Javornice B - Olešnice 1:1 (0:1), pen. 5:4

12.04.2015 10:00

Střelci:
Adam Krejčí

Sestava:
Jiří Mucha – Miroslav Kmec, Jiří Valtr, Jiří Zářecký, Lukáš Ešpandr (30‘ Zdeněk Matyáš) – Lukáš Harbich (56‘ Daniel Suk), Lukáš Pavel (56‘ Michal Plašil), Martin Hejlek (82‘ Martin Kučera), Petr Jirsa – Josef Petr (85‘ Jaroslav Janeček), Adam Krejčí

Komentář k utkání:
První poločas začal naším náporem, kdy se hosté nedostali celých 5 minut přes půlku. Ale právě v 5. min. se konečně dostali k naší brance a hned z toho byl málem gól, když Jirka Valtr přihrál míč soupeři. Nakonec svou chybu dokázal napravit a střelu soupeře vyhlavičkoval z brankové čáry. Hned z protiútoku pálil nad branku Jirka Zářecký. Tentýž hráč v 7. min. zbytečně fauloval před naším vápnem. Nařízený přímý volný kop hosté proměnili, když jejich hráč obstřelil špatně postavenou zeď - 0:1. Počínaje touto chvílí začalo naše trápení, kdy jsme se marně snažili o vyrovnání. Ve 14. min. zakončil svůj samostatný únik střelou vedle Adam Krejčí. Gólem neskončila ani povedená střela Lukáše Pavla přes hlavu. Lukáš neuspěl ani v další šanci, kdy z otočky také trefil jen místo, kde byl připravený brankář.
Druhý poločas jsme zahájili opět dobře. V 55. min. Lukáš Pavel úplně sám před prázdnou brankou hostů netrefil skákavý míč a ten skončil vedle. V 65. min. měli šanci Pepa Petr a Dan Suk, ale obě střely skončily vedle branky. Míč skončil v brance hostů až v 70. min. po dorážce Adama Krejčího - 1:1. I nadále jsme soupeře přehrávali, ale další gól ne a ne přijít. V 72. a v 73. min. měl dvě dobré příležitosti Dan Suk. Poprvé hlavičkoval vedle, podruhé jeho střelu podél brankáře dokázal jeden z hráčů ještě vykopnout. Mimo branku skončily i střely Adama Krejčího z 80. min. a Petra Jirsy z 85. minuty. V poslední minutě měli dobrou šanci i hosté, ale Jirka Mucha zakročil tentokrát perfektně. Ještě poté se na bránu soupeře řítil Michal Plašil, ale gólmana nepřekonal. Zápas tedy dospěl do penaltového rozstřelu. Prvních 5 sérií kopů o vítězi nerozhodlo. Za nás se trefili Michal Plašil, Adam Krejčí, Jirka Zářecký a Martin Kučera. Penaltu nedal jen Jarda Janeček, ale i soupeř se jednou zmýlil. V šesté sérii dal gól Míra Kmec a Jirka Mucha pak svým zákrokem rozhodl o získání bonusového bodu pro naše barvy.

Zpět