Javornice A - 1.FC Rokytnice 7:2 (5:2)

06.05.2017 17:00

Střelci:
Adam Krejčí 2, Josef Kovaříček 2, Jakub Kráčmer 2, Tomáš Krunčík

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Daniel Suk - Pavel Chlachula (70‘ Lukáš Harbich), Jan Kráčmer, Jakub Kráčmer, Tomáš Krunčík - Josef Kovaříček (86‘ Lubomír Plesl), Adam Krejčí (83‘ Tomáš Plesl)

Komentář k utkání:
Zápas s Rokytnicí snad nemohl ani začít lépe. Hned po rozehrávce vyslal Tomáš Krunčík do útoku Adama Krejčího. Ten potáhl míč po lajně a přihrávkou před branku našel Pepu Kovaříčka, který svým důrazem ve skluzu a s pomocí tyče dotlačil míč již ve 25 vteřině do branky - 1:0. Ve 3. min. zafungovala znovu spolupráce Tomáše Krunčíka a Adama Krejčího, který si tentokrát udělal kličku do středu hřiště a sám zvýšil na 2:0. V další minutě se povedenou akcí po pravé straně prezentoval Pepa Kovaříček, ale následný centr Kuby Kráčmera odvrátili hosté na roh. V 6. min. si Adam Krejčí zpracoval dlouhý nákop od obrany, přihrál na vápno pod sebe, ale Kuba Kráčmer střílel nad. V 7. min. hosté snížili na 2:1, když zachytili nepřesnou rozehrávku ve středu hřiště. Standovi Koutskému pak míč smolně nohu přeskočil a rokytnický útočník si povedeným obloučkem přes Lukáše Kaspera připsal gólovou trefu. Dvoubrankové vedení nám vzápětí mohl vrátit Adam Krejčí, když byl první u přihrávky za obranu, obešel i brankáře, ale střelu z velkého úhlu mezi tyče nenamířil a žádný ze spoluhráčů před brankou také nečekal. V 9. min. jsme zachytili rozehrávku Rokytnice, Tomáš Krunčík oslovil svou přihrávkou Pepu Kovaříčka, ale toho výborným zákrokem vychytal brankář hostů. V 11. min. přišla nenápadná střela z dálky, kterou Lukáš Kasper konečky prstů vytěsnil na roh. Možnost zahrávat rohový kop jsme měli ve 12. min. i my a podařilo se nám to o poznání lépe. Odražený míč se dostal do blízkosti Kuby Kráčmera, který střelou z otočky zvýšil na 3:1. V 18. min. mohl naše vedení navýšit opět Pepa Kovaříček, ale po přihrávce Adama Krejčího gólmana opět nepřekonal. Ve 22. min. si o nominaci do ankety „Borec nakonec“ řekl Lukáš Kasper, který nešťastně mezi nohama propustil obyčejnou střelu soupeře z 22 metrů - 3:2. V další minutě sebral šanci Adamovi Krejčímu gólman Rokytnice, který byl u míče o zlomek vteřiny dříve než náš útočník. Ve 25. min. zakončoval Adam Krejčí po dlouhém autu, ale skvělý zákrok gólmana držel Rokytnici ve hře. O 3 minuty později jsme se po autovém vhazování přeci jen prosadili, když aut Adama Krejčího dopadl přesně na hlavu Kuby Kráčmera, který jednoduchou hlavičkou zvýšil na 4:2. Ve 32. min. našel Pavel Chlachula krásnou přihrávkou mezi obránce Adama Krejčího, ale rokytnický brankář opět předvedl své kvality. Ve 39. min. jsme se radovali z gólu na 5:2. To Adam Krejčí zatáhl míč po lajně a podobně jako v první minutě zápasu našel nabíhajícího Pepu Kovaříčka, který se i podruhé v blízkosti branky prosadil svým důrazem. Ve 41. min. jsme hosty zaskočili rychlou rozehrávkou, ale Pepa Kovaříček už nedokázal vrátit míč před branku. V další minutě zachytil Adam Krejčí špatnou rozehrávku brankáře, ale ten stihl svou chybu napravit. Na konci poločasu se centrem za obranu připomněla Rokytnice, ale jednak byl Lukáš Kasper u míče včas a jednak byl signalizován ofsajd.
Druhý poločas mohl začít také parádně, ale Tomáš Krunčík po rohovém kopu brankáře neprostřelil. V 50. min. našel Honza Kráčmer Adama Krejčího, ale ten svou bombu poslal jen do louky za brankou. V následující minutě přišel centr Kuby Kráčmera do pokutového území, na který si počíhal Pavel Chlachula, jenže hlavičkou zamířil o pár decimetrů vedle tyče. V 56. min. vypadl brankáři Rokytnice z rukou centr Kuby Resla, ale svou chybu soupeř rychle napravil. V 57. min. to po delší době vřelo také v našem pokutovém území, ale Standa Koutský střelu soupeře obětavě zblokoval. Po hodině hry se kolem bránících hráčů soupeře prohnal Dan Suk, ale jeho přihrávku srazil obránce na roh. Po něm se k zakončení dostal znovu Dan, jehož střela jen proskákala vedle branky. V 62. min. skončila nad brankou soupeře hlavička Pavla Chlachuly po rohovém kopu. O 2 minuty později to mezi diváky jen zahučelo, když střela Pepy Kovaříčka těsně minula pravou šibenici. V 65. min. se do hry zapojil hlavní rozhodčí, který se nestihl vyhnout naší rozehrávce, ale střela soupeře mířila přímo na Lukáše Kaspera. Chvíli poté jsme si pohráli s hráči Rokytnice, ale Pepa Kovaříček nakonec k brance neprošel. V 70. min. se z pravé strany řítil na branku hostů Adam Krejčí, který i v tísni dokázal nakonec zvýšit na 6:2. Adam se v další minutě pokoušel i o hattrick, ale pokus o střelu z voleje nevyšel. V 74. min. předvedli své útočné choutky naši obránci, když si Standa Koutský několikrát narazil míč a Dan Suk se následně ocitl sám před brankářem. Toho ale nepropálil. Další gól nepřidal ani Adam Krejčí hlavičkou po rohovém kopu Kuby Kráčmera. V 78. min. neuspěl ani Honza Kráčmer, který se opřel do skákavého míče, ale ten branku přeletěl. V 85. min. se hezkou kombinací představili střídající Lukáš Harbich a Tomáš Plesl, ale střelu jim obrana nakonec zblokovala. V 89. min. pláchl všem hostům Dan Suk, ale sám před brankářem neuspěl ani podruhé. Již v nastaveném čase dal výsledku konečnou podobu Tomáš Krunčík. Po centru Luboše Plesla, který se v sestavě A-týmu objevil po několika letech, měl totiž dostatek času a prostoru k tomu, aby posedmé rozvlnil síť za brankářem soupeře - 7:2.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Velmi divoký začátek utkání viděli dnes diváci, kteří přišli včas. Utkání se rozhodlo v prvním poločase a druhý se jen dohrával. Chtěl bych poděkovat klukům z naší rezervy, kteří nám doplnili sestavu. Jsem rád, že se nám konečně podařilo doma jedno utkání zvládnout solidním způsobem před pěknou diváckou kulisou, která vynechala zápas národního týmu na MS a podpořila nás!

Zpět