Kostelecká Lhota A - Javornice A 3:3 (1:1)

13.04.2014 16:30

Střelci:
Josef Kovaříček, Martin Šrefl, Michal Plašil

Sestava:
Lukáš Kasper - Jaroslav Šrefl, Stanislav Koutský, Michal Štěpánek, Jakub Resl - Josef Kovaříček, Martin Šrefl, Jakub Kráčmer, Jaroslav Krunčík - Pavel Kasper (72‘ Daniel Suk), Michal Plašil (84‘ Jaroslav Nosek)

Komentář k utkání:
Utkání s ne úplně oblíbeným soupeřem mělo od začátku slušný náboj. Organizace hry po vynucených změnách v sestavě trochu pokulhávala. To s sebou přinášelo i některé fauly a následné podrážděné reakce domácích hráčů a diváků. První náznak průniku k soupeřově brance přišel ve 4. min. od Jardy Krunčíka, ale jeho přihrávku před branku Lhota odvrátila. V 6. min. domácí nevyužili jednu z nabídnutých šancí v podobě přímého volného kopu, když svou střelu poslali vedle. V další minutě rozcvičil místního brankáře svou přízemní střelou Martin Šrefl. Ve 12. min. se míč trochu šťastně odrazil od Jardy Krunčíka, ale gólmanovi starosti nenadělal. Domácí se do našeho pokutového území nemohli pořádně dostat a dlouhou dobou ohrožovali naši branku jen po standardních situacích. Po čtvrthodině hry prodloužil nákop Lukáše Kaspera k Pepovi Kovaříčkovi hlavou Kuba Kráčmer a Pepa Kovaříček svůj úprk na soupeřovu branku zakončil gólem - 0:1. Krátce poté hledal Michal Štěpánek kolmicí za obranu Michala Plašila, ale brankář Lhoty byl u míče o kousek dříve. V 19. min. se musel po přízemní střele k tyči natáhnout Lukáš Kasper. Po protiútoku neúspěšně bojoval s obranou soupeře Martin Šrefl. Za další 2 minuty pak střelu Kuby Kráčmera brankář s přehledem zkrotil. Po půlhodině hry musel další střelecký pokus Lhoty zpacifikovat Lukáš Kasper. Ve 31. min. přihrával Pavel Kasper na své spoluhráče před brankou, ale Pepa Kovaříček na první tyči míč do branky usměrnit nedokázal. V následující minutě zakončoval po rohovém kopu vedle i Kuba Kráčmer. Ve 35. min. podcenil domácí stoper rychlost Michala Plašila. Michal si míč posunul hlavou směrem k brance, když ho z ničeho nic na čelo „políbila“ kopačka soupeře. Přestože tím domácí hráč zabránil samostatnému úniku a jasné gólové šanci, uviděl pouze žlutou kartu. Mimo ozdoby na Michalově čele jsme z akce nic dalšího nevytěžili. Ve 41. min. se nám nepodařilo odklidit míč z pokutového území do bezpečné vzdálenosti od branky. Domácí hráč vystřelil z pokutového území do tyče. Od ní a následně i od zad Lukáše Kaspera se míč odrazil před prázdnou branku. S tím si dokázal domácí hráč hravě poradit a vyrovnal na 1:1. Lhota se mohla ještě před přestávkou dostat do vedení, ale další z přímých kopů branku minul. V poslední minutě prvního poločasu zakončoval po přihrávce Martina Šrefla Pavel Kasper. Jeho zakončení chyběla bohužel razance.
Druhou část utkání otevřela slabá střela Lhoty, která našemu brankáři starosti nepřidělala. To na druhé straně se po rohovém kopu a sražené střele Martina Šrefla dostal k míči Standa Koutský, ale z těžkého úhlu trefil jen tyč domácí svatyně. Další šance na naší straně přibyla opět po kopu od rohového praporku. Hlavička Pepy Kovaříčka však správný cíl nenašla. V 53. min. jsme nechali soupeři v pokutovém území až příliš mnoho prostoru k přihrávce a před brankou neobsazené hráče. To nemohlo dopadnout jinak