Javornice A - Meziměstí 3:0 (2:0)

29.04.2023 17:00

Střelci:
Josef Kovaříček 2, Adam Krejčí

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Stanislav Koutský, Jan Kráčmer, Jakub Hovorka – Martin Šrefl (65‘ Ondřej Nosek), Jakub Kráčmer (70‘ Tomáš Plesl), Pavel Kasper, Pavel Drašnar (85‘ Martin Plíhal) – Josef Kovaříček (85‘ Josef Hanyk), Adam Krejčí (85‘ Lukáš Harbich)

Komentář utkání:
První jarní zápas na domácím trávníku začal netradičně několikanásobným oceňováním. Pro věcné dary si postupně přišli Lukáš Harbich, kterému jsme dodatečně pogratulovali k prvnímu potomkovi, Pavel Kasper, který si se v internetovém hlasování za podzimní část umístil mezi nejlepšími hráči I.B třídy, Adam Krejčí za ocenění nejlepšího střelce I.B třídy v sezóně 2021/22, které si letos převzal na Galavečeru Krajského fotbalového svazu, a Luboš Plesl, který v letošním roce oslavil „60“. Poté už mohl zápas vypuknout.
Po prvním útočném výpadu hostů odvrátil míč Kuba Hovorka a založil tím náš protiútok, kdy Pavel Kasper vyslal vpřed Adama Krejčího, který hned v úvodu trefil tyčku. Ve 4. min. jsme se už dostali do vedení, když si Adam Krejčí mezi dvěma obránci našel výkop Lukáše Kaspera a tentokrát už zamířil přesně – 1:0. Než se hosté stihli oklepat, prohrávali už 2:0, když se aut Adama Krejčího dotrmácel k Pavlovi Kasperovi. Pavel míč i s trochou štěstí posunul na volného Pepu Kovaříčka, který se z blízkosti před poloodkrytou brankou nemýlil. Nadále jsme byli o něco aktivnější a vytvářeli si útočné příležitosti, ale herně se začal zvedat i soupeř. V 10. min. vyslal dalekonosnou ránu vedle branky Kuba Hovorka. Po čtvrthodině hry se jeden z hráčů Meziměstí dostal po autovém vhazování za záda naší obrany, ale při pokusu o zakončení naštěstí promáchl naprázdno. V 17. min. vydoloval míč ze souboje s protihráčem Pavel Drašnar a následně krásně našel na hranici pokutového území Pavla Kaspera, jehož střelu bohužel dokázal na poslední chvíli zblokovat bránící hráč. Hosté postupně převzali iniciativu a míč drželi častěji na svých kopačkách a do naší obrany létaly častěji a častěji nebezpečné míče. Ve 29. min. otestovalo Meziměstí pozornost Lukáše Kaspera střelou z dálky. Ve 31. min. vynikl po rohovém kopu brankář hostů, který zneškodnil střely Pavla Drašnara a Pavla Kaspera. Ve 33. min. se hosté dlouhým nákopem dostali za naši obranu, ale střela z úhlu ohrozila jen rohový praporek. Ve 40. min. zneškodnila naše pozorná obrana další nebezpečný útok hostů. Závěr poločasu jsme si pohlídali a do kabin odcházeli s vedením 2:0.
Druhý poločas odstartovala hlavička Pepy Kovaříčka mimo branku. Ve 47. min. zaskřípala komunikaci mezi Kubou Hovorkou a Standou Koutským, která nabídla šanci soupeři. Útočník soupeře se však sám vyhnal až mimo hřiště. O 2 minuty později sebral dlouhý nákop před dotírajícími hráči Lukáš Kasper a podobný zákrok musel náš gólman předvést i o chvíli později. V 52. min. jsme si trochu oddechli, když střela Meziměstí proletěla vedle naší tyče. V 57. min. se do gólové šance prosmýkl Martin Šrefl, ale brankář soupeře vytlačil míč alespoň na rohový kop. V 60. min. měl každý z týmů možnost rychlého protiútoku. Na jedné ani na druhé straně z toho změna skóre nebyla. V 62. min. proletěl rohový kop hostů skrz naše pokutové území. O 3 minuty později všichni jen sledovali střelu soupeře, která těsně minula tyč naší branky. V 66. min. předvedl hráč soupeře situace vhodnou „borce na konec“, když při rozehrávce rohového kopu nakopl rohový praporek a míč se přešoural přes brankovou čáru do autu. Jeho spoluhráči tak před brankou vyhlíželi centr marně. V 68. min. si na aut Adama Krejčího naskočil Pepa Kovaříček, a ačkoli byl v pokutovém území v podstatě sám proti kompletní obraně hostů, zvýšil hlavou na 3:0. V 74. min. brankář soupeře sebral centrovaný míč před Pepou Kovaříčkem, který měl políčeno na hattrick. V další minutě už někteří diváci zvedali ruce nad hlavu, ale Adam Krejčí ve vyložené šanci branku netrefil. V 76. min. náš rohový kop prošel brankovištěm soupeře do zámezí. V 78. min. si Lukáš Kasper znovu včas doběhl pro míč mířící za naši obranu. V 80. min. jsme obléhali branku hostů, ale střely Pavla Kaspera, Ondry Noska, Adama Krejčího i Dana Suka zblokovala obrana Meziměstí. V 90. min. se na útočný výlet vydal Dan Suk. Dan míč přenesl na druhou stranu hřiště k Martinovi Plíhalovi, který bohužel obránce soupeře nepřelstil. Už v nastaveném čase Tomáš Plesl svým skluzem doklouzal až k útočníkovi soupeře a po jejich střetu ve vápně nařídil hlavní rozhodčí pokutový kop. Lukáš Kasper se ale o čisté konto připravit nenechal a střelu soupeře z penaltového puntíku vyrazil. Následoval už jen závěrečný hvizd a radost z vítězství sdílená s našimi skvělými diváky.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Úvod zápasu nám vyšel skvěle. Dnes jsme prostě vyhrát museli a tomu jsme podřídili všechno. Značně jsme přitlačili na důrazu i díky mokrému trávníku a hráči konečně doslova jezdili po zadku. Naše přeskupené řady ale chvílemi tápaly, hráči se na nových pozicích občas hledali. Pomohl nám poločas a druhou půli už jsme si pohlídali. Mezi naše tyče jsme nepustili prakticky žádnou střelu, navíc jsme přidali třetí branku. Tečku za utkáním pak obstaral Lukáš Kasper chycenou penaltou v nastaveném čase.“

Zpět