Kostelecká Lhota B - Javornice B 0:1 (0:1)

22.04.2017 17:00

Střelci:
Kamil Široký

Sestava:
Jiří Zářecký – Miroslav Kmec, Jiří Valtr, Lubomír Plesl, Lukáš Pavel – Jan Bárta (85‘ Jaroslav Janeček), Kamil Široký, Tomáš Plesl, Martin Hůlka – Martin Plíhal, Martin Paštika (55‘ Jaroslav Petr)

Komentář k utkání:
Oproti minulému týdnu se do naší sestavy vrátili Kamil Široký a Martin Hůlka, kteří doprovázeli své syny na turnaji přípravek v německém Mnichově na Bayernu. I díky tomu jsme do zápasu vstoupili aktivněji a soupeře přehrávali. Naše snažení přineslo své ovoce, když se brzy gólově prosadil Kamil Široký, který si povodil obránce Lhoty a střelou z hranice pokutového území nás dostal do vedení – 0:1. Soupeř toho moc nevymyslel a k naší brance se dostával hlavně po našich chybách. Obrana dirigovaná Jirkou Valtrem však fungovala spolehlivě a o zbytek se postaral Jirka Zářecký, který branku pro tento zápas doslova začaroval. Do přestávky jsme měli ještě několik šancí. Proti domácím se prosazoval hlavně Honza Bárta, ale střílel buď vedle, nebo do tyče při své největší šanci po samostatném úniku. Před koncem poločasu měli velkou šanci i domácí po našem špatném autovém vhazování. Domácí hráč využil naší rozestoupené obrany a přehodil i vyběhnutého Jirku Zářeckého. Toho naštěstí na brankové čáře zastoupil Míra Kmec, který dokázal míč odkopnout.
Obrázek ve druhém poločasu se úplně změnil. Domácí, podpořeni větrem i nepřesnými výroky hlavního rozhodčího, nás dostali pod tlak. Množily se standardní situace v blízkosti naší branky a my jsme vyráželi pouze k rychlým protiútokům. Lhota ostřelovala naši branku, ale její hráči mířili buď vedle, nebo zasáhl skvěle Jirka Zářecký či jiný z hráčů, a když už bylo nejhůř, pomohlo nám i břevno. Napětí a emoce na hřišti se s blížícím se závěrem utkání stupňovaly. Lhota si vyrovnání zkoušela vymodlit i u rozhodčího, který ale pád domácího hráče ve stylu národního umělce neocenil a teatrální kousek rozesmál i jeho spoluhráče. Jednu z poslední akcí pro domácí měl ale na svědomí hlavní rozhodčí, který nařídil nepřímý kop, když náš brankář s míčem v ruce diskutoval s herecky talentovaným protihráčem a balón držel až příliš dlouho. Ze závaru branka nepadla, ale zranění si z ostrého neodpískaného souboje odnesl Honza Bárta. Přes nekonečné nastavení jsme naši branku uhájili a vybojovali na hřišti soupeře 3 body.

Zpět