Křivice - Javornice A 0:1 (0:0)

10.05.2014 17:00

Střelci:
Tomáš Krunčík

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl (4‘ Jaroslav Nosek), Jakub Kráčmer, Michal Štěpánek, Jaroslav Šrefl - Daniel Suk, Jaroslav Krunčík (68‘ Pavel Chlachula), Martin Šrefl, Josef Kovaříček - Michal Plašil (88‘ Lukáš Harbich), Pavel Kasper (76‘ Krunčík Tomáš)

Komentář k utkání:
Ihned po úvodním výkopu jsme dopředu vyslali Dana Suka. Ten pak před brankou svým centrem našel Martina Šrefla, jehož střela z nadějné pozice skončila bohužel nad domácí brankou. V 5. min. po pěkné kombinaci po pravé straně poslal míč před branku Martin Šrefl, ale Pavel Kasper na něj nedoskočil. V 9. min. zblokovali domácí pokus Pepy Kovaříčka na roh. I po něm jsme se dostali k zakončení, ale míč skončil jen v rukavicích gólmana Křivic. Poté už převzali otěže utkání domácí. První roh domácích jsme odvrátili bez problémů. Při tom druhém ze 13. min. jsme nepokryli kapitána Křivic, jehož hlavička zamířila jen kousek nad. Po čtvrthodině hry si to po levé straně namířil k brance soupeře Dan Suk, ale s jeho střelou neměl brankář problémy. V minutě 17. zahrával Michal Plašil přímý volný kop kousek za hranicí velkého vápna. Michal však trefil jen zeď a domácí se dostali do rychlého protiútoku, který zakončili naštěstí střelou nad Kasperovu branku. Ve 22. min. odpískal hlavní rozhodčí velmi spornou penaltu, když Jarda Nosek odkopával míč a domácí hráč v souboji s ním upadl. Rozhodčí na svém rozhodnutí trval, a tak bylo na Lukášovi Kasperovi, aby vše napravil a to se mu povedlo! Hbitým skokem k tyči vyrazil míč na roh! Ve 25. min. se do centru opřel Jarda Šrefl a moc nechybělo k tomu, aby tím ohrozil soupeřovu branku. Ve 28. min. zneškodnil brankář domácích přímý volný kop Martina Šrefla, který si sice se zdí poradil, ale jinak šla jeho střela takřka doprostřed branky. Po půlhodině hry se autové vhazování odrazilo zpátky k Jardovi Krunčíkovi. Ten ale svoji střelu poslal jen do ochranné sítě. Ve 33. min. jsme se po závaru před brankou soupeře probili k několika střelám. Žádná z nich se ale nedostala až na místo určení. Ve 35. min. zahrozili znovu domácí po rychlém kontru, který zůstal nevyužit. V následující minutě mohl k zakončení průnikem přes obranu soupeře proklouznout Michal Plašil, ale ve svých kličkách se nakonec utopil. Ve 37. min. si Lukáš Kasper pohlídal dalekonosnou střelu Křivic a v další minutě ve svých rukavicích zneutralizoval i hlavičku domácího hráče po rohovém kopu. V závěrečných minutách prvního poločasu pak Křivice ještě dvakrát ohrozily naši branku, ale poprvé skončil míč nad ní, podruhé pak v bezpečí náruče Lukáše Kaspera.
Druhý poločas začal faulem domácích a trestným kopem Jardy Krunčíka z asi 30 metrů, který skončil daleko v polích za brankou. Ve 48. min. hlavičkoval domácí útočník po autovém vhazování kousek nad naši branku. Po několika minutách bez šancí se Křivice po naší ztrátě míče dostaly do samostatného úniku. Martin Šrefl ale zapnul všechny své motory, dokázal unikajícího hráče před šestnáctkou doběhnout a k zakončení ho už nepustil. Domácí ze šance vytěžili alespoň rohový kop. Kuba Kráčmer odkopl míč pouze k soupeři a nakonec vše vyústilo v trestný kop pro domácí. Ten však žádné vážné ohrožení naší branky nepřinesl, protože zamířil znovu nad. V 65. min. ztratil míč při rozehrávce Jarda Krunčík, ale soupeř chyby nevyužil a střílel tentokrát vedle. V 68. min. se do míče z dálky opřel Michal Štěpánek. Ani on k naší škodě branku netrefil. V 70. min. se po zblokovaném centru odrazil míč k Pavlovi Kasperovi, který byl na zadní tyči sám, ale míč mu sjel z hlavy a skončil v zámezí. V následující minutě se domácí kapitán dostal k další nebezpečné hlavičce po rohovém kopu. I tato šance naštěstí skončila vedle naší tyče. Naše obrana hrála dost vysunutá a toho domácí využívali k rychlým protiútokům. V 75. min. vychytal Lukáš Kasper únik dvou hráčů Křivic včetně několika dorážek, s kterými mu už pomohli i ostatní bránící spoluhráči. V 80. min. se mezi našimi hráči i diváky zvedla vlna nevole, když domácí hráč zahrál v pokutovém území rukou, ale hlavní rozhodčí další penaltu nenařídil, přestože mu přestupek signalizoval i asistent na pomezí. Pár minut poté se na Lukáše Kaspera řítil další útočník domácích, ale Lukáš Kasper se ani tentokrát nenechal překonat a držel svými fantastickými zákroky naše šance na dobrý výsledek. A nakonec se nám to podařilo! V 85. min. se po zmatcích v malém vápně Křivic odrazil míč k Tomášovi Krunčíkovi, který ho z blízkosti procedil někudy pod brankářem až do branky - 0:1. V poslední minutě mohla přijít definitivní tečka za utkáním v podobě naší druhé branky. Centr z pravé strany přelétl naskakující hráče až k překvapenému Tomášovi Krunčíkovi, který ale nestačil zareagovat a míč se do branky odrazil od jeho ruky. Hlavní rozhodčí toto přehlédl a už si do zápisníku zapisoval druhého střelce. Tomáš se ale ke své ruce přiznal a zápas skončil naší těsnou výhrou 0:1. Hlavní zásluhu na ní má zejména Lukáš Kasper, který byl zkrátka neprůstřelný.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Utkání jsme začali 100% šancí již ve 20 vteřině, bohužel to bylo od nás vše. Jinak jsme první poločas předvedli katastrofální hru v poli, která vyvrcholila pokutovým kopem v náš neprospěch. Lukáš Kasper však zaváhání naší obrany napravil, a udržel nás tak ve hře. Druhý poločas se naše kombinace zlepšila, přesto lépe hrající domácí zahazovali jednu šanci za druhou a naše šance nepřicházely. Kasper tak v naší brance doslova čaroval a domácí hráče přiváděl k zoufalství a němému údivu, co že všechno se dá vlastně chytit. O našem vítězství jsme tak rozhodli šťastnou brankou v závěru utkání. Naši druhou uznanou branku jsme pro hraní rukou po domluvě s hlavním rozhodčím odvolali. Z Křivic se body nevozí, odjíždíme tak maximálně spokojeni.“

Zpět