Javornice B - Čermná 2:2 (1:0), pen. 2:1

09.10.2022 10:00

Střelci:
Martin Plíhal, Martin Kučera

Sestava:
Matěj Ehl – Jakub Pavlovec, Josef Hanyk, Jakub Resl, Martin Hůlka – Daniel Rais, Jakub Kráčmer, Mahmoud Abdelmonem „Mudy“ Mohamed, Vu „Lukáš“ Huynh Dinh – Lukáš Pavel, Petr Hubek; střídající: Martin Paštika, Martin Plíhal, Ondřej Nosek, Martin Kučera

Komentář k utkání:
První poločas začal naším tlakem, kdy jsme stále útočili do plných. V 6. min. vystřelil Lukáš Pavel jen do brankáře a v 9. min. si s hlavičkovým pokusem Kuby Kráčmera poradil brankář hostů. Teprve v 15. min. se hosté dostali k první střele, kterou Matěj Ehl chytil. V 17. min. střílel „Lukáš“ opět jen do brankáře. V 19. min. skončila tvrdá střela Ondry Noska nad brankou hostů. Ve 30. min. tentýž na brankáře Čermné znovu nevyzrál. Teprve ve 40. min. se „Lukáš“ probil do velkého vápna, posunul míč Martinovi Plíhalovi, který přízemní střelou otevřel skóre zápasu – 1:0.
Druhý poločas však začal hororově. Již v 52. min. Joska Hanyk namazal protihráči a situaci nezachránil ani vyběhnuvší Matěj Ehl. Hráč hostů ho obešel a střelou do prázdné branky vyrovnal na 1:1. O 5 minut později přetočila Čermná skóre na svoji stranu. Povedený přímý kop sice skončil na břevně naší branky, ale nikým nepronásledovaný hráč hostů vstřelil pohodlně branku na 1:2. Naši hráči poté sice ožili, ale nemohli najít recept na obranu soupeře. Když už vystřelili, tak buď jen do hráčů před sebou nebo vedle branky. Vyrovnání viselo ve vzduchu v 70. minutě. To Kuba Resl z přímého kopu orazítkoval břevno. Další standardní situace ze 75. min. nám už vyrovnání přinesla. Přímý kop Kuby Kráčmera tečoval Martin Kučera. Brankář hostů dokázal míč sice ještě vyrazit, ale balón si opět našel dobíhající Martin Kučera, který konečně rozvlnil síť za brankářem Čermné – 2:2. Do konce základní hrací doby už další gól nepadl a šlo se na penalty. Ty se naprosto jednoznačně staly kořistí Matěje Ehla, který penaltové střelce soupeře doslova vymazal – hned 3 penalty chytil, jednou mu pomohlo břevno a jednou mu míč prošel smolně pod tělem. Naši střelci nebyli také stoprocentní, protože Martin Plíhal branku překopl a Mudyho pokus brankář Čermné bez problémů vyrazil. Díky fantastickému výkonu Matěje Ehla nám však stačilo proměnit 2 pokutové kopy, o což se postarali Kuba Kráčmer a Kuba Resl. Bonusový bod tedy zůstal na domácím hřišti.

Zpět