Javornice A - Rychnov A 1:5 (1:1)

23.08.2023 18:00

Střelci:
Josef Kovaříček

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Stanislav Koutský, Jan Kráčmer, Jakub Hovorka – Ondřej Nosek (70‘ Martin Plíhal), Jakub Kráčmer, Pavel Kasper (85' Lukáš Harbich), Josef Kovaříček, Pavel Drašnar – Adam Krejčí (85' Tomáš Plesl)

Komentář k utkání:
Zápas proti účastníkovi krajského přeboru začal oboustranným poznáváním týmů. K prvnímu zakončení se ve 2. min. dostali hosté, ale pohotová střela z poza vápna mezi tyče nemířila. Ve 4. min. jsme zahrávali první roh, ale zakončení po odraženém míči chyběl důraz. V 6. min. se Adam Krejčí prosadil přes kapitána soupeře, ale po kličce brankáři branku z úhlu bohužel netrefil. Hosté mohli kontrovat v 7. min., když své střelecké štěstí ze strany zkoušel útočník soupeře, ale ránou ze strany na Lukáše Kaspera nevyzrál. V 11. min. jsme odvrátili nebezpečný roh soupeře. O 3 minuty později pak Dan Suk hledal svým centrem za obranu Adama Krejčího, který si ale nepohlídal ofsajd. V 15. min. Adam Krejčí překvapil Rychnov rychlým autem, jenže Pepa Kovaříček se nedokázal úplně zorientovat a brankáře bohužel nepřehodil. V 16. min. přišel o míč ve vápně Standa Koutský, ale jeho ztrátu napravil po střele z vápna svým zákrokem Lukáš Kasper. V 18. min. se Dan Suk nerozpakoval, ale odražený míč poslal z první jen do ochranné sítě. V 19. min. nás Rychnov přehrál po pravé straně, ale střela Javorničáka Martina Hanyka v barvách Rychnova do branky nemířila. Ve 21. min. nedoskočil hostující útočník na přetažený rohový kop. Ve 22. min. Lukáš Kasper pohlídal vrácení míče před branku a vyrazil míč na roh. Po něm následoval náš brejk, ale přihrávka Adama Krejčího na Dana Suka byla bohužel o krok delší, než by bylo potřeba. Za další 2 minuty tlačil míč před branku Adam Krejčí, ale Ondrovi Noskovi zůstal míč pod nohou. Ve 29. min. jsme ustáli standardní situaci soupeře i následný rohový kop. Po půlhodině hry jsme podnikli výpad do obrany soupeře, ale ten se dokázal ubránit. Bezbrankové skóre platilo i po našem rohovém kopu a nepřesném zakončení Pavla Kaspera. Ve 35. min. zahrával Rychnov standardní situaci u pokutového území, ale balón jen proletěl skrz pokutové území. V další minutě Kuba Hovorka výborně zabojoval na polovině hřiště a získal míč pro Adama Krejčího, který získal rohový kop. Po něm se do zakončení opřel Adam Krejčí. Jeho pokus byl sice zblokován, ale odražený míč poslal do branky nechytatelně Pepa Kovaříček1:0. Bohužel jsme o vedení znovu brzy přišli, když hosté rozehráli standardní situaci a po přihrávce před branku bylo vyrovnáno – 1:1. Ve 40. min. jsme nedokázali dostat míč z blízkosti našeho pokutového území, ale hlavička soupeře byla naštěstí nepřesná. Ve 42. min. se o akrobatické zakončení pokoušel Pavel Drašnar, jenže brankový prostor netrefil. Před koncem poločasu jsme si pohlídali standardní situaci soupeře a neujala se ani další útočná akce Rychnova. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.
První vážnější akci druhého poločasu měl na svědomí ve 48. min. Adam Krejčí, ale prováhal čas na přihrávku a do zakončení se neprodral. V další minutě to po zákroku Kuby Hovorky ve vápně zavánělo penaltou, ale píšťalka hlavního rozhodčího zůstala mlčet. V 54. min. jsme přečkali protiútok soupeře, když míč dokázal před nabíhajícím hráčem zastavil míč Standa Koutský. Krátce poté vyběhl proti míči výborně Lukáš Kasper, který se ve správný moment složil pod nohy protihráče. V 57. min. se zblokovaná střela odrazil k hráči Rychnova, který pohotově trefil odkrytou branku – 1:2. V 61. min. se Adam Krejčí tlačil ze strany do vápna, ale vytěžil z toho jen rohový kop. V 63. min. Adam Krejčí nepotrestal sérii chyb obrany soupeře. Jeho střela z úhlu prázdnou branku minula a dobíhající Pavel Kasper na míč bohužel také nedosáhnul. V 68. min. brankář Rychnova vyboxoval roh mířící přímo do branky a další hlavička Pepy Kovaříčka po centru Honzy Kráčmera gólové parametry neměla. V 72. min. Honza Kráčmer zastavil přihrávku před branku za cenu rohového kopu. Druhý roh v řadě jsme bohužel na zadní tyči neubránili a Rychnov zvýšil na 1:3. V 74. min. se míč před vápnem odrazil k nohám Pavla Drašnara, jehož rána mířila vysoko nad. V 75. min. měl na noze snížení Kuba Kráčmer, ale z blízkosti usměrnil míč jen přímo do náruče gólmana. V 78. min. Pavel Kasper posunul míč hlavou do vápna, jenže Martin Plíhal brankáře neprostřelil a Dan Suk neměl na lepší zakončení čas. V 80. min. jsme ubránili protiútok soupeře, ale míč jsme následně ztratili a po průniku ze strany a nabídce před prázdnou branku to bylo 1:4. V 82. min. jsme znovu zbytečně ztratili míč a po úniku po levé straně vedl Rychnov již 1:5. Po rozehrávce jsme málem inkasovali znovu, když Honza Kráčmer přišel o míč, ale Lukáš Kasper protihráče vychytal. V 85. min. mířila před naši branku prudká přihrávka, kterou Standa Koutský odklidil na roh. Zbytek zápasu se dohrál, a Rychnov tak postupuje do dalšího kola.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „-“

Zpět