Javornice A - Lípa A 0:5 (0:1)

31.05.2014 17:00

Střelci:
-

Sestava:
Lukáš Kasper - Jaroslav Nosek, Stanislav Koutský, Michal Štěpánek, Jakub Kráčmer - Daniel Suk, Jaroslav Krunčík, Martin Šrefl, Josef Kovaříček - Pavel Kasper (70‘ Lukáš Harbich), Michal Plašil (63‘ Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:
Zápas proti prvnímu týmu tabulky začal s naší strany dost opatrně. Hosté kontrolovali hru a většinu času se pohybovali na naší polovině hřiště. Nám se však dařilo jejich ataky likvidovat a do vyložených šancí se soupeř nedostával. Z naší strany nepřicházela nějaká útočná smršť, ale šance na vstřelení branky jsme měli. Jednu z prvních neproměnil Martin Šrefl, který poslal přímý volný kop z 18 metrů jen do zdi. Po dalším obléhání naší branky se po rychlém protiútoku a přihrávce za obranu dostal do samostatného úniku Michal Plašil, ale k naší smůle se mezi tyče netrefil. Místo našeho vedení tak přišel trest. Po nákopu za naši obranu se hosté dostali do slibné šance, která s přispěním nešťastného odrazu od našeho hráče skončila v síti - 0:1. Vedení Lípu trochu uklidnilo a nás naopak nabudilo ke zlepšenému výkonu. Vyrovnání měl po rohovém kopu na hlavě Pepa Kovaříček, ale jeho pokus do středu branky dokázal gólman zneškodnit. Neúspěchem skončila také velmi povedená kombinace s přihrávkou za obranu na Dana Suka. Dan si ale míč trochu ukopl a bylo po šanci. Další možnost ke vstřelení branky měl opět Pepa Kovaříček, ke kterému se odrazil míč po standardní situaci. Pepovo zakončení však správný cíl nenašlo. Těsně před přestávkou nastřelil hostující hráč v pokutovém území ruku Standy Koutského. Minulý týden v Solnici zůstal takovýto zásah u rozhodčího bez odezvy, ale proti nám byl nyní nařízen pokutový kop. Lukáš Kasper ale znovu ukázal, jak platným je hráčem a střelu z penaltového puntíku vyrazil na roh. Po našich neproměněných šancích tak poločas skončil vedením Lípy 0:1.
Naděje na slušný výsledek vzaly za své po několika málo minutách druhé části utkání. Po chybách v rozehrávce a špatném rozebrání hráčů se hosté dvěma rychlými brankami ujali vedení 0:3. To nás herně i psychicky zlomilo a ze zápasu jsme zcela odpadli. Lípa v klidu pokračovala ve své hře a využívala naše zbytečné ztráty míčů při zakládání útoků. Náš tým už neměl dostatek síly a vůle s výsledkem zahýbat. Naše útočné snažení bylo spíše platonického charakteru a brankář Lípy by si mohl vzít do branky snad i noviny. To u branky Lukáše Kaspera bylo o poznání živěji. Protiútoky hostů do rozhozené obrany volaly po dalších gólech. Radost hostujícím divákům udělala nejen další branka v naší síti - 0:4, ale i pozitivní zprávy ze Zdelova, se kterým na dálku soupeřili o první pozici v tabulce. Definitivní, ale krásnou tečku za naším debaklem 0:5, udělal hostující záložník, který exkluzivní nechytatelnou dělovkou rozvlnil popáté síť za Lukášem Kasperem. Po jednoznačném vítězství tak hosté výrazně nakročili do 1.B třídy. Škoda jen, že jsme nedokázali některou z šancí v prvním poločase proměnit a soupeře trochu více na cestě do vyšší soutěže potrápit.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Zápas začal stálým tlakem hostů, ze kterého vytěžili jednobrankové vedení. Naše hra se zlepšila až po třiceti minutách hry, kdy jsme se stali víc než vyrovnaným soupeřem. Bohužel jsme neproměnili tři 100% brankové příležitosti a to si proti týmu jako je Lípa dovolit nemůžeme. Penalta chycená Kasperem na konci poločasu nás bohužel nenakopla a druhý poločas jsme předvedli tragický výkon bez střely na branku. Z hostů spadla nervozita a náš účet obdržených branek se neustále zvyšoval. Soupeři gratuluji k zaslouženému vítězství.“

Zpět