Javornice A - Zdelov 0:1 (0:0)

19.04.2014 17:00

Střelci:
-

Sestava:
Lukáš Kasper - Jaroslav Nosek, Stanislav Koutský, Michal Štěpánek, Jakub Resl - Josef Kovaříček, Martin Šrefl, Jakub Kráčmer, Jaroslav Krunčík - Michal Plašil (66‘ Pavel Chlachula), Pavel Kasper (66‘ Daniel Suk)

Komentář k utkání:
Již ve druhé minutě propadl dlouhý výkop Lukáše Kaspera k Jardovi Krunčíkovi, ale ten ho na divokém javornickém terénu nedokázal zkrotit tak, aby se dostal do nebezpečného zakončení. Brankář Zdelova ve spolupráci se svým obráncem Jardovu šanci zneškodnili. V dalších minutách se iniciativy chopili hosté. Naši branku ohrožovali střelami z hranice pokutového území. Tak tomu bylo i v 5. a 6. min., kdy jedna ze střel prolétla vedle pravé tyče a druhá pro změnu vedle té levé. V 11. min. odvrátil Standa Koutský hlavičkou přímý kop hostů na velké vápno ke zdelovskému hráči, který ale branku přestřelil. Poté se několik minut bojovalo hlavně mezi vápny, a to v podstatě hned na třech frontách - s protihráči, s těžkým javornickým terénem a nepříjemným větrem. Další šance nepřibývaly na jedné ani na druhé straně. Nic na tom nezměnily ani naše rohové kopy z 20. a 21. min., s kterými si obrana soupeře poradila. Ve 27. min. se hosté už už dostávali do úniku, ale Standa Koutský soupeře na naši polovinu nepustil. Po následném trestném kopu nám chvíli trvalo, než jsme dostali míč do bezpečí, ale nakonec se to povedlo. Zdelov zahrával další nepříjemný přímý volný kop ve 29. min., ale Lukáš Kasper střelu bezpečně zpacifikoval. Ke konci poločasu jsme se více nastěhovali na polovinu soupeře. Přízemní střela Michala Plašila však zamířila vedle branky. Ve 39. min. se po přímém kopu Michala Štěpánka odrazil míč na vápno ke Kubovi Kráčmerovi, ale ten míč promáchl jak svou levou, tak i pravou nohou. Ve 43. min. přišla naše největší příležitost prvního poločasu. Jarda Krunčík našel centrem od rohového praporku hlavu Kuby Kráčmera, který usměrnil míč na branku. Balón po odrazu od obránce poskakoval metr před brankovou čarou. Několik našich kopaček po poskakujícím míči vystartovalo, ale žádný z hráčů na něj nedosáhl. V poslední minutě prvního poločasu podnikli hosté ještě jeden rychlý protiútok, ale míč skončil v bezpečí u Lukáše Kaspera.
Ve druhém poločase se jako první osmělili hosté, ale Kuba Resl svým tělem míč zblokoval. Skákavá střela Kuby Kráčmera ze 48. min. brankáři soupeře také příliš starostí nepřidělala. Ve 49. min. se po autovém vhazování u naší branky odrazil míč na vápno ke kapitánovi soupeře. Jeho ne zcela povedená střela přes klubko hráčů bohužel zaplula přesně k tyči - 0:1. V 53. min. jsme byli blízko vyrovnání. Po přímém kopu Michala Štěpánka se ke střele dostal Kuba Kráčmer, ale jeho střelu pozorný brankář vyrazil a dorážka Pavla Kaspera skončila vedle. Na druhé straně hosté v 57. min. otestovali Lukáše Kaspera prudkou přízemní střelou, ale Lukáš se zaskočit nenechal. V 61. min. nepropustil hostující gólman centr Jardy Krunčíka na další naše hráče nabíhající před branku. V minutě 63. se do míče opět opřeli hosté, ale jejich pokus skončil jen v ochranné síti. V další minutě bylo rušno před brankou Zdelova po autovém vhazování, ale nakonec se hostům podařilo míč odkopnout. V 68. min. to dalekonosným pokusem vyzkoušel Martin Šrefl, ale „zařízení“ netrefil. V 74. min. přišla naše další velká šance po přihrávce Kuby Kráčmera na malé vápno, ale Pepa Kovaříček střelou z 6 metrů branku trestuhodně přestřelil. V 77. min. se neujala ani přízemní střela Pavla Chlachuly. Tentýž hráč se dostal k míči i po rohovém kopu Jardy Krunčíka z 85. min., ale opět se před brankou nenašel nikdo, kdo by míč dotlačil až do sítě. O 2 minuty později zabrnkal na nervovou soustavu dalších našich hráčů a hlavně diváků Lukáš Kasper, když mu „malá domů“ proklouzla pod nohou a mířila do branky. Lukáš své zaváhání ale dokázal včas napravit. V předposlední minutě zahrával Martin Šrefl přímý volný kop ze strany v těsné blízkosti pokutového území. I jeho střelu ale bezchybný brankář soupeře vyrazil a dovedl tím svůj tým k těsnému vítězství 0:1.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Utkání se odehrálo za proměnlivého a větrného počasí na těžším a někdy nevyzpytatelném terénu. Dá se říct, že celý zápas se hrálo více vzduchem než po zemi. Hosté utkání zahájili náporem a celkově byli první poločas lepším týmem, přesto jsme se ke konci zvedli a hru vyrovnali. Druhý poločas jsme hráli lépe, bohužel obdržená branka nám do karet příliš nehrála. Hosté se zatáhli, a my jsme tak začali dobývat jejich těžko prostupnou obranu. Šancí na vstřelení minimálně vyrovnávací branky jsme měli dost, bohužel vynikající brankář hostí byl vždy proti. Prohrané utkání je tak pro nás velkým zklamáním, přestože všichni na hřišti opravdu makali. Za to všem hráčům velice děkuji a Zdelovským gratuluji k jejich vydřenému vítězství.

Zpět