Javornice A - Kostelec B 3:1 (2:1)

03.09.2016 17:00

Střelci:
Jakub Kráčmer 2, Jan Kráčmer

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Daniel Suk – Jaroslav Krunčík (69‘ Martin Plíhal), Jakub Kráčmer (75‘ Lukáš Harbich), Jan Kráčmer, Tomáš Krunčík – Adam Krejčí (61‘ Michal Štěpánek), Josef Kovaříček (69‘ Jan Bárta)

Komentář k utkání:
Do zápasu s rezervou Kostelce, jehož výsledek se započítával i do poháru OFS, jsme vstoupili o něco lépe. Hned v úvodní minutě jsme se prokombinovali k soupeři, ale vytěžili jsme jen rohový kop, který se Jardovi Krunčíkovi nevydařil. V 7. min. zahrával Jarda Krunčík další přímý volný kop po faulu na Pepu Kovaříčka. Ani tentokrát mu nákop před branku nevyšel a hosté odvrátili míč do autu. Ten jsme rychle rozehráli a Pepa Kovaříček poslal nadýchaný míč do vápna. Tam si za obranu naběhl Kuba Kráčmer a lehkým obloučkem překonal gólmana – 1:0. V 9. min. skončila hlavička Honzy Kráčmera jen díky zásahu hostů kousek vedle tyče. Po následném rohovém kopu hlavičkoval Kuba Kráčmer pro změnu vedle druhé kostelecké tyče. Hosté ohrozili naši branku poprvé až v 11. min., ale přímý volný kop byl až příliš dlouhý. Ve 14. min. pláchl po levé straně Dan Suk, který přihrávkou před branku hledal naše útočníky. Do přihrávky, která mířila na dobře postaveného Adama Krejčího, se ale vložil Pepa Kovaříček a z blízkosti branku přestřelil. Hru jsme celkem kontrolovali, ale po čtvrthodině hry se kvůli pressingu soupeře dostal pod tlak Standa Koutský a jeho velká „malá domů“ přeletěla i Lukáše Kaspera a skončila až v brance – 1:1. Z vyrovnání se Kostelec neradoval dlouho. Po boji našich útočníků s obránci míč vypadl z hloučku hráčů. K volnému míči se vydal Jarda Krunčík spolu s brankářem hostů. Jarda Krunčík byl v souboji o míč o krok rychlejší a byl gólmanem v pokutovém území zfaulován. K nařízené penaltě se postavil Kuba Kráčmer, a přestože si brankář Kostelce na míč sáhnul, ten skončil v síti – 2:1. Ve 26. min. jsme se po rohovém kopu Tomáše Krunčíka dostali k hlavičce, která branku o pár decimetrů minula. V další minutě zahrávali hosté přímý volný kop z 22 metrů, ale míč branku přeletěl. Ve 31. min. mířil k naší brance další přímý volný kop, který bez problémů lapil Lukáš Kasper. V následující minutě našel v pokutovém území Tomáš Krunčík Kubu Kráčmera. Jeho rána rozhodně nebyla špatná, ale brankář Kostelce ji dokázal zkrotit. Ještě v téže minutě oslovil Tomáš Krunčík svou další přihrávkou Adama Krejčího. Ten se dokázal s míčem otočit, jenže střela mu už příliš nesedla a skončila vedle tyče. Ve 37. min. hlavičkoval po rohovém kopu Jarda Krunčík, ale brankáře svou hlavičkou o zem nepřekvapil. Ve 43. min. zastavil hostující hráč náš rozvíjející se protiútok žlutým faulem, a protože již vlastníkem jedné karty byl, šel do kabin o něco dříve než ostatní. V samém závěru prvního poločasu měl další velkou šanci Adam Krejčí, ale jeho hlavičku gólman soupeře zkrotil.
Druhý poločas začal s ohledem na šance pozvolněji. Až v 55. min. sklepával Jarda Krunčík míč hlavou na hranici pokutového území, ale žádného ze svých spoluhráčů nenašel. V 56. min. vytasil hlavní rozhodčí další červenou kartu pro kosteleckého hráče, který musel po přísné druhé žluté kartě následovat svého spoluhráče. K následnému přímému kopu Honzy Kráčmera se dostal Kuba Kráčmer, ale míč pořádně netrefil. Po hodině hry obral Jarda Krunčík díky aktivnímu napadání celé obrany protihráče o míč a už už se připravoval na střelu do odkryté branky. V pokutovém území byl stažen a vybojoval druhou penaltu v náš prospěch. Tu tentokrát s přehledem proměnil Honza Kráčmer3:1. O pár minut později měl po přihrávce Pepy Kovaříčka šanci na zvýšení skóre Kuba Kráčmer, ale svou střelu poslal vedle tyče. V 68. min. se na útočný výlet vydal Kuba Resl. Jeho slabá střela podobu výsledku také nezměnila. V 72. min. letěl do pokutového území krásný míč od Dana Suka. Michal Štěpánek se chystal zakončovat, ale těsně před ním jeden z obránců míč tečoval. Michal Štěpánek měl další velmi slušnou šanci o pár vteřin později. Tentokrát vyslal na branku povedenou pumelici, která branku bohužel o pár decimetrů minula. V 77. min. předvedli hosté i ve dvojnásobném oslabení povedenou kombinaci zakončenou nepřesnou střelou z 20 metrů. V 82. min. vyboxoval gólman Kostelce míč po rohovém kopu k Honzovi Kráčmerovi. Ten se do něj opřel z voleje. Jeho přízemní ránu se pokoušel ještě neúspěšně tečovat Kuba Resl. Hosté se i nadále snažili o snížení, ale nepovedlo se jim to ani po dalším přímém kopu, který skončil v náruči Lukáše Kaspera. V 87. min. přiťukl Martin Plíhal míč Honzovi Bártovi. Ač byl Honza sám před brankářem, branku netrefil. V předposlední minutě našel centr Honzy Kráčmera Dana Suka, ale jeho hlavička z úhlu se mezi tyče nevešla. V závěru zápasu si Tomáš Krunčík po narážečce navedl míč na střelu. Ta byla velmi vydařená, ale gólman soupeře vytáhl z rukávu neskutečný zákrok a balón vyrazil. Zápas tak skončil naší výhrou 3:1.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „S devíti příjmeními od písmene K nebo tři bratrské dvojice. Taková byla dnes naše základní sestava, která si krátce po úvodu začala vytvářet šanci za šancí. Utkání a celkový projev hry dnes byl ovlivněn vyloučeními, přesto jsme si paradoxně vytvořili více šancí proti plnému počtu hráčů. Jedinou komplikací tak byla pro nás vlastní branka. Hosté přesto zápas nezabalili a do poslední minuty aktivně napadali naši rozehrávku se snahou vstřelit další branku. Po našem zvýšení na 3:1 jsme zápas dohrávali, ne všem se to líbilo… Cesta k vítězství má ale podob mnoho a i tohle je jedna z nich a my jsme ji k naší spokojenosti zvládli!“

Zpět