Lípa A - Javornice A 8:0 (3:0)

19.08.2012 15:00

Střelci:
-

Sestava:
Jiří Mucha – Jaroslav Šrefl, Lubomír Plesl, Stanislav Koutský (76‘ Lukáš Harbich), Martin Hejlek - Michal Štěpánek (71‘ Jaroslav Nosek), Kamil Široký, Martin Šrefl, Josef Kovaříček - Pavel Kasper, Jaroslav Krunčík (46‘ Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:
Lípa nepatří mezi naše oblíbené soupeře a neděle mezi náš oblíbený hrací den. Když se k těmto faktům přidalo ještě nesnesitelné vedro, výsledek všeho byl zkrátka děsivý.
Domácí se snažili vstřelit rychlou branku a hned ve 3. min. mířila na naši branku první střela, která však skončila mimo. V další minutě jsme se dostali k brance soupeře i my, ale Jarda Krunčík o míč před brankou přišel. V 6. min. zahrával Jarda Krunčík přímý volný kop, na který však nabíhající hráči o kousek nedosáhli. Za další 2 minuty proletěl vedle naší branky první z nebezpečných dalekonosných pokusů domácích. V následující minutě mířil před naši branku přímý volný kop Lípy, ale ve velmi dobré pozici domácí hráč přestřelil. Pak kolem levé tyče Jirky Muchy proletěla další prudká rána z 25 metrů. Domácí to přes naši obranu zkoušeli i kombinačně, ale zakončení bylo slabé. V 16. min. rozehrávala Lípa rohový kop, míč se po nepovedené střele odrazil k dalšímu hráči domácích, který už si s ním před brankou věděl rady - 1:0. V 19. min. to náš soupeř zkoušel znovu střelou z dálky, ale proti ní se se svým zákrokem vytáhl Jirka Mucha. Po pár minutách klidu a občerstvovací přestávce se po přihrávce Kamila dostal k zakončení Pavel Kasper, ale jeho pokus k levé tyči brankář pokryl. Ve 29. min. měli domácí možnost dalšího přímého volného kopu, který opět jen proletěl vedle naší levé tyče. Na druhé straně se s přesilou domácích pral Jarda Krunčík, ale zakončit nedokázal. 32. min. přinesla druhý gól do naší sítě po povedené střele do levého horního rohu - 2:0. Ve 39. min. přišla naše největší šance během prvního poločasu. Martin Šrefl vybojoval ztracený míč a pěknou přihrávkou za obranu našel Jardu Krunčíka. Ten však ve vyložené šanci míč vůbec netrefil. Poté přišly další střelecké pokusy domácích. Mířily však znovu mimo nebo skončily v rukavicích Jirky Muchy. Když už se blížil konec poločasu, rozebrala Lípa sérii přihrávek středem hřiště naše obranné valy a bylo to 3:0.
Stejně tak jak první poločas skončil, tak ten druhý začal. Ve 47. min. už místní hlasatelka oznamovala průběžný stav 4:0. Ve 49. min. hlavičkoval Pavel Kasper, ale ani jeho pokus do branky nedoputoval. Po 10 minutách druhé části zápasu skončil po chaosu v našem pokutovém území míč znovu jen kousek vedle levé tyče. V 57. min. jsme Lípě nabídli přímý volný kop z 20 metrů a domácí záložník touto nabídkou nepohrdl. Střelou přes zeď k tyči zvýšil na 5:0. Po hodině hry si míč po delší odmlce ohmatal i brankář Lípy, když v jeho rukavicích skončila hlavička Pepy Kovaříčka. V 66. min. se po rychlém protiútoku dostal k zakončení z otočky Pavel Chlachula, ale jeho střele chyběla razance a přesnost. Za dalších pár minut Lípa málem využila zaváhání Luboše Plesla v rozehrávce, ale Lubošův taktický faul hrozící nebezpečí odvrátil. V 70. min. jsme byli nastěhovaní před soupeřovou brankou. Dlouhý aut Pavla Chlachuly se odrazil k Michalovi Štěpánkovi, ale jeho střela byla zblokovaná. Vzápětí se po centru Jardy Šrefla protlačil k hlavičce Martin Šrefl. I tomuto pokusu však chyběl větší důraz. V 75. min. musel ze hřiště s krvavým zraněním nad okem Standa Koutský. Než jsme stihli vystřídat, přibyl v naší síti gól číslo 6. Bránící Jarda Šrefl zasáhl centrovaný míč kolenem tak přesně, že zamířil do levé šibenice - 6:0. V 78. min. se do velké šance dostal střídající Lukáš Harbich, ale míč poslal vedle levé tyče. V 81. min. vychytal Jirka Mucha perfektním zákrokem útočícího hráče Lípy, ale za pár vteřin si vybral slabší chvilku, když mu vypadla střela domácích tak nešťastně, že se dokutálela až do branky - 7:0. Za dalších pár minut vystihl Martin Šrefl rozehrávku soupeře. Pavel Kasper však neměl na zakončení příliš času a i jeho pokus byl včas zblokován. 5 minut před koncem pak Pavel Chlachula přihrával naslepo Lubošovi Pleslovi. Ten situaci v první fázi trochu podcenil a na přihrávku nedosáhl. U volného míče byl nejdříve domácí útočník a tváří v tvář Jirkovi Muchovi se prosadil a zvýšil již na 8:0. Závěrečný hvizd byl pak naším vysvobozením z velmi nevydařeného utkání. Z Lípy jsme odjížděli se sklopenými hlavami a s pořádným přídělem v naší síti.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Zápas hodnotím zcela jednoduše. Jeden z favoritů celé soutěže potvrdil naplno svoji roli a přiložil nám na cestu domů pořádný ranec. S domácími jsme drželi krok cca 25min, pak se naše hra začala hroutit definitivně. Smutné je, že naše šance, které by zmírnily debakl, neproměňujeme. Dnes měli naši hráči možnost vidět, jak jednoduše se hraje všemi oblíbená kolektivní hra - tedy fotbal. Následující kolo nás čeká zápas v Kostelecké Lhotě, kde o zajímavé okamžiky určitě nebude nouze, a jen doufám, že tentokrát se budeme loučit vítězstvím!“

Jakub Kráčmer: „Ukázku toho, jak se hraje fotbal minimálně o dvě třídy výše, nám předvedlo mužstvo z Lípy n. Orl., a tomu odpovídá i výsledek. Systémem hry, kterým disponujeme, nejsme připraveni na to, co domácí předváděli. Jen jsme se mohli koukat na to, jak se také dá hrát fotbal ve II. třídě OP. Škoda šancí, které jsme měli, a kterými bychom takovou šišku alespoň přikrášlili."

Zpět