Javornice A - Černilov 0:4 (0:1)

10.06.2023 10:15

Střelci:
-

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Jan Kráčmer, Pavel Kasper, Stanislav Koutský – Filip Dvořák (46‘ Jakub Hovorka), Pavel Drašnar, Josef Kovaříček, Martin Šrefl (87‘ Lukáš Harbich) – Adam Krejčí, Ondřej Nosek (87‘ Josef Hanyk)

Komentář k utkání:
Poslední domácí zápas proti Černilovu jsme začali útočnou akcí, ale přihrávka Ondry Noska se před branku nedostala. V dalších minutách převzal iniciativu soupeř a po kombinačních akcích ostřeloval naši branku z různých pozic. Naše obrana ale většinu střel ani nepropustila k Lukášovi Kasperovi. V 11. min. měl vedoucí gól na hlavě Ondra Nosek, když k němu vrátil přetažený centr Pepa Kovaříček, jenže hlavou branku přestřelil. Ve 12. min. si Adam Krejčí vyměnil míč po autovém vhazování s Ondrou Noskem, ale Adamova střela jen zacinkala na první tyč. V 16. min. se za zády naší obrany dostal k míči útočník Černilova, jenže ve vzduchu se zatřepotal praporek pomezního rozhodčího signalizující ofsajd. Ve 22. min. jsme se po zastavení útoku soupeře vydali do protiútoku, ale přihrávku Adama Krejčího zblokovali hosté na roh. Po něm se ke střele z pokutového území dostal Filip Dvořák, ale jeho slabý pokus brankář soupeře kryl. Ve 24. min. získal Černilov velmi snadno vedení, když Honza Kráčmer nasměroval centrovaný míč do vlastní branky – 0:1. Ve 25. min. vyhrál Martin Šrefl hlavičkový souboj nad brankářem hostů, ale dobíhající obránce balón odkopl. Ve 28. min. Standa Koutský akrobatickým zákrokem zastavil přihrávku za naši obranu. Ve 29. min. Pepa Kovaříček hlavičkoval nebezpečně po autovém vhazování, jenže bránící hráč jeho pokus odvrátil Ve 32. min. jsme po standardní situaci nechali soupeře snadno hlavičkovat, ale pokus Černilova mezi tyče nemířil. Ve 34. min. skončil míč po autovém vhazování na tyči soupeřovy branky a dorážka Pepy Kovaříčka skončila jen v rukavicích brankáře. V další minutě měl gólovou šanci Černilov, když míč propadl na zadní tyč, jenže Lukáš Kasper byl proti a střelu Černilova vyrazil. Chvíli poté se do našeho vápna protáhl hostující hráč, ale slabou střelu náš brankář bez problémů sebral. Ve 39. min. to zakončením přes hlavu zkoušel Filip Dvořák, ale mezi tyče nezamířil. V další minutě mířil před naši branku perfektní centr soupeře, ale hlavičkující hráč svou možnost nezužitkoval. Ve 43. min. Adam Krejčí hledal svým centrem Pepu Kovaříčka, ale brankář Černilova si pro míč vyskočil. V poslední minutě jsme ubránili standardní situaci soupeře a vydali se do útoku. Pepovi Kovaříčkovi se míč bohužel zamotal mezi nohama, a tak touto šancí první poločas skončil.
První za zmínku stojící šanci druhého poločasu měl v 50. min. střídající Kuba Hovorka, ale jeho lob branku netrefil. V 52. min. se Černilov dostal do dvoubrankového vedení po parádním centru a zakončení hlavou – 0:2. V další minutě si hosté připsali další střelecký pokus po špatně odvráceném rohovém kopu. Netrvalo to dlouho a hostující hráč šel už už sám na branku, jenže si nepohlídal ofsajdové postavení. V 57. min. se Černilov dostal do vedení 0:3, když Honza Kráčmer vrátil míč jen k soupeři a Standa Koutský nedokázal akci dva na jednoho ubránit. V 59. min. si na hlavičku po centru Honzy Kráčmera naskočil Adam Krejčí, jenže branku přestřelil. Po další zbytečné ztrátě uprostřed hřiště běžel útočící hráč sám na naši branku a ačkoli se v jeden moment mohlo zdát, že balón zadrbal, opak byl pravdou a po střele z vápna to bylo 0:4. Blízko snížení jsme byli v následující minutě, kdy Adam Krejčí usměrnil centrovaný míč jen doprostřed branky. V 64. min. dokázal míč před branku protlačit z levé strany Dan Suk, ale Adamovo zakončení hosté opět zablokovali. A náš útočník neuspěl ani o chvíli později, když netrefil volej po rohovém kopu. Nadějně vypadala naše akce i v 65. minutě, kdy míč na Adama Krejčího sklepl Pepa Kovaříček, jenže brankář Černilova svou branku uhájil. Neprosadili jsme se ani po rohových kopech v dalších minutách. Naopak nás mohl potrestat znovu soupeř, ale Ondra Nosek skvěle vystoupil a začínající únik zneškodnil v zárodku. V 69. min. se po další ztrátě míče v zadních řadách řítil hráč Černilova sám na Lukáše Kaspera, ale pokus o lob mu nevyšel. V 74. min. využili hosté našeho pomalého návratu a po dalším brejku to zavánělo „bůrem“. Navrátivší se Kuba Hovorka naštěstí akci ve spolupráci s Lukášem Kasperem ukočíroval. Gól nám nebyl souzen ani v 77. min., kdy Dan Suk neproměnil v gól hlavičku z malého vápna. Krátce poté se do vápna prosmýkl po levé straně Adam Krejčí, ale zpětnou přihrávku soupeř odvrátil a následná rána Pavla Drašnara z 25 metrů skončila po teči těsně mimo. V závěrečných vteřinách měli hosté ještě další 2 gólovky. Tu první zneškodnil ještě Lukáš Kasper a při té druhé mu pomohlo břevno. Pak už se ozval jen závěrečný hvizd a hosté z Černilova si z našeho plácku odvezli tříbodové vítězství.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „-“

Zpět