Javornice A - Předměřice 2:3 (1:0)

20.08.2023 17:00

Střelci:
Adam Krejčí, vlastní

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Jan Kráčmer, Stanislav Koutský, Jakub Kráčmer – Ondřej Nosek (69‘ Pavel Drašnar), Pavel Kasper, Josef Kovaříček, Jakub Hovorka – Adam Krejčí, Matěj Kráčmer (69‘ Martin Plíhal)

Komentář k utkání:
Zápas proti Předměřicím začal naší šancí, když si míč na vápno navedl Adam Krejčí, jehož pokus však hosté zblokovali. Hosté kontrovali nepřesnou střelou z dálky. Ve 2. min. Ondra Nosek posunul míč za obranu na Adama Krejčího, jehož zakončení gólman nohou vytěsnil na roh. V 6. min. si Adam Krejčí převzal míč po podařené akci Kuby Kráčmera a průnik do vápna gólově zakončil – 1:0. Ve 12. min. propadnul míč za obranu soupeře, ale využít jsme toho nedokázali. Naopak hosté vyrazili do rychlého brejku, jenže ten zakončili nepřesnou finální přihrávku. V 16. min. Adam Krejčí zaskočil Předměřice rychlým autem, ale nabíhající dvojice Kuba Hovorka s Matějem Kráčmerem míč přeběhla. V 18. min. zahrávali hosté standardní situaci, ale dlouhý nákop přeletěl o kousek i naši branku. Ve 20. min. se hostující hráč prosmýkl přes Dana Suka do vápna, ale vznikají požár uhasil svým odkopem Standa Koutský. Ve 21. min. Ondra Nosek prodloužil míč k Adamovi Krejčímu, který se kolem protihráče obtočit nedokázal. Po unavenější desetiminutovce se ve velké šanci objevil soupeř, který po vydařené akci hlavičkoval naštěstí vedle branky. Ve 33. min. Pepa Kovaříček hledal přízemním centrem spoluhráče před brankou, ale hostující hráč dokázal odvrátit míč na roh. Po rohovém kopu se do volej opřel Adam Krejčí, který svou dělovkou olíznul břevno soupeřovy branky. Ve 35. min. se hosté prokombinovali středem, ale lob přes vyběhnuvšího Lukáše Kaspera naštěstí branku přeletěl. Ve 37. min. vyzkoušeli hosté pozornost Lukáše Kaspera přímou střelou z trestného kopu, ale Lukáš si s prudkou ránou poradil. Ve 39. min. náš brankář přizvedl na břevno nenápadný pokus soupeře. Ve 44. min. Pepa Kovaříček špatnou přihrávkou poslal hosty do rychlého protiútoku, ale zbrklé zakončení střelou z dálky k úspěchu vést nemohlo.
Na začátku druhého poločasu Pavel Kasper bohužel nedokázal svou nepřesnou přihrávkou vyslat do úniku Adama Krejčího, čehož využili hosté k protiútoku a nebezpečné střele těsně vedle branky. Ve 47. min. se záložník soupeře vymotal od postranní čáry, ale nebezpečně vyhlížející střelu dokázal zblokovat Standa Koutský. V 52. min. skončil prudký aut po jemné teči jen na gólmanových rukavicích. Po následném rohu se k zakončení z několika metrů dostal Kuba Kráčmer, ale branku bohužel netrefil. V 53. min. Ondra Nosek perfektně přenesl hru na druhou stranu na Kubu Hovorku, který míčem za obranu vybízel k zakončení Matěje Kráčmera, který bohužel míč přeběhl. Krátce poté se přes bránícího hráče prosadil Adam Krejčí, jenže brankář jeho střelu levačkou zlikvidoval. Další zákrok si brankář Předměřic připsal chvílí poté, když vytěsnil nad břevno autové vhazování. V 57. min. už jsme však na 2:0 zvýšili, když hlavičku soupeře tečoval patičkou do vlastní sítě hráč hostů. Bohužel jsme se z vedení neradovali dlouho a po útoku do otevřené obrany Předměřice střelou z poza vápna snížili na 2:1. Po hodině hry bylo z ničeho nic vyrovnáno, když Lukáš Kasper chyboval a nabídl hostům snadné vyrovnání – 2:2. Pětiminutovka hrůzy bohužel pokračovala. Zakončení mířící před branku jsme odkopli jen k protihráči, který ze strany zamířil do odkryté branky – 2:3. Náš poněkud vykolejený tým se těžko vracel do zápasu. V 75. min. jsme nezachytili náběh za obranu, ale Lukáš Kasper s výpomocí obrany samostatný únik zneškodnil. Minuty ubíhaly a nás se nedařilo dostat soupeře pod tlak. V 82. min. se ze strany zkoušel prosadit Kuba Hovorka, ale gólman jeho pokus vyrazil. Při dalších dvou rohových jsme byli gólu velmi blízko. Ale hosté situace ustáli až do doby, než byl za faul na Pepu Kovaříčka nařízen pokutový kop. Brankář Předměřic ale střelu Pavla Kasper vystihnul a udržel pro hosty vedení. V 89. min. si Pavel Kasper sice hezky připravil míč po centru Kuby Kráčmera, ale vystřelil zcela mimo branku. Bohužel jsme tak ani ve třetím soutěžním utkání na body nedosáhli.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Měli jsme výborný začátek, ale ani to nám dnes nestačilo. Hosté postupně vyrovnali hru, ale do kabin jsme odcházeli spokojenější. V druhé půli jsme odskočili o dvě branky a v úmorném vedru již stačilo utkání dohrát. Bohužel následně jsme předvedli desetiminutovku hrůzy plnou neuvěřitelných minel. Rázem jsme prohrávali 2:3 a k remíze nám nepomohla ani darovaná penalta pár minut před koncem. Diváci tak viděli jeden velký obrat, skvělý výkon rozhodčích a naši třetí domácí porážku v řadě.“

Zpět