Javornice A - Solnice 3:5 (1:3)

22.09.2012 16:30

Střelci:
Martin Hejlek, Jaroslav Krunčík, Martin Šrefl

 

Sestava:
Lukáš Kasper – Jaroslav Šrefl, Pavel Severýn (46‘ Pavel Chlachula), Stanislav Koutský, Martin Hejlek – Jaroslav Krunčík, Michal Štěpánek, Kamil Široký (34‘ Josef Kovaříček), Martin Šrefl - Pavel Kasper (75‘ David Bárta), Jan Podzemný (83‘ Daniel Suk)

Komentář k utkání:
Zápas se Solnicí začal velkou šancí hostů, kterou jim svou chybou nabídl Jarda Šrefl. První střela utkání ale mířila naštěstí vedle naší branky. Po 5 minutách hry jsme se zásluhou Michala Štěpánka dostali do slibné šance i my, ale Michal v ní neuspěl. V 7. min. přišla nejprve šance Solnice a po přesunutí hry na druhou stranu další příležitost Michala Štěpánka. Jeho krásná střela ale mířila nad branku. O 3 minuty později zahrávala Solnice přímý volný kop, který Lukáš Kasper s námahou vyrazil. K odraženému míči se dostali opět hosté a jen pohotový odkop Standy Koutského z brankové čáry nás zachránil před pohromou. Po čtvrthodině hry se do jasné šance po přihrávce za obranu dostal Pavel Kasper, ale hostujícího gólmana neprostřelil. Po dalších pár minutách jsme za neproměňování šancí byli už potrestáni, když jsme neubránili situaci po rohovém kopu – 0:1. Ve 20. min. však bylo srovnáno. Naši hlavičku po přímém volném kopu Pavla Severýna brankář Solnice jen reflexivně vyrazil, ale Martin Hejlek dokázal nakonec míč protlačit do sítě – 1:1. Po dalších 5 minutách jsme však znovu prohrávali. Hostující záložník napřáhl z 20 metrů a přesnou střelou k tyči nedal Lukášovi Kasperovi, který navíc v rozhodující chvíli podklouzl, žádnou šanci – 1:2. Na vyrovnání jsme nemuseli čekat dlouho. Martin Šrefl přelstil hostující obranu, obešel i brankáře, ale svou střelu namířil nad branku. Solnice nás znovu ztrestala ve 34. min. další přesnou střelou téměř ze stejné pozice a rázem jsme prohrávali o 2 branky 1:3. Hosté byli dále herně o něco lepší a rychlejší ve svých útočných aktivitách. Z naší strany jsme do poločasu zahrozili ještě šancí Pavla Kaspera, ale ta ke snížení nevedla.
Druhý poločas otevřel svým střeleckým pokusem z dálky Honza Podzemný. V 50. min. hlavičkoval nad branku Pavel Kasper. Naše útočné snažení pokračovalo přímým kopem Pavla Chlachuly, který se snažil překvapit rozehrávkou na Martina Šrefla, ale ani tato akce nám nevyšla. To Solnice své příležitosti proměňovala mnohem efektivněji, protože v 55. min. jsme prohrávali již 1:4. Za další 2 minuty nám mohlo být ještě krušněji, ale Lukáš Kasper perfektním zákrokem zneškodnil samostatný únik soupeře. V 58. min. trefil Jarda Krunčík přímým volným kopem jen klubko hráčů před sebou. Po hodině hry se střelou z dálky zkoušel prosadit Michal Štěpánek, ale hostující brankář byl pozorný. V 65. min. dostal Honza Podzemný pěknou přihrávku za obranu, poradil si i s brankářem, ale ten mu ve skórování zabránil nedovoleným zákrokem v pokutovém území. Solnice se sice dožadovala odpískání absolutně smyšleného ofsajdu, který jejich pomezní při této situaci signalizoval, ale hlavní rozhodčí celou akci sám dobře viděl a vyhodnotil a nařídil pokutový kop. Ten bez problémů proměnil Jarda Krunčík2:4. V 71. min. hlavičkoval po přímém kopu Pavla Chlachuly Pepa Kovaříček mimo tři tyče ohraničující brankový prostor. V následující minutě pak hlavičkoval Martin Hejlek po autovém vhazování Jardy Krunčíka jen do brankáře. Neuspěli jsme ani při dalších standardních situacích přicházejících v rychlém sledu. Čtvrhodinu před koncem zápasu vychytal solnický brankář v další dobré šanci Martina Šrefla. A jak už to tak bývá, zanedlouho jsme byli znovu potrestáni gólem na 2:5. V 86. min. ještě výsledek korigoval Martin Šrefl, který si brankáře vychutnal ukázkovým lobem – 3:5. To byla ale jen slabá útěcha v závěru utkání, protože ani druhý zápas na domácím hřišti nepřinesl bodový zisk na naše hubené konto.

 

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Další z řady zápasů, který jsme nezvládli kvůli naší neschopnosti v koncovce. Herně se zvedáme, ale střelecky to je prostě jedno velké trápení. Javornice momentálně hledá střelce, který bude schopen rozhodovat zápasy. Solnickým gratuluji k vítězství, o které se ale museli strachovat až do posledních minut zápasu. Opět vyhrál tým, který byl schopný vstřelit více branek...“
 

Zpět