Kostelec B - Javornice A 2:0 (1:0)

16.08.2014 17:00

Střelci:
-

Sestava:
Lukáš Kasper - Jaroslav Šrefl, Tomáš Krunčík, Stanislav Koutský, Daniel Suk - Josef Kovaříček, Martin Šrefl, Michal Štěpánek, Jaroslav Krunčík (86‘ Jan Nosál) - Adam Krejčí (86‘ Lukáš Harbich), Pavel Kasper (76‘ Jiří Zářecký)

Komentář k utkání:
I druhý zápas sezóny v Kostelci jsme začali velmi stylově, když jsme opět již v 1. min. prohrávali 1:0. To došlo ke zbytečné ztrátě míče na soupeřově polovině a nákopu za naši nekompaktní obranu. Unikající hráč si míč před dotírajícím Tomášem Krunčíkem dobře pokryl a pak i přesně zakončil. V 5. min. jsme se k první střele propracovali i my, ale pokus Adama Krejčího byl až příliš vysoký. Střele Michala Štěpánka z další minuty naopak razance chyběla. V 11. min. přišla od domácích další povedená přihrávka za obranu, ale Lukáš Kasper proti míči včas vystartoval a před hráčem ho odkopl. O 2 minuty později jsme se po zmatcích v soupeřově obraně po přímém kopu sice dostali k zakončení, ale to bylo velmi nepřesné. V 17. min. zkoušel své střelecké štěstí znovu Adam Krejčí. Líná střela po zemi však nemohla gólmana domácích moc pozlobit. V následující minutě vyboxoval Lukáš Kasper po rohovém kopu míč k Martinovi Šreflovi, který ani na chvíli nezaváhal a zamířil k brance soupeře, ale Kostelečtí mu balón včas odebrali. Ve 20. min. musel Lukáš Kasper rychle na zem, aby zneškodnil přízemní ránu soupeře. Velikou šanci na vyrovnání jsme měli ve 24. min. po přímém volném kopu, když míč po souboji Pepy Kovaříčka s obranou a brankářem propadl k Pavlovi Kasperovi, od kterého se odrazil směrem k brance. Kostelecký obránce bohužel pro nás pohotově zareagoval a míč vykopl z brankové čáry, přičemž nastřelil břevno své vlastní branky. K další střele se pár vteřin poté dostal Standa Koutský, ale balón se mu z nohy svezl a brankáři příliš starostí neudělal. Ve 27. min. zahrávali přímý volný kop i domácí. Lukáš Kasper tentokrát zasahovat nemusel a jen zkontroloval trasu míče, který se přes zeď zkroutil mimo naši branku. V další minutě pak Pepa Kovaříček svou hlavičku o zem nasměroval jen do gólmanových rukavic. Neujal se ani pokus Dana Suka, který ještě tečoval Pavel Kasper, a ani střela Martina Šrefla po půlhodině hry. Ve 34. min. se po rohovém kopu odrazil míč k Michalovi Štěpánkovi, ale jeho ránu obrana Kostelce zblokovala. Ve 36. min. se k hlavičce v pokutovém území dostal Jarda Krunčík. K přesnějšímu zakončení ale Jardovi chybělo pár centimetrů výšky. Ve 40. min. se k velkému úniku nadechl Dan Suk. Své sólo dotáhl až do pokutového území, kde střelou z úhlu trefil jen boční síť. Škoda, že si nevšiml volného Pavla Kaspera, který čekal před odkrytou brankou na zpětnou přihrávku. Ve 43. min. vrátil Adam Krejčí přetažený roh do chumlu před brankou, kde se o zakončení pokoušel Standa Koutský, ale kostelecká obrana míč odkopla. Před koncem poločasu se ještě ukázali domácí. Jejich střela po zemi mířící vedle naší branky nechala Lukáše Kaspera v klidu.
Druhý poločas odstartovala nepřesná střela Pepy Kovaříčka. Ve 48. min. přidal naši další čárku do kolonky neškodných střel Pavel Kasper. To v 55. min. měl na druhé straně hřiště kupu práce Lukáš Kasper, který vyrazil prudkou střelu domácích z pravé strany. O 3 minuty později zasahoval náš brankář znovu. Tentokrát to bylo proti hlavičce soupeře po rohovém kopu. V 63. min. zahrával Jarda Krunčík přímý volný kop, ale jeho centr gólman Kostelce vyrazil mimo nebezpečnou zónu. Za další 2 minuty se po rohovém kopu a nepovedeném odkopu dostali k zakončení znovu domácí, ale branku netrefili. Chvíli poté jsme se řítili ve 3 proti 2 bránícím hráčům, ale Pavel Kasper zvolil místo zakončení přihrávku na Adama Krejčího, který byl o kousek v ofsajdu. V 80. min. se domácí brankář přiznal k teči a místo odkopu od branky byl nařízen rohový kop. Po něm jsme měli asi naši největší šanci na vyrovnání. Domácí obrana zblokovala 2 nebo 3 naše střely, ale míč se nakonec odrazil k Danovi Sukovi, který však z 5 metrů nedokázal trefit poloprázdnou branku. Za pár desítek vteřin nás za neproměněnou šanci Kostelec potrestal. Jirka Zářecký přišel lehce o míč a domácí hráč pak rychlou, nečekanou a přesnou střelou z dálky zaskočil Lukáše Kaspera - 2:0. Ani v posledních 10 minutách jsme své zbraně nesložili. Jak střela Michala Štěpánka z 83. min., tak i pokus Jirky Zářeckého z minuty následující, branku minuly. Neprosadil se ani Martin Šrefl, který v 88. min. poslal přímý volný kop také mimo branku.  Protože poslední šanci domácích zastavil praporek pomezního rozhodčího, skončil zápas vítězstvím Kostelce 2:0.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Utkání ovlivnila brzká chyba v rozehrávce a následné nedůrazné pokrytí domácího útočníka. Celý tým se snažil, bohužel nebylo nám přáno a hlavně v první půli nám chyběl potřebný důraz a aktivita. Na hráčích byla vidět nerozehranost a chybějící zápasový rytmus. Druhý poločas byl viditelně lepší než ten první, zvýšený důraz a pohyb dělal domácím značné problémy. Bohužel svoji šanci na srovnání jsme nevyužili a domácí nás během okamžiku dokázali potrestat.“

Zpět