Javornice A - České Meziříčí A 2:4 (0:2)

06.04.2024 13:30

Střelci:
Jiří Počtýnský, Jakub Hovorka

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk (46‘ Josef Kovaříček), Pavel Kasper, Jakub Resl, Ondřej Nosek – Josef Petr (85‘ Martin Plíhal), Jakub Hovorka, Jiří Počtýnský, Martin Šrefl – Adam Krejčí, Matěj Kráčmer (57‘ Jakub Kráčmer)

Komentář k utkání:
Zápas s Meziříčím pro nás začal doslova hororově, když hned v 1. min. Lukáš Kasper neodhadl vyběhnutí proti útočníkovi soupeře, který si hlavou posunul míč do střelecké pozice a do odkryté branky zakončil – 0:1. Ve 4. min. měli hosté další šanci, ale Lukáš Kasper tentokrát hlavičku soupeře lapil. V 6. min. se míč ve vápně odrazil k Matějovi Kráčmerovi, jehož rána mezi tyče nemířila. V 8. min. jsme nedotáhli do finální fáze protiútok a hosté se vydali do brejku, který skončil centrem do náruče našeho gólmana. V 10. min. hlavičku Meziříčí vykopli naši bránící hráči těsně přes naši branku. V 15. min. promáchl naprázdno za přihrávkou za obranu Kuba Resl, ale unikajícího soupeře naštěstí zastavil praporek pomezního rozhodčího. Na druhé straně se k míči za vápnem dostal k Adamovi Krejčímu, který však nejlepší okamžik ke střele prováhal. V 17. min. se Adam Krejčí obtočil kolem bránícího hráče, prošel až do vápna, ale jeho zakončení bylo nedůrazné a nepřesné. V další minutě Adam Krejčí servíroval prudkou přihrávku před branku, jenže po teči bránících hráčů jsme se ke střele ani nedostali. Ve 24. min. hosté nacentrovali před branku a po hlavičce útočícího hráče si Lukáš Kasper připsal další zákrok. Chvíli poté jsme po nepřesném výhozu faulovali před vápnem. Nařízený přímý kop hostující hráč parádně proměnil – 0:2. V podstatě po rozehrávce jsme mohli hned snížit, když byl Adam Krejčí první u míče, přehodil si gólmana, ale poloodkrytou branku přestřelil. Ve 29. min. jsme ztratili míč po autovém vhazování a opět to hasili faulem v dostřelové vzdálenosti. Tentokrát míč mezi tyče nezamířil. Ve 33. min. jsme znovu ztratili míč před vápnem a opět to znamenalo nebezpečnou standardku, která se zastavila na naší zdi. O 2 minuty později si pro dlouhý aut Adama Krejčího seběhl Martin Šrefl, který míč bohužel jen posunul ke gólmanovi. Ve 36. min. se hosté dvakrát dostali k hlavičce po rohovém kopu. Lukáš Kasper se překonat nenechal. Ve 38. min. Jirka Počtýnský pumelicí od lajny nezaskočil gólmana Meziříčí. Po následné rohu se míč poodrážel k Pepovi Petrovi, který ani z malého vápna nedokázal procpat míč do branky. Ve 41. min. jsme udělali zmatek v pokutovém území soupeře, jenže zakončení Martina Šrefla ani Adama Krejčího se neujalo.
První zakončení druhého poločasu měli na svědomí hosté, ale dalekonosný pokus soupeře rozchytal po přestávce Lukáše Kaspera. Chvíli poté se hráč soupeře objevil až ve střelecké pozici, kterou Pavel Kasper srazil na roh. V 50. min. vystřelili hosté z 25 metrů a Lukáš Kasper míč nadvakrát zkrotil. V 53. min. vybojoval Jirka Počtýnský roh, ale hlavička Pepy Kovaříčka skončila na brance. V téže minutě přišel nebezpečný centr na druhé straně, který jen tak tak vytlačil na roh. Po rohovém kopu napálil soupeř míč do svého spoluhráče, od kterého se div neodrazil do branky. V 55. min. nastřelil Kuba Hovorka ve vápně ruku soupeře a následovala penalta. Tu bezpečně proměnil Jirka Počtýnský1:2. Po hodině hry přišel centr hostů na vápno a zakončení pro našeho brankáře. Zanedlouho poté se hosté jednoduchou souhrou překonali naši obranu, ale samostatný únik soupeře zneškodnil Lukáš Kasper. V 65. min. Kuba Kráčmer posunul míč Adamovi Krejčímu, který však přízemní střelou na přední tyč gólman nepřekvapil. V 72. min. zastavil centrujícího hráče faulem u lajny Kuba Hovorka, ale standardní situaci jsme ubránili. Za další 2 minuty hlavičkoval přes Lukáše Kasper útočník soupeře, ale míč naštěstí proskákal mimo branku. Po rohovém kopu soupeře přišel závar ve vápně, který jsme přežili. V 77. min. gólman soupeře reflexivně vyrazil střelu Kuby Hovorky po nabídce Jíři Počtýnského. Míč se ke Kubovi Hovorkovi po pár vteřinách vrátil a ten tentokrát na branku poslal nechytatelný projektil, který úžasně zapadl za tyčku – 2:2! V 80. min. jsme přežili velkou šanci soupeře, když hlavička útočníka zacinkala na tyč. V 83. min. jsme míč po standardce bohužel nedokázali vrátit zpátky před branku. V 84. min. rozehráli hosté roh na vápno a zakončující hráč prostřelil vše před sebou – 2:3. V 88. min. zabrnkal na nervy diváků Pavel Kasper, když nepřesně hlavičkoval malou domů, ale útočící hráč si míč špatně zpracoval a Lukáš Kasper ho dokázal odkopnout. Už v nastavení druhého poločasu přišel nákop soupeře do odryté obrany a samostatný únik tentokrát hosté zakončili bezchybně a zvítězili na našem hřišti 2:4.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „-“

Zpět