Kostelec B - Javornice A 0:4 (0:1)

24.09.2017 16:30

Střelci:
Adam Krejčí 2, Josef Kovaříček, Martin Šrefl

Sestava:
Lukáš Kasper /41‘/ - Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Daniel Suk – Jan Bárta, Jan Kráčmer, Jakub Kráčmer, Martin Šrefl (87‘ Martin Plíhal) – Adam Krejčí (74‘ Tomáš Krunčík), Josef Kovaříček (82‘ Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:
Do zápasu s rezervou Kostelce jsme nevstoupili úplně nejlépe a naše rozkoukávání se na velkém place soupeř využíval. Hned ve 2. min. vystřelil domácí hráč z 20 metrů, a přestože Lukáš Kasper na mokrém terénu podklouzl, střelu dokázal chytit. Ve 4. min. vybojoval Adam Krejčí míč a vykutálel ho na vápno Honzovi Kráčmerovi, jehož střela zamířila těsně vedle. V 9. min. jsme po nepřehlédnutelné ruce Pavla Kaspera nabídli Kostelci přímý volný kop z 22 metrů, ale mířidla domácího střelce byla tak rozladěná, že míč div nepřelétl ochrannou síť za brankou. Na naší straně pokračovala bohužel spousta nepřesností. Další šance tak přišla až po standardní situaci, když tečovaný přímý volný kop propadl po pár tečích až ke gólmanovi. V 19. min. sklepl Honza Bárta po povedené kombinaci míč na Adama Krejčího, ale jeho bomba letěla hodně nad branku. Ve 21. min. si Lukáš Kasper pohlídal přímý volný kop soupeře z 25 metrů, který měl tentokráte mnohem lepší parametry. Ve 26. min. prošel do vápna Kuba Resl, ale ke střele se neodhodlal. Při pokračující šanci vypálil na branku až Martin Šrefl, jehož pokus obránce zblokoval. V další minutě se Martin Šrefl neúspěšně snažil zkrotit těžký míč od Kuby Kráčmera mířící do pokutového území. Ve 29. min. poslal Kuba Kráčmer parádní centr do pokutového území, kde si naneštěstí překáželi naši útočníci. Adam Krejčí totiž nevyslyšel volání lépe postaveného Pepy Kovaříčka a míč skončil nakonec v zázemí. Ve 36. min. se k zakončení na dlouhou nohu dostal Standa Koutský, jehož střela bodlem jen proletěla vedle tyče. V následující minutě se míč od Honzy Kráčmera dostal k Adamovi Krejčímu. Ten balón posunul na druhou stranu k Honzovi Bártovi, který v souboji s bránícím hráčem pálil vedle. Ve 41. min. Lukáš Kasper vyběhl proti dlouhému nákopu domácích, ale míč mu podjel pod nohou. Ihned se ale zapojil do běžeckého souboje tělo na tělo s dobíhajícím hráčem a skokem v pokutovém území balón lapil. Lukáš ještě klidně rozehrál, ale po pár vteřinách přišel hvizd hlavního rozhodčího, který hru na základě signalizace pomezního rozhodčího, který sledoval předešlou situaci přes celou šířku hřiště, přerušil. Po poradě s ním vyloučil jak k našemu překvapení, tak i k překvapení domácích, kteří se žádného faulu také nedožadovali, našeho brankáře. Do brány se tak z pole stáhl Honza Bárta. Proti nařízenému trestnému kopu zasahovat nemusel, protože míč letěl opět hodně mimo. Vyloučení nás paradoxně zdravě nabudilo a ve 45. min. si Adam Krejčí udělal místo ke střele a přízemní ranou k tyči z hranice pokutového území nás dostal do vedení – 0:1.
Druhý poločas jsme s vynuceně pozměněným rozestavením začali lépe. Ve 48. min. uťal naší vydařenou kombinaci ofsajd. V 50. min. domácí nedokázali odkopnout míč po rohovém kopu. Honza Kráčmer ho dostal zpět do pokutového území ke Kubovi Kráčmerovi, který přihrávkou do strany vybídl ke skórování Pepu Kovaříčka. Ten nabídnutou šancí nepohrdl a zvýšil na 0:2. V 52. min. zatáhl Adam Krejčí míč pěkně do vápna, ale přihrávku před branku domácí zblokovali. V 58. min. propadl míč mezi dvěma bránícími hráči, jenže únik Adama Krejčího zastavil praporek pomezního rozhodčího. V 64. min. si Adam Krejčí v pokutovém území pokryl po autovém vhazování míč a soupeř ho nešikovným zákrokem fauloval. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Martin Šrefl 0:3. V 66. min. Pavel Kasper jen hlavou přizvedl centr před naši branku, ale Dan Suk svým rychlým přesunem znemožnil domácímu hráči zakončení. V 68. min. si Kostelec jednoduchou narážečkou připravil další šanci. Střela mířící vysoko nad branku však nechala Honzu Bártu, který si jinak za povzbuzování našich fanoušků užíval každý zákrok, klidným. V 69. min. chyboval brankář soupeře, který nedokázal odpálit dlouhý nákop Dana Suka a Adam Krejčí už jen uklízel míč do prázdné branky – 0:4. V 75. min. mířil centr Honzy Kráčmera na paty Pepy Kovaříčka. Ten proto míč propustil za sebe na Dana Suka, který bohužel obrovskou šanci nevyužil a brankáře neprostřelil. V 78. min. se domácí z pravé strany prokousali do vápna a následně se dostali až ke střele, která zamířila těsně vedle branky. V další minutě obral Tomáš Krunčík u brankové čáry soupeře o míč a následně ho předložil Pepovi Kovaříčkovi, jehož střelu zastavilo břevno! Proti následnému střeleckému pokusu Martina Šrefla zakročil skvěle brankář Kostelce. V 87. min. prošel domácí hráč podél brankové čáry, jenže na jeho výzvu ke skórování žádný ze spoluhráčů nezareagoval a míč od branky včas odkopl Tomáš Krunčík. Protože se do konce zápasu už nic nestalo, přidali jsme na naši šňůrku další vítězný korálek.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Dnes smekám před celým týmem. Vyhrát venku na velkém kosteleckém hřišti po vyloučení našeho brankáře v 41. min., všechny branky dát v devíti lidech v poli, žádnou neinkasovat a vydržet běhat až do konce bez zbytečného zdržování... To vše jsme dnes dokázali. Paradoxně v plném počtu hráčů jsme nehráli dobře a domácí mladíci navíc výborně systémově bránili. U domácích vyzdvihnu ještě jednu věc - za celý zápas se na hřišti nenašel žádný simulant či ukřičeně povalující se osoba. Všichni chtěli hrát fotbal a to v dnešní době nebývá příliš zvykem.“

Zpět