Javornice A - Zdelov 5:1 (3:0)

31.05.2023 17:30

Střelci:
Adam Krejčí 2, Josef Kovaříček, Martin Plíhal, vlastní

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Pavel Kasper, Jan Kráčmer (75‘ Josef Hanyk), Stanislav Koutský – Martin Plíhal (75‘ Jakub Pavlovec), Pavel Drašnar (87‘ Martin Paštika), Josef Kovaříček, Filip Dvořák – Ondřej Nosek, Adam Krejčí (82‘ Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:
Do zápasu jsme vstoupili povedeným nákopem za obranu, jenže Ondra Nosek se proti bránící dvojici neprosadil. Ve 2. min. hosté rychle přenesli hru z levé strany na pravou, ale nabíhající hráč na míč nedosáhl. V 5. min. centroval před branku Dan Suk, ale jeho centr sebral brankář Zdelova. V další minutě Ondra Nosek využil prodloužení míče od Adama Krejčího k pohotové střele, kterou donutil brankáře k zákroku a diváky k potlesku. V 10. min. jsme hostům nabídli nebezpečnou standardní situaci, ale Lukáš Kasper vydařený obstřel zdi dokázal vyrazit na roh. Ve 13. min. poslal Honza Kráčmer nadýchaný míč za obranu, kde s ním gólově naložil Adam Krejčí1:0. V 17. min. se do slušné příležitosti dostal Zdelov, ale střela z dálky, které na nebezpečnosti přidal odskok od drnu, skončila vedle naší branky. Ve 22. min. jsme předvedli vydařenou kombinační akci po pravé straně, do které se zapojila většina týmu a na jejímž konci se před prázdnou brankou nemýlil Pepa Kovaříček2:0. Ve 25. min. se podobnou akcí prezentoval i soupeř, ale centr před branku byl naštěstí nepřesný. Ve 28. min. byl Zdelov blízko snížení po standardní situaci, ale hráč hlavičkující na zadní tyči branku naštěstí přestřelil. V dalších minutách nás hosté mačkali u naší branky, ale ani ostré nastřelení do Pepy Kovaříčka k brance nevedlo. A gólem neskončila ani hlavička hostů po rohovém kopu, která se dala určitě trefit i lépe. Ve 38. min. nám trochu zabrnkala na nervy obrana, když Lukáš Kasper musel zasáhnout hlavou mimo pokutové území. V další minutě jsme přečkali standardní situaci soupeře i následný rohový kop. Ve 42. min. vyvezl míč po levé straně Dan Suk a tím dal základ další, poněkud komické, gólové akci. Adam Krejčí vypálil z úhlu tvrdě na brankáře, který míč vyrazil před branku, a tam se pak po další třech nebo čtyřech odrazech od obránce a brankáře dostal až za brankovou čáru. Ukázkový vlastňák a vedení 3:0. Do kabin jsme tak mohli odcházet poměrně spokojení.
Druhý poločas pro nás mohl také začít parádně, když měl po rohovém kopu gól na hlavě Standa Koutský, ale zívající branku bohužel netrefil. Naopak se podařilo snížit Zdelovu, když jsme nedokázali odpálit míč z vápna a tečovaná střela ze strany skončila až v naší síti – 3:1. V 51. min. jsme přečkali opakovanou standardní situaci, která nakonec branku přeletěla. V 53. min. si s nepříjemnou svící musel poradit brankář soupeře. V 55. min. jsme až neuvěřitelně neproměnili další jasné šance po rohovém kopu, když míč nejprve do branky z malého vápna neprotlačil Standa Koutský a po něm se ani nadvakrát netrefil do poloprázdné branky Filip Dvořák. V dalších minutách se hrálo poněkud za zvýšených emocí, což hře moc nepřispívalo. V 66. min. jsme se opět dostali do tříbrankového vedení, když brankář Zdelova netrefil dlouhý aut Adama Krejčího a na zadní tyči míč jemně tečoval Martin Plíhal4:1. Krátce poté jsme v naše pokutovém území doslova prášilo od kopyt, když se balón mlel několikrát před brankovou čárou, ale dál ho náš obranný val nepustil. Po dalším nebezpečném rohu soupeře nechal Zdelov vzadu jen jednoho hráče a po brejku Adama Krejčího, který obránci ukázal záda a gólmanovi nasadil housle to bylo již 5:1. V 70. min. Ondra Nosek našel svým centrem na vápně Filipa Dvořáka, jehož volej zapadl bohužel až za břevno. V 73. min. mohli hosté po rohovém kopu opět snížit, jenže z blízkosti trefili na brankové čáře číhajícího Lukáše Kaspera. Závěr zápasu už se obešel bez dalších velkých šancí a bez větších potíží jsme si připsali tříbodové vítězství 5:1.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „-“

Zpět