Javornice A - České Meziříčí A 3:1 (0:1)

30.07.2023 17:00

Střelci:
Jakub Hovorka 2, vlastní

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Jakub Kráčmer (67‘ Jakub Resl – Martin Šrefl (65‘ Martin Plíhal), Martin Drašnar (82‘ Lukáš Harbich), Jakub Hovorka, Josef Petr (82‘ Pavel Chlachula) – Adam Krejčí, Josef Kovaříček (65‘ Matěj Kráčmer)

Komentář k utkání:
Zápas jsme začali slavnostním předáváním darů našim spoluhráčům. Kubovi Reslovi jsme popřáli k jeho svatbě s Anežkou, Lukášovi Kasperovi k narození syna a Joskovi Hanykovi k ukončení jeho dlouholeté aktivní kariéry.
Dále jsme bohužel pokračovali neslavně, když se hosté po špatné komunikaci Pavla Kaspera hned v 1. min. snadno ujali vedení 0:1. Ve 3. min. jsme málem prohrávali po pěkné akci hostů už 0:2, ale pomohla nám tyč. V 8. min. jsme se dostali poprvé do zakončení, ale hlavička Pavla Drašnara se mezi tyče nevešla. Neujal se ani propadlý aut, který Martin Šrefl do branky nenasměroval. Na naší straně přibývaly další příležitosti, ale finální přihrávky obrana Českého Meziříčí zpacifikovala. Ve 13. min. jsme poněkud nestandardně zahrávali rohový kop a hlavička Kuby Kráčmera jen těsně minula pravou šibenici. V 16. min. hosté po rychlém protiútoku nezvýšili skóre jen díky zákroku Lukáše Kaspera. V 18. min. se Dan Suk vydal na výlet, ale jeho střela byla zblokovaná. Ve 20. min. skončilo zakončení Martina Šrefla po dlouhém autu kvůli teči bohužel nad brankou. Ve 21. min. jsme sehráli pěknou akci po pravé straně. Míč po nevydařené střele Kuby Hovorky doputoval k Adamovi Krejčímu, který trefil bohužel trefil dobíhajícího hráče. Ve 27. min. Dan Suk parádně vyvezl míč, ale přihrávkou trefil jen ruku protihráče. Ve 30. min. se kolem protihráče šikovně obtočil Pepa Petr, jenže na zadní tyči k jeho přihrávce nedoklouzal Adam Krejčí. Krátce poté se přes obránce protlačil Adam Krejčí, jehož pokus brankář vyrazil a dorážka Martina Šrefla skončila po teči opět jen nad brankou. Ve 34. min. poslal Kuba Hovorka do vápna parádní přímý kop, který hosté vyhlavičkovali vedle. Po následném rohu už jsme se radovali po hlavičce Martin Šrefla z vyrovnání, jenže míč se po odrazu od břevna za brankovou čáru celým objemem zřejmě nedostal. Ve 39. min. jsme ztratili míč na polovině hřiště, ale přihrávka za naši obranu byla naštěstí nepřesná.
Druhý poločas jsme mohli začít podobně jako hosté, ale Adam Krejčí ve 25. vteřině bohužel neproměnil únik z levé strany. Po následném rohu napálil míč z voleje jen do protihráče Adam Krejčí. Další roh už přinesl vyrovnání, když přímo od rohového praporku zakroutil míč do branky Kuba Hovorka1:1. V 50. min. vykopávali hosté po závaru míč z brankové čáry. V 52. min. Lukáš Kasper vyboxoval míč za vápno k soupeři, jehož překvapivý pokus branku přeletěl. V 55. min. jsme se ujali vedení, když si míč ve vápně připravil Kuba Hovorka a parádně zakončil – 2:1. Hosté byli v dalších minutách blízko vyrovnání, ale hlavičkou z malého vápna našli přesně rukavice Lukáše Kaspera. V 61. min. vypálil z 25 metrů parádně Pavel Drašnar, jehož pokus brankář nadvakrát zkrotil. V 65. min. se do dalšího zakončení probojoval Adam Krejčí, ale byl opět zblokován. V 66. min. vychytal prudkou ránu soupeře skvělým zákrokem Lukáš Kasper. Za další 2 minuty pak náš brankář zneškodnil střelu přes hráče. V 69. min. sebral Pepovi Petrovi gól z kopačky brankář Meziříčí. V 70. min. si Adam Krejčí bohužel špatně převzal míč po nákopu Lukáše Kaspera a zakončit už nestihl. V 73. min. se do vápna proháčkoval znovu náš útočník a hosté si jeho přihrávku srazili do vlastní sítě3:1. V 75. min. posunul Kuba Hovorka míč k nováčkovi v našem dresu Matějovi Kráčmerovi, jenže ten mezi tyče nezamířil. A neuspěl ani nůžkami pár desítek vteřin poté. V 78. byl po druhé žluté kartě vyloučen útočník soupeře. I tak se hosté chvíli poté objevili po několika narážečkách ve velké šanci, ale Lukáš Kasper se pod nohy útočícího hráče složil včas. V 81. min. hledal Matěj Kráčmer centrem do vápna Pepu Petra, který svůj odchod ze hřiště gólem bohužel neozdobil. V 88. min. byl blízko hattricku Kuba Hovorka, který svým volejem napálil hráče na brankové čáře. Do dalšího kola jsme tak postoupili po vítězství 3:1.
Již předem jsme také avizovali, že výtěžek z pohárového utkání věnujeme fotbalistům Voděrad na obnovu vyhořelých kabin. Dorazivší fanoušci se rozhodně zahambit nenechali! Během utkání se podařilo vybrat téměř 10 000 Kč!!! Všem moc děkujeme a v nejbližší době dar od javornických fanoušků a fotbalistů rádi předáme.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Viděli jsme myslím zajímavé utkání, které v mnohém připomínalo soutěžní zápas. Ale nejvíce pyšní jsme na to, že se nám podařilo na "vesnické" poměry vybrat na dobrovolném vstupném neuvěřitelnou částku na podporu kluků z Voděrad. A to je nejvíc!!! MOC DĚKUJEME VŠEM, KTEŘÍ NEVÁHALI, A PŘISPĚLI.“

Zpět