Kostelecká Lhota A - Javornice A 4:2 (2:0)

26.08.2012 17:00

Střelci:
Lukáš Harbich, Martin Šrefl

Sestava:
Lukáš Kasper – Jaroslav Šrefl, Lubomír Plesl, Stanislav Koutský, Martin Hejlek - Michal Štěpánek, Kamil Široký (76‘ Lukáš Ešpandr), Martin Šrefl, Josef Kovaříček (55‘ David Bárta) - Pavel Kasper (62‘ Pavel Chlachula), Jaroslav Krunčík (62‘ Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:
Do zápasu s Kosteleckou Lhotou jsme vstoupili celkem dobře. Hned po prvním útoku se míč v pokutovém území dotkl ruky jednoho z domácích hráčů, ale píšťalka hlavního rozhodčího Serbouska mlčela. Ve druhé minutě centroval z pravé strany Michal Štěpánek, ale na jeho nabídku nikdo z našich hráčů nedosáhl. V 5. min. se po pěkné akci dostal k centru znovu Michal Štěpánek, ani jeho druhá nabídka však neměla gólovou příchuť. Střela Kamila Širokého skončila mimo branku. Poté zvýšili aktivitu i domácí a byli za to odměněni v 10. minutě, po přesně trefeném přímém volném kopu – 1:0. Naše odpověď mohla přijít o 2 minuty později, ale špatnou přihrávkou jsme se o nadějnou pozici sami připravili. Naopak domácí toho využili k rychlému protiútoku, který skončil také kvůli nevydařené přihrávce mimo naši branku. Ve 13. min. se k zakončení zkoušel neúspěšně proháčkovat Kamil Široký. V 17. min. se nám po mele před naší brankou podařilo nebezpečí zažehnat jen za cenu rohového kopu, který jsme bez větších potíží ubránili. Po 20 minutách se po spolupráci Michala Štěpánka a Kamila Širokého dostal k zakončení Pavel Kasper, ale ani jeho pokus v brance neskončil. Ve 24. min. našel Kamil Široký parádní kolmicí Michala Štěpánka, který se skluzem ještě dokázal dostat k zakončení. Domácí brankář byl však v souboji také včas a míč srazil na roh. Po něm hlavičkoval Pepa Kovaříček vedle branky Kostelecké Lhoty. V další minutě pak vypukly další zmatky v našem pokutovém území. Tentokrát se míč z chumlu vykulil k volnému hráči Lhoty, který ho pohodlně uklidil do branky – 2:0. V následujících minutách měli domácí příležitost dalších standardních situací. Po jednom z rohových kopů ohrozil svoji branku hlavou Luboš Plesl. Další střela domácích po sraženém trestném kopu prosvištěla jen vedle brány Lukáše Kaspera. Po půlhodině hry přišla jedna z mála našich příležitostí po přímém volném kopu a hlavičce Pavla Kaspera. I ta však skončila jen vedle branky. Zbytek poločasu se odehrával víceméně v režii domácích. Ti si v poklidu přihrávali mezi sebou a my se je marně snažili nahánět. Když už jsme měli příležitost k útoku, pokažená přihrávka ji v předstihu zhatila. Kostelecká Lhota mohla své vedení do poločasu ještě navýšit, když jsme nezachytili rychlou rozehrávku soupeře. Lukáš Kasper se tentokrát vytáhl a v souboji jeden na jednoho tentokrát vynikl.
Druhý poločas začal tam, kde ten první skončil. Domácí se snažili klidnou kombinací dostat k naší brance. Do první vážnější šance se ale dostal Jarda Krunčík, když se konečně dokázal prosadit přes obránce, ale v tísni mířil jen vedle levé tyče. Po 10 minutách druhé části přiletěl z levé strany před naši branku centr, na který další domácí hráči naštěstí nedosáhli. Další protiútok soupeře zakončený střelou pak likvidoval Lukáš Kasper. Přesně po hodině hry však Lukáš inkasoval potřetí po další střele z přímého volného kopu těsně za hranicí pokutového území, když mu situaci neusnadnila děravá zeď – 3:0. V 63. min. centroval před branku Lhoty Pavel Kasper. Gólman domácích jeho centr jen vyrazil, ale nikdo z našich dobíhajících hráčů ho nedokázal dopravit do branky. Za další 2 minuty předvedl marnost našeho útočného snažení Michal Štěpánek, když byl sám před bránou, ale míč jen poslušně odevzdal gólmanovi do ruky. Za pár minut nás proto ztrestala Kostelecká Lhota počtvrté po souhře v pokutovém území zakončené střelou z malého vápna – 4:0. Pátá branka visela ve vzduchu v 72. min., ale po hlavičce domácích nám tentokrát pomohlo břevno. V 75. min. přišel jeden z mála našich světlých okamžiků. Na povedený centr Martina Šrefla si naběhl Lukáš Harbich a tvrdou hlavičkou překonal domácího brankáře – 4:1. Za dalších 5 minut mohli vylepšit své skóre znovu domácí, ale k našemu štěstí branku netrefili. V 88. min. odvrátil náš protiútok jeden z obránců Lhoty jen těsně vedle svojí branky. V předposlední minutě se nám podařilo ještě snížit z pokutového kopu, když brankář domácích ukořistil nejen míč, ale s ním sebral i našeho hráče. Martin Šrefl nařízenou penaltu s přehledem proměnil – 4:2. V samotném závěru ještě po trestném kopu hlavičkoval vedle domácí branky David Bárta, ale na výsledku se již nic nezměnilo. Po dalším chabém výkonu jsme i z Kostelecké Lhoty odjížděli poraženi.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Náš výlet do Kostelecké Lhoty mi připomněl žáčka, který ještě ve čtvrté třídě neumí abecedu! Místo týmu Javornice byl na hřišti soubor čehosi, co mělo připomínat fotbalový tým. Světlý okamžik pak nastal ke konci utkání, kdy se prosadil Lukáš Harbich, který si za svoji snahu gól po právu zasloužil.“
Jakub Kráčmer: „Podzimní část, jak už to bývá naším zvykem, nemůžeme zase chytit za pačesy. Opět jsme prohráli s mužstvem, které je v průměru třikrát starší, než je to naše, a to je smutná realita. Musíme doufat, že příští týden na domácím hřišti se nám bude dařit lépe a dáme zapomenout těm posledním zápasům."

Zpět