Křivice - Javornice A 0:1 (0:0)

05.11.2016 14:00

Střelci:
Jaroslav Krunčík

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Daniel Suk – Martin Plíhal (65‘ Jakub Hovorka), Michal Štěpánek, Kamil Široký, Jaroslav Krunčík – Adam Krejčí (65‘ Jakub Kráčmer), Jan Bárta (89‘ Pavel Chlachula)

Komentář utkání:
Zápas v Křivicích jsme začali rychlou souhrou, na jejímž konci byl Adam Krejčí. Ten se však gólově neprosadil. Ve 2. min. střílel vedle soupeřovy branky Kamil Široký. Krátce poté centroval z pravé strany Honza Bárta, jenže na jeho střílený centr před branku žádný z hráčů nedosáhl. V 5. min. nepřekvapil Jarda Krunčík domácího brankáře vysokým přímým volným kopem z 25 metrů. Po 10 minutách hry jsme se dostali k zakončení po vydařené kombinaci po levé straně. Naši střelu brankář vyrazil a dorážka Martina Plíhala zazvonila jen na tyč! Po čtvrthodině hry ukončil zmatky v obraně domácích dalším svým zákrokem brankář Křivic. Podobná situace nastala i na druhé straně hřiště po autovém vhazování, ale vzrušení v našem pokutovém území utnul svým zásahem Lukáš Kasper. Ve 20. min. pláchl po levé straně Adam Krejčí, ale ztroskotal na gólmanovi domácích. Brankář soupeře se štěstím zlikvidoval i tečovanou dorážku Dana Suka. Ve 27. min. byl v pokutovém území stažen Jarda Krunčík, ale místo penalty rozhodčí ukázal žlutou kartu Standovi Koutskému, který si neodpustil komentář k neodpískanému faulu. V další minutě střílel kousek vedle branky Honza Bárta. Ve 33. min. nezamířila mezi tyče ani dalekonosná střela Adama Krejčího. Ve 36. min. střílel vedle branky po přihrávce Michala Plašila Kamil Široký. Ve 39. min. šel Adam Krejčí znovu sám na brankáře, ale opět ho bohužel nedokázal prostřelit. V následující minutě nepřekonal Adam Krejčí brankáře ani hlavičkou po rohovém kopu Michala Štěpánka. V poslední minutě prvního poločasu pronikl do pokutového území Křivic po souhře s Kamilem Širokým Jarda Krunčík. Přihrávkou pod sebe našel Honzu Bártu, který míč ještě posunul k Michalovi Štěpánkovi.  Protože Michalova střela placírkou z oblasti penaltového puntíku branku přeletěla, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.
Úvod druhého poločasu jsme poněkud zaspali. Nejdříve jsme si trochu zavařili při malé domů a ve 48. min. jsme nechali domácí nebezpečně vystřelit vedle naší branky. V 51. min. odvrátili domácí náš útok v nouzi na roh, po kterém následovala slabá střela Michala Štěpánka. V 54. min. jsme se po opakovaném centru Dana Suka dostali ke střele. Tu gólman soupeře jen vyrazil k dobíhajícímu Jardovi Krunčíkovi, který míč uklidil do prázdné branky – 0:1. V 58. min. jsme se již radovali z dvoubrankového vedení. Honza Bárta naservíroval po svém úniku míč před prázdnou branku Jardovi Krunčíkovi, který balón dopravil do sítě. V prvním okamžiku hlavní i pomezní rozhodčí branku uznali. Domácí hráči ale nastoupili na pomezního rozhodčího, který poté najednou názor změnil a odmával nesmyslnou hru rukou! V 61. min. mohl vnést klid do našich řad Jarda Krunčík, který si řekl o přihrávku mezi obránce, ale při zakončení samostatného úniku se sám do míče zamotal a branku netrefil. Krátce poté znovu zaúřadoval pomezní Milan Nosek, který tentokrát vykouzlil nesmyslný ofsajd Honzy Bárty. Honzova přihrávka před branku a gólové zakončení Jardy Krunčíka bylo již tím pádem zbytečné. I v dalším průběhu zápasu jsme museli po některých výrocích rozhodčích držet své nervy na uzdě. I v důsledku toho poklesla úroveň zápasu a fotbal se změnil v boj. Domácí reagovali v některých situacích velmi podrážděně, ale rozhodčí nechal bez povšimnutí třeba i jejich strčení do protihráče v přerušené hře. V 73. min. se po levé straně proběhl Dan Suk, ale míč před branku tentokrát neprotlačil. V 78. min. zakončoval po centru Honzy Bárty mimo branku Kuba Kráčmer. V 80. min. byl průnik Jardy Krunčíka zastaven faulem, ale nařízený přímý volný kop z 20 metrů poslal Jarda pouze do zdi. V závěrečné desetiminutovce jsme se soustředili spíše na ubránění našeho těsného náskoku. Přestože jsme chvílemi bojovali proti přesile, odvážíme si z Křivic hubené, ale zasloužené vítězství 0:1.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Vstřelili jsme tři branky, naštěstí alespoň jedna byla s dodržením všech pravidel. Z půdy neoblíbeného soupeře si tak odvážíme zasloužené vítězství.  Děkuji klukům z béčka za důležitou pomoc. S očekáváním tak vyhlížíme konec dlouhé sezóny a zasloužený odpočinek.“

Zpět