Javornice B - Kostelecká Lhota B 1:0 (1:0)

26.04.2015 10:00

Střelci:
Tomáš Krunčík

Sestava:
Jiří Mucha – Zdeněk Matyáš, Tomáš Plesl (53‘ Miroslav Filip), Jaroslav Šrefl, Jaroslav Nosek – Martin Hůlka (24‘ Pavel Chlachula), Tomáš Krunčík (72‘ Martin Kučera), Kamil Široký, Miroslav Kmec (68‘ Lukáš Harbich) – Jaroslav Janeček (62‘ Michal Plašil), Jakub Hovorka

Komentář k utkání:
Sestava našeho B-týmu nastoupila opět v o něco pozměněné sestavě s jasným cílem potvrdit zisk tří bodů z Čermné. Utkání bylo plné nepřesností a míč na zemi hráče poslouchal jen málokdy. Přesto jsme na branku hostů vyslali několik méně povedených střel. Když už Jarda Janeček do branky míč dostal, byl mu odpískán ofsajd, a nám tak nezbývalo nic jiného, než dál pokoušet své štěstí proti výrazně omladěnému B-týmu Lhoty. Po jednom ze soubojů o míč si musel říct o střídání Martin Hůlka. Jeho zástup - Pavel Chlachula - začal náš tým zásobovat dlouhými auty a Kamil Široký byl díky tomu po hlavičce blízko k vedoucí brance. Svoji dobrou šanci ale nevyužil. Naše obranná čtveřice pracovala spolehlivě, a tak jediné zaváhání přišlo po rychlé akci hostů z pravé strany. Ostrý, přízemní centr hráč hostů díky těsnému bránění Zdendou Matyášem nevyužil a míč těsně minul naši branku. Jirka Mucha rozchytaný ze sobotního zápasu A-týmu dál držel čisté konto. Chvíli poté se po kombinační akci naší pravé strany řítil k šestnáctce Míra Kmec, ale Tomáš Krunčík na jeho střílený centr ve skluzu těsně nedosáhl. Hosté tak opět rozehrávali odkopem od branky, kterých si za zápas užili víc než dost. Po jednom takovém hlavičkoval míč zpátky na soupeřovu polovinu Jarda Nosek a poslal jej do běhu po naší levé straně na Pavla Chlachulu. Toho sestřelil hráč hostů, v té době již vlastník žluté karty, ale rozhodčí mu už jen domluvil, aby se zápis o utkání nerozšířil o kartu červenou. K rozehrání této standardní situace se postavil Tomáš Krunčík. Nabíhající Kamil Široký dokonale zmátl brankáře hostů, který se nechal strhnout Kamilovým pohybem a střílený centr skončil konečně v síti - 1:0. Do konce prvního poločasu volala po brance ještě akce Kuby Hovorky, který z levé strany dával míč na dvojici Krunčík, Janeček. Do této akce se na poslední chvíli vložil hráč hostů a míč se štěstím odvrátil.
Druhý poločas jsme opět mírně tlačili, kombinace ale vázla a její oživení přineslo až střídání. Míra Filip hned po příchodu na hřiště branku z přímého kopu těsně minul. Michal Plašil pak začal zaměstnávat hostující obranu svými rychlými pohyby po celém brankovišti. Vyložené šance přišly po rozích. Tomáš Krunčík v prvním případě vyzval k zakončení Pavla Chlachulu. Míč směřující do branky ale hosté zblokovali na další roh. Po něm stejný rozehrávající vyzval k hlavičce tentokrát Kamila Širokého, který z dobré pozice hlavou branku těšně minul. Na hřišti se pak odehrávalo několik biliárových kombinací mezi obranou hostí a našimi útočnými řadami. Ani tyto nepředvídané odrazy do všech stran branku nepřinesly. Hned po příchodu na hřiště se mohl mezi střelce zapsat Martin Kučera, slabší střela však brankáře příliš neohrozila. Několikrát pak do šestnáctky poslal centr Lukáš Harbich. Nám se ale ani tyto situace nepodařilo správně vyřešit. Za zmínku stojí pěkná akce Jardy Noska, který se opřel do míče, jak to jen šlo. Bohužel břevno bylo opět proti. Utkání se tak dohrávalo mezi vápny. Pavel Chlachula, který se po vystřídání Tomáše Plesla přesunul na post stopera, musel míč několikrát uklízet do bezpečí. Vše pro nás nakonec dopadlo na výbornou. Jirka Mucha si připsal další čisté konto a i týden po výhře v Čermné slavil B-tým to nejtěsnější vítězství, tedy 1:0.

Zpět