Javornice A - Lukavice 3:0 (0:0)

15.10.2016 15:30

Střelci:
Jan Kráčmer, Adam Krejčí, Jakub Kráčmer

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl, Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Daniel Suk -Jaroslav Krunčík (88‘ Pavel Chlachula), Jan Kráčmer (86‘ Jakub Pavlovec), Jakub Kráčmer, Jan Bárta (76‘ Lukáš Harbich) – Adam Krejčí (Kuba Hovorka), Josef Kovaříček (62‘ Michal Plašil /81‘/)

Komentář k utkání:
Do divácky hojně navštíveného zápasu jsme vstoupili aktivněji. Hned ve 2. min. vybojoval Honza Bárta roh, ale centr Jardy Krunčíka od rohového praporku obrana odvrátila. O 2 minuty později byl v dobré pozici Adam Krejčí, jenže brankář soupeře jeho střelu vyrazil. V 7. min. ohrozili naši branku poprvé hosté střelou nad. V další minutě prošel přímý kop Jardy Krunčíka trestuhodně mezi našimi hráči přes malé pokutové území až do zámezí. Krátce nato proletěla vedle branky prudká střela Adama Krejčího. V 10. min. nás hosté málem potrestali, když se jejich útočník prosmýkl mezi našimi obránci a naservíroval míč svému spoluhráči na malé vápno. Ten se naštěstí do přihrávky pořádně netrefil a poskakující míč zamířil vedle naší branky. Ve 14. min. se po centru Dana Suka dostal k hlavičce Pepa Kovaříček, ale zamířil jen do rukavic gólmana. Za další 2 minuty zblokovala obrana soupeře střelu Adama Krejčího na rohový kop. V 17. min. se znovu připomněli útočící hráči Lukavice. Lukáš Kasper s jejich střelou tentokrát moc starostí neměl. Ve 20. min. měl po autovém vhazování Jardy Krunčíka gól na hlavě Kuba Kráčmer, ale brankář hostů byl opět proti a míč vyrazil. Zákrokem brankáře skončila také další šance Adama Krejčího ze 24. minuty. Ve 26. min. napřáhl dvakrát v krátkém sledu ke střele po odraženém míči Honza Kráčmer, ale ani jeden z pokusů si cestu mezi tyče nenašel. Ve 28. min. zahrávali hosté standardní situaci, ale Dan Suk si s bráněním soupeře poradil výborně. Minutu poté jsme se po autovém vhazování Adama Krejčího připravili o další šanci nedůrazem v pokutovém území. Míč se poté sice ještě dostal zpátky k Adamovi, ale jeho střela mířila hodně nad branku. Ve 32. min. visel po rohovém kopu Jardy Krunčíka gól znovu na vlásku, ale balón skončil s trochou štěstí nad brankou Lukavice. Ve 37. min. si Kuba Kráčmer vyměnil míč s Jardou Krunčíkem, ale v dalším postupu na branku ho přibrzdil obránce. Míče se však následně ujal Jarda Krunčík, který přihrávkou pod sebe hledal své spoluhráče. Bránící hráči ale míč za svá záda nepropustili. Ve 40. min. pálil znovu jen vedle branky Honza Kráčmer. Protože jsme v závěru poločasu nevyužili ani standardní situaci rozehrávanou Pavlem Kasperem, platil při odchodu do kabin bezbrankový stav.
Na začátku druhého poločasu se Lukavice snažila atakovat neúspěšně naši branku po autovém vhazování. O poznání nebezpečnější byla střela Pepy Kovaříčka ze 48. min., ale mezi tyče se nevešla. V další minutě jsme postupujícího hráče hostů zastavili před pokutovým územím jen za cenu faulu. Nařízený přímý kop však dolétl jen do naší zdi. V 51. min. zabojoval před velkým vápnem Adam Krejčí a obrana soupeře ho zastavila taktéž jen s pomocí faulu. K nařízenému přímému kopu se postavil Honza Kráčmer, který svou střelu zakroutil krásně přes zeď a dostal nás do vedení – 1:0. V 56. min. chybovala lukavická obrana a Adam Krejčí zvýšil střelou mezi brankářovy nohy na 2:0. V 59. min. se Jarda Krunčík již napřahoval ke střele, ale hostující hráč centr Honzy Kráčmera dokázal hlavou přizvednout. Po hodině hry si mezi obránce opět naběhl Jarda Krunčík, který se chtěl kličkou zbavit brankáře, ale ten mu míč špičkou kopačky dokázal v hodině dvanácté vyšťouchnout na roh. Pár vteřin poté si však naši diváci již mohli potřetí zakřičet gól, protože Jarda Krunčík posadil míč rozehrávaný od rohového praporku na hlavu Kuby Kráčmera, který se nemýlil – 3:0. V 63. min. měli hosté možnost stav zápasu ze svého pohledu vylepšit, ale proti byl Lukáš Kasper, který odkopl míč do bezpečí. Ubránit se nám podařilo i rohový kop Lukavice z další minuty. V 67. min. bylo opět živo před brankou Lukavice, jenže Kuba Kráčmer střílel tentokrát nad branku. V 69. min. se po pravé straně prosmýkl Kuba Hovorka, ale přihrávku před branku hosté odkopli do bezpečí. V 73. min. pobavil diváky Michal Plašil, který si zahrál na brankáře, když do svých rukou bezpečně chytil nevydařený aut Kuby Hovorky a vysloužil si tím žluté napomenutí. V 75. min. se Michal Plašil postavil k přímému kopu z 20 metrů, ale jeho pokus hosté odvrátili. V 77. min. zahrávali přímý volný kop i hosté. Tentokrát se míč dostal i přes naši zeď, ale střela doprostřed branky Lukáše Kaspera nevyděsila. V 81. min. doplatil na svoji nedisciplinovanost Michal Plašil, který si i se žlutou kartou na kontě neodpustil poznámku směrem k soupeři a od hlavního rozhodčího viděl nejdříve druhou žlutou a poté i červenou kartu. Přestože jsme posledních 10 minut dohrávali v oslabení, Lukavice už síly na zvrat neměla a z našeho hřiště odjížděla s porážkou 3:0.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Odehráli jsme skvělé derby. Už první poločas jsme měli obrovské šance, které ještě hosté ustáli, zároveň jsme vytvořili dvě hrubé chyby, které Lukavičtí využít nedokázali. Druhý poločas jsme konečně nastříleli branky, navíc v tak rychlém sledu, že by to položilo úplně každého. Kluci dnes jezdili po zadku, všude jsme byli první a s tím, co jsme dnes předvedli, musel být spokojen úplně každý. Na to se dalo dívat! Výborná divácká kulisa byla pak hráčům oběma týmů zaslouženou odměnou.“

Zpět