než vedením Lhoty 2:1. Lhotě vydrželo vedení jen do 59. minuty. Při zahrávání rohového kopu byl v pokutovém území stažen Kuba Kráčmer a rozhodčí za to nařídil poměrně přísnou penaltu. Tu s přehledem proměnil Martin Šrefl - 2:2. Po pár útočných náznacích na obou stranách přišla chyba v rozehrávce soupeřovy obrany. Michal Plašil udělal svou sólo akcí ze zbývajících hráčů jen bezmocně přihlížející kašpárky a parádním „angličanem“ nás znovu dostal do vedení - 2:3. Domácí i ve druhé části utkání ostřelovali naši branku zejména z nařízených přímých kopů, ale svá mířidla správně seřízena neměli. V 74. min. byl nevybíravým způsobem ve vlastním pokutovém území zfaulován Jarda Krunčík a domácí hráč putoval pod sprchu. Ani v početním oslabení nesložila Lhota zbraně. Svou nedisciplinovaností jsme jí dál a dál nabízeli standardní situace. Do prostoru branky jich ale i nadále zamířilo jen minimum. V 81. min. prošel do otevřené obrany hostů Martin Šrefl. Postupoval sám na brankáře, ale ten mu konečky prstů dokázal míč vypíchnout. Dorážka Michala Plašila rozvlnila jen síť za brankou. V 84. min. chybělo Pepovi Kovaříčkovi jen pár centimetrů k tomu, aby po rozehrání rohového kopu alespoň špičkou své boty dosáhl na míč a namířil ho do branky. V 87. min. srazila naše zeď další přímý kop soupeře. S další odraženou střelou si poradil Lukáš Kasper. V 89. min. přišel další velmi slabý okamžik hlavního sudího. Standa Koutský čistě vypíchl soupeři míč, ale hlavní rozhodčí měl asi jako jediný ve Lhotě na věc jiný názor. Na pokutovém kopu trval i po krátké diskuzi se svým asistentem na čáře, který viděl, že náš hráč hrál skutečně míč. Další protesty byly marné a domácí z penalty vyrovnali na 3:3. I přesto jsme zápas mohli ještě rozhodnout ve svůj prospěch, když se v šanci ocitl střídající Jarda Nosek. Svou střelu z pravé strany poslal k naší smůle jen vedle. Protože se neujalo ani zakončení Kuby Kráčmera po rohovém kopu, skončil zápas - podobně jako sobotní souboj našich B-týmů - remízou.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Utkání se odehrálo na skvěle připraveném trávníku. Tím výčet kladů vesměs končí. Od začátku se hrálo velmi tvrdě, a přestože naše vesnice spolu nemají nic společného, na hřišti to už po několikáté za sebou vypadalo jako při derby s tím největším rivalem. Aby toho nebylo málo, utkání rozhodoval mladý rozhodčí p. Jaroš, kterého jsem vzhledem k průběhu utkání hned od začátku litoval. Ukočírovat dnešní zápas bylo opravdu těžké a přeji mu, aby příští utkání, které bude rozhodovat, bylo odehráno v mnohem větším klidu. Všechny tyto faktory tak určily dění na hřišti a ze zápasu se stala mela. Domácí lépe kombinovali, my jsme zase využívali rychlých protiútoků. Remíza nakonec asi nejlépe odpovídá průběhu zápasu. Jedni z nejlepších hráčů na hřišti byli určitě oba brankáři, kteří obdržené branky mohli jen těžko ovlivnit a v ostatních situacích byli 100%. Nás určitě mrzí, že se nám dvakrát nepodařilo udržet vedení o jednu branku, případně vedení ke konci zápasu navýšit. Ač se na hřišti odehrálo cokoliv, potěšilo mne, že po závěrečném hvizdu si spolu protihráči již v klidu leccos vyříkali, omluvili se za některé fauly a i my, trenéři, jsme zchladli a rozloučili se podáním rukou."

Zpět