Javornice A - Černíkovice B 1:1 (1:1)

14.06.2014 17:00

Střelci:
Josef Kovaříček

Sestava:
Lukáš Kasper - Jaroslav Motl, Jakub Kráčmer, Michal Štěpánek, Jaroslav Nosek - Josef Kovaříček, Jaroslav Krunčík (80‘ Lukáš Harbich), Martin Šrefl, Pavel Chlachula (52‘ Daniel Suk) - Pavel Kasper (62‘ Jan Podzemný), Michal Plašil (62‘ Tomáš Krunčík)

Komentář k utkání:
Do utkání proti bodově nejslabšímu týmu soutěže jsme vstoupili výborně. Již ve 3. min. se po autovém vhazování dostal míč k Pepovi Kovaříčkovi, který střelou k zadní tyči otevřel skóre utkání - 1:0. Zatímco nás rychlé vedení trochu ukolébalo, hosty probralo k aktivitě. Zanedlouho po naší brance se hosté dostali do nebezpečného útoku, po kterém míč skončil až v naší brance, ale již předtím byl odmáván a odpískán ofsajd. Herně se nám v posledním utkání zrovna nedařilo. Blíže ke vstřelení branky byl několikrát náš soupeř. Branka Lukáše Kaspera byla v ohrožení hlavně při rohových kopech. Naštěstí byla muška hlavičkujících hráčů nepřesná. Ve 22. min. si Jarda Krunčík počkal na odražený míč, potáhl ho k brankové čáře, ale nikdo z našich hráčů nedokázal jeho přihrávku před branku proměnit v gól. Následoval sice rohový kop, po kterém se k zakončení natlačil Martin Šrefl, ale míč usměrnil jen do míst, kde číhal gólman Černíkovic. Ve 27. min. měl ke gólu ještě blíže Michal Štěpánek, který se po povedeném průniku dostal k nebezpečné střele, která jen zazvonila na tyč. V další minutě naši obranu opět pozlobily Černíkovice, ale Kuba Kráčmer hlavou míč odvrátil do bezpečí. Uklidit míč do bezpečí se nám bohužel nepovedlo ve 32. minutě. To se míč po zásahu naší obrany odrazil zpátky k soupeři, který tentokrát dokázal překonat i Lukáše Kaspera a vyrovnal na 1:1. O 3 minuty jsme mohli už prohrávat, ale černíkovický hráč se před bránou podsmekl a Michal Štěpánek svým odkopem další pokračování akce odmítl. Na šanci hostů jsme dokázali zareagovat pouze z rohového kopu, ale ten nakonec soupeře odhlavičkoval do bezpečí. Ve 42. min. se do jasné gólové šance dostal kvůli našemu nedůrazu opět soupeř, ale Lukáš Kasper proti němu výborně vyběhl a střelu vyrazil. V závěru poločasu pak přišla ještě střela Pepy Kovaříčka, která ale mezi tyče nemířila.
Druhý poločas pro nás začal málem pohromou, když se nám opět nepodařilo pohlídat náběh soupeře při rohovém kopu. Všichni na hřišti jen strnule sledovali, jak se míč po hlavičce soupeře odráží od tyče a cestuje podél brankové čáry. Tu nakonec nepřekročil, a výsledek tak zůstával stále nerozhodný. Z našich chyb jsme se nedokázali poučit a soupeře jsme nechali znovu nebezpečně hlavičkovat v 50. minutě. V naší síti neskočila ani další střela soupeře o 2 minuty později. V 53. min. zkoušel Pavel Chlachula procpat svou přihrávku před branku na Jardu Krunčíka, ale obrana Černíkovic tento míč nepropustila. V další minutě se do dobré příležitosti ihned po vystřídání dostal Dan Suk, ale svou střelu namířil nad branku. Za další 2 minuty využil Dan Suk své rychlosti při dalším útoku, když doběhl zdánlivě ztracený míč, ale přihrávku před branku si obrana hostů znovu pohlídala. Tentýž hráč svou úvodní pětiminutovku na hřišti zakončil hlavičkou, která skončila za zády brankáře Černíkovic, ale i na naší straně nebyl gól pro ofsajd uznán. V 59. min. zahrávali hosté přímý volný kop, který přeplachtil přes naši zeď i branku. Po hodině hry se k dalšímu svému útočnému výletu vydal Michal Štěpánek, ale místo střely zvolil ke škodě celé akce nakonec nevydařenou přihrávku. V 62. min. se míč z kopačky Jardy Krunčíka od rohového praporku snášel k Martinovi Šreflovi, ale ten na něj doslova o milimetry nedosáhl. V 65. min. se neujala ani hlavičky Pepy Kovaříčka a totéž platilo i pro pokus Dana Suka ze 71. minuty. V 73. min. běžel hostující hráč na Lukáše Kaspera, ale Kuba Kráčmer dokázal míč v poslední vteřině srazit na roh. Po něm se Černíkovice dostaly k odraženému míči a Lukáš Kasper musel předvést další skvělý zákrok. Čtvrthodinu před koncem hosté málem využili dalšího našeho zaváhání, ale částečně odkrytou branku trefit nedokázali. V 78. min. zastavil naši další gólovou akci ofsajd. Deset minut před koncem nestihl Tomáš Krunčík do branky usměrnit přihrávku Dana Suka. Míč jsme do branky nedostali ani po kombinaci Honzy Podzemného, Kuby Kráčmera a Pepy Kovaříčka. Neujala se ani další přízemní střela Pepy Kovaříčka. Naopak střely Tomáše Krunčíka a Martina Šrefla z 85., resp. 86. min. měly výšku až příliš velkou. Vítězný gól mohl padnout i do naší branky, ale soupeř si nepohlídal ofsajdovou hranici a o branku se tím sám okradl. V 88. min. si v pokutovém území zpracovával míč Lukáš Harbich, ale balón ho v rozhodující chvíli podle představ neposlechl. Poslední střelu sezóny 2013/14 vyslal na branku Michal Štěpánek. Střela to byla prudká, ale bohužel šla do míst, kde byl připravený brankář soupeře. Přestože oba týmy chtěly vyhrát, skončilo utkání remízou 1:1.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Poslední utkání sezóny jsme chtěli vyhrát a rychlý vstřelený gól tomu napovídal. Bohužel to bylo od nás vše. Zápas se nám nepovedl a moc fotbalových akcí na hřišti vidět nebylo. Utkání tak skončilo zaslouženou remízou, přestože oba týmy měly velké množství šancí. Chtěl bych tak poděkovat trpělivým divákům, kteří vydrželi fandit až do konce zápasu, a hráčům za další slušně zvládnutou sezónu.“

Zpět