neujala ani střela Pavla Kaspera po přihrávce Michala Plašila. Ve 20. min. našel Pepa Kovaříček v pokutovém území Honzu Podzemného, jehož nenápadná střela skončila na břevně. Dorážku Michala Plašila dokázal domácí gólman také zlikvidovat. Neúspěšný byl i pokus Dana Suka krátce poté. Dobruška se do našeho pokutového území dostávala zejména díky standardním situacím. Ty se však naší obraně dařilo zvládat. Ve 26. min. zastavil rozvíjející se útok domácích Jarda Krunčík, který hned založil rychlý protiútok. Jeho přihrávka na Michala Plašila byla bohužel až příliš dlouhá. Ve 28. min. zpacifikoval Lukáš Kasper nebezpečnou hlavičku Dobrušky po trestném kopu. Po půlhodině hry obral Michal Plašil o míč váhajícího brankáře, ale svou střelu poslal nad odkrytou branku. Ve 31. min. už někteří naši diváci a hráči křičeli gól. Pohotová střela Pavla Kaspera nakonec jen zazvonila na tyč a míč se podél brankové čáry vrátil do hřiště. Další naši střelu měl po přihrávce Michala Plašila na svědomí Pepa Kovaříček, jehož rána skončila za bránou. Tam zamířilo i zakončení Pavla Kaspera po rohovém kopu ve 33. minutě. Na druhé straně hřiště se musel mít na pozoru i Lukáš Kasper, který v další minutě zneškodnil nebezpečnou střelu soupeře a dorážku, která mířila vedle branky, si už obrana pohlídala. Definitivně oddechnout jsme si ale nemohli, protože rozhodčí nařídili po této akci zcela nesmyslný rohový kop. Chyba rozhodčích zůstala naštěstí bez následku, protože hlavička domácích mezi tyče nezamířila. Ve 40. min. se k přímému kopu ze 30 metrů postavil Michal Plašil, ale branka pro něj byla příliš nízká. O 2 minuty později se po ztrátě míče u poloviny hřiště dostali do rychlého protiútoku domácí, kteří nás po vydařené akci potrestali přesnou hlavičkou k tyči – 1:0. V závěru poločasu se ke střele dostali opět domácí a na druhé straně i Michal Plašil. Oba tyto pokusy však poločasový stav nezměnily.
Začátek druhé části zápasu gólovým stavem už zahýbal. Martin Šrefl zatáhl míč do pokutového území, jeho centr usměrnil Michal Plašil ke Kubovi Kráčmerovi, který se zblízka nemýlil – 1:1. V následujících minutách měla Dobruška několik náznaků šancí, ale ani střela doprostřed branky a ani přímé volné kopy v 58., resp. 59. min. nám problémy nenadělaly. Naopak jsme se po jednom z nich vydali do rychlého protiútoku. Adam Krejčí okamžitě posouval přihrávku Michala Plašila dál na volného Martina Šrefla, ale toho zastavil v postupu na branku praporek pomezního rozhodčího. Martin Šrefl se o pár minut později neprosadil ani hlavou po trestném kopu Michala Plašila. Totéž se dalo říct o standardní situaci hned poté, jejímiž aktéry byli Jarda Krunčík a Kuba Kráčmer. V 65. min. jsme se už vedení dočkali. Adam Krejčí nastartoval přihrávkou mezi obránci Dana Suka. Dan svůj únik nezakončil střelou, ale v pokutovém území vyzval svou přihrávkou ke skórování Michala Plašila, který míč levačkou bezpečně uklidil do odkryté branky – 1:2. V 69. min. mířila na branku Lukáše Kaspera další rána z přímého kopu. I tentokrát ji Lukáš bezpečně zkrotil ve svých rukavicích. Při šanci domácích v 73. min. pak práci našemu gólmanovi vzal Jarda Krunčík, který zblokoval střelu soupeře. V 78. a v 79. min. pozlobil obranu Dobrušky opět Dan Suk. Jeho přihrávku před branku odvrátila obrana domácích a další Danova střela byla nepřesná. V 81. min. přišel nebezpečný centr Dobrušky do našeho pokutového území, ale žádný z nabíhajících hráčů na něj naštěstí nedosáhl. Vedle skončila i další střela domácích v 83. minutě. V minutě 86. se po pár vteřinách na hřišti dostal do šance střídající Lukáš Harbich. Jeho střelu mířící do odkryté branky dokázal gólman zastavit ještě před brankovou čarou. Dvě minuty před koncem jsme se dočkali rozhodnutí, které zařídili střídající hráči. Roh Pavla Chlachuly srazil Lukáš Harbich k Jardovi Noskovi, který nekompromisním zakončením zvýšil na 1:3. Poslední minuty jsme tak dohrávali v klidu a vítězství jsme si už vzít nenechali.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Z Dobrušky si přivážíme zasloužené vítězství. Tým předvedl dobrý výkon a jen naše střelecká nemohoucnost v prvním poločase ohrozila naše šance na zisk bodů. Dnes bylo důležité, že střídající hráči ještě zvýšili naše obrátky našeho týmu a domácí nestíhali fyzicky. Týmový výkon tak přinesl pro mnohé nečekaný úspěch. Hráčům za dnešní nedělní povedené odpoledne velmi děkuji.“

Zpět