Javornice B - Voděrady 2:2 (1:1) pen. 2:3

28.08.2011 10:00

Rozhodčí: Vašata, Jedlinský, Provazník                 Diváků: 50

Střelci:
Tomáš Plašil 2

Sestava:
Lukáš Kasper – Zdeněk Matyáš, Jiří Valtr, Lubomír Šípek, Tomáš Plesl (54‘ Jaroslav Nosek) - Miroslav Kmec, Jan Podzemný (73‘ Martin Kučera), Michal Plašil (89‘ Karel Štěpánek), Lukáš Harbich – Tomáš Plašil (82‘ Lukáš Pavel), Pavel Severýn

Komentář k utkání:
Hosté měli díky cestování na naše hřiště o něco více času na probuzení a bylo to tedy znát, protože hosté si od úvodních minut vytvořili jasnou převahu. Jenže v 7. min., když se na hřiště trousili ještě rozespalí diváci, jsme soupeře dokázali zaskočit. Po rychlém protiútoku se míč dostal k volnému Pavlu Severýnovi, který přeloboval vybíhajícího brankáře a Tomáš Plašil už jen usměrnil míč do prázdné branky – 1:0. Ani tato branka však Voděrady nezastavila v jejich útočném snažení. Hned v 10. min. bylo totiž vyrovnáno na 1:1, když po několika rychlých přihrávkách vyšachovali hosté naši obranu. V 15. min. vystrašil hostujícího gólmana Luboš Šípek, ale to bylo z naší strany v prvním poločase téměř všechno. Voděrady nás nepustily za polovinu hřiště a bušily do našeho obranného valu. Střelecké pokusy hostů však naštěstí létaly vedle branky nebo je perfektními zákroky likvidoval Lukáš Kasper. V jedné ze situací musel spolupracovat i s břevnem své branky. Všichni si tak trochu ulevili, když mohli odejít do kabin na poločasovou přestávku a díky zákrokům Lukáše Kaspera stále za nerozhodného stavu.
Přestávka našim hráčům rychle utekla a na hřišti je opět přivítal drtivý tlak soupeře. Lukáš Kasper se však statečně držel a během prvních 10 minut druhého poločasu vychytal hostům 3 vyložené gólové šance. V 55. min. odletěl od naší branky osvobozující odkop, který propadl mezi nohama voděradského obránce a dostal se k Michalovi Plašilovi. Ten potáhl míč k brance a podél vybíhajícího brankáře přihrál na volného Tomáše Plašila, který už musel míč jen podruhé zasunout do prázdné branky – 2:1. Hosté dále útočili a měli herní převahu. Lukáš Kasper se v brance rozhodně nenudil. 10 minut před koncem zápasu se po rychlé akci naši hráči radovali z třetí branky v síti hostů, ta však neplatila kvůli předešlému ofsajdu. Řádná hrací doba včetně signalizovaného 3minutového nastavení už uplynula, když hráč hostů upadl v pokutovém území po střetu s Lukášem Harbichem. Hlavní rozhodčí ponechal souboj bez povšimnutí, ale na signalizaci pomezního Provazníka se v samém závěru utkání kopala penalta. Tu hosté proměnili a v hodině dvanácté vyrovnali na 2:2. Někteří diváci pak už začali odcházet, protože zapomněli, že při nerozhodném výsledku ve IV. třídě OP následuje penaltový rozstřel o bonusový bod. Ti trpělivější fanoušci si na úplné rozuzlení zápasu počkali. Naši hráči rozstřel zahajovali a byli nominováni v následujícím pořadí - Pavel Severýn, Lukáš Pavel a Martin Kučera. Zatímco Pavel Severýn s Martinem Kučerou své pokusy proměnili, Lukáš Pavel našel svou totálně odfláknutou střelou přesně náruč hostujícího brankáře. Střelci z Voděrad naopak nedali Lukáši Kasperovi šanci a tak si nakonec z Javornice odvezli 2 body.
 

Zpět