Javornice A - Opočno 2:0 (1:0)

21.10.2023 15:30

Střelci:
Pavel Kasper, Pavel Drašnar

Sestava:
Stanislav Hynek – Jakub Kráčmer, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Jakub Resl – Jakub Hovorka, Pavel Drašnar, Josef Kovaříček, Martin Šrefl – Ondřej Nosek (65‘ Josef Petr), Adam Krejčí (19' Matěj Kráčmer, 90‘ Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:
Zápas pro nás mohl začít doslova hororově, když první nákop soupeře podcenil Standa Koutský, ale Kuba Resl se stihl vrátit a střelu hostů zblokoval na roh. Na druhé straně se k prvnímu střeleckému pokusu odhodlal Ondra Nosek, ale i jeho střela byla sražena. V 5. min. namazal soupeři Kuba Kráčmer, jenže dalekonosná střela Opočna přeletěla i ochrannou síť. V 7. min. vypálili ze 30 metrů nebezpečně hosté, ale Standa Hynek si míč mezi hráči našel a vyrazil pumelici na roh. Po něm hlavičkovali opět hosté jen těsně vedle branky. V 9. min. si udělal gólman soupeře pořádek ve vápně, což bolestivě odnesl Adam Krejčí. V 10. min. zakombinovali po autovém vhazování Pavel Kasper s Adamem Krejčím, jehož nastřelení před branku gólman se štěstím vyrazil. V 15. min. se hostující hráč předvedl dalekonosnou nepřesnou střelou. 17. další střelu z uhlu ukryl do rukavic Standa Hynek. 21. minuta přinesla nepřesnosti na obou stranách, ale nakonec i penaltu v náš prospěch po faulu na Matěje Kráčmera. Tu proměnil Pavel Kasper1:0. V dalších minutách pokračovala tvrdá hra, která se však odehrávala hlavně mezi vápny. Ve 34. min. zakončili hosté po skrumáži v našem vápně jen nad branku. Ve 37. min. se po autovém vhazování obtočil kolem protihráče Martin Šrefl, který skvělým míčem do kapsy našel Pepu Kovaříčka, jenže ten po zakončení na dlouhou nohu branku překopl. Ve 40. min. hlavičkoval po standardní situaci nebezpečně hráč soupeře, ale Standa Hynek dalším perfektním zákrokem změnu skóre nepřipustil.
Druhý poločas začal neurovnanou hrou na obou stranách. Až v 51. min. poslal před branku přesný centr Kuba Resl, ale hlavička Matěje Kráčmera mezi tyče nemířila. V 54. min. se hosté dostali k našemu vápnu a po přenesení hry vyplaval před Standou Hynkem osamocený hráč soupeře. Míč mu naštěstí nesedl a náš brankář tak se zákrokem neměl žádný problém. V 56. min. naše obrana jen pohlídala nepřesnou standardní situaci soupeře. Opočno mělo v dalších minutách o něco více ze hry, ale do našeho vápna se nedostávalo. V 69. min. se útočník soupeře prodral do našeho vápna, ale naštěstí jen orazítkoval pravou tyč naší branky a další opakovaná střela branku přeletěla. V 73. min. létal míč přes vápno hostů z pravé strany na levou, ale bez zakončení. V 75. min. odvrátili hosté autové vhazování jen na rohový kop. Míč od rohového praporku našel před bránou Pavla Drašnara, který usměrnil míč do branky – 2:0. V 79. min. se hosté nepřiznali k autu a nakonec z toho získali téměř gólovou situaci. Standa Hynek však síť za svými zády rozvlnit nenechal a konečky prstů vytlačil míč fantasticky na roh. V 86. min. jsme ztratili míč po autovém vhazování, jenže střela se kapitánovi soupeře nevydařila. V 88. min. vypálil hráč Opočna z 22 metrů a zazvonil na břevno branky Standy Hynka. Nervózní zápas se chýlil ke konci, emoce plály na obou stranách, ale zápas, možná i překvapivě, skončil bez červené karty. Podstatné je však to, že skončil naším vítězstvím 2:0!!!

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Soupeř na nás přijel velmi dobře připravený a na hřišti to chvílemi byla pořádná mela. Dost zákroků z obou stran patřilo minimálně do „šedé“ zóny, ale prostě se tak dnes hrálo. Samozřejmě jsme velmi rádi, že se nám podařilo zvítězit. Cesta k vítězství vedla opět přes neprůstřelného Hynka, který předvedl několik vynikajících zákroků, konečně se trefil i Pavel Drašnar a hlavně hosté naštěstí pro nás trefovali hodně vydařenými pokusy jen brankovou konstrukci. Super tři body.“

Zpět