Lípa - Javornice A 2:2 (1:2), pen. 4:3

09.04.2023 16:30

Střelci:
Jakub Kráčmer, Adam Krejčí

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Jan Kráčmer, Stanislav Koutský, Tomáš Plesl (74‘ Ondřej Nosek) – Jakub Kráčmer, Pavel Drašnar (85‘ Josef Hanyk), Jakub Hovorka (76‘ Filip Dvořák), Martin Šrefl (74‘ Martin Plíhal) – Adam Krejčí, Josef Kovaříček (85‘ Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:
Hned v 1. min. se do gólové šance po pěkném pasu Tomáše Plesla dostal Adam Krejčí, ale bohužel zvolil špatné zakončení. Na druhé straně nebyl na své pozici Dan Suk, který se však stihl vrátit a situaci si odbránil. V 7. min. jsme si u vápna hostů dávali přednost a nabídli domácím rychlý protiútok, který naštěstí skončil na rukavicích Lukáše Kaspera. V 9. min. pustil pomezní sporný zákrok a po přihrávce před branku se domácí prudkou střelou prosadili – 1:0. Na vyrovnání se naštěstí nečekalo dlouho. Po autovém vhazování se míč motal ve vápně Lípy, až ho střelou o tyč uklidil do branky Kuba Kráčmer1:1. Ve 13. min. skončila tečovaná střela soupeře s téměř 30 metrů vedle naší branky. Následovala série 3 rohových kopů, které jsme se štěstím ubránili. V 18. min. domácí hráč prodloužil přímý kop k Martinovi Šreflovi, který trefil jen obličej domácího brankáře. Po následném rohovém kopu se do odraženého míče opřel Adam Krejčí, jehož pokus měl však ragbyové parametry. Ve 21. min. domácí zahrozili rychlým protiútokem, ale Lukáš Kasper si zakončení na přední tyči pohlídal. Po následném rohovém kopu náš brankář míč jen slabě vyrazil k soupeři, jehož tečovaná střela mezi tyče nemířila. Ve 26. min. jsme rychlým autem poněkolikáté překvapili domácí, jenže brankář Lípy byl ve střehu a Martinovi Šreflovi vypíchnul míč od kopaček. Ve 32. min. jsme šli do vedení, když Kuba Kráčmer posunul míč za obranu k Adamovi Krejčímu, který dokázal prostřelit vybíhajícího brankáře – 1:2. Ve 35. min. se Adam Krejčí podél lajny protlačil až do vápna, ale vystřelil jen do brankáře. Po faulu za vápnem se k přímému kopu z 23 metrů postavil Kuba Hovorka, který míč poslal nad branku. Ve 39. min. stříleli domácí po průnikové přihrávce do vápna jen do boční sítě. Ve 41. min. Martin Šrefl parádním křižným míčem hledal Adama Krejčího, ale brankář Lípy byl z brány včas venku a míč před naším útočníkem sebral.
Druhý poločas začal protiútokem domácích, který obětavým zákrokem zastavil Tomáš Plesl. V 51. min. jsme napadáním získali míč ve vápně, jenže jsme si bohužel nepohlídali ofsajd. V 53. min. Pavel Drašnar posunul míč po lajně Adamovi Krejčímu. Ten ve vápně našel na zadní tyči Pepu Kovařička, jenže Pepa orazítkoval pouze břevno domácí branky. V 59. min. zastavil Standa Koutský únik soupeře faulem u vápna. Standardní situaci zahranou do branky si Lukáš Kasper pohlídal. V 65. min. Adam Krejčí od poloviny hřiště pelášil sám na branku, jenže po zákroku brankáře míč proskákal vedle tyče jen na rohový kop. V 67. min. domácí rychle dostali míč z levé strany na pravou, ale prudkou ránu mířicí na branku zblokoval Honza Kráčmer. V 73. min. si Martin Šrefl řekl náběhem za obranu o míč, ale pokus o lob mu bohužel nevyšel. V 77. min. mířil do vápna nebezpečný centr Lípy, který naštěstí proletěl bez větší teče do zámezí. V 83. min. Pepa Kovaříček bohužel nevyužil špatného zpracování soupeře a vystřelil vedle. V 87. min. stříleli domácí z vápna jen do náruče Lukáše Kaspera. V další minutě jsme měli na kopačkách znovu rozhodnutí, když Ondra Nosek zatáhl míč do vápna a na zlatém podnose ho naservíroval Filipovi Dvořákovi, jenže ten trefil jediného hráče na brankové čáře. Domácí nás za neproměněné šance potrestali, když se závěrečným hvizdem vyrovnali na 2:2. Zápas tak dospěl do penalt. Po první sérii se ujali vedení domácí, protože brankář Lípy pokus Kuby Kráčmera vyrazil. Ve druhé sérii byli oba střelci úspěšní – za nás to byl Ondra Nosek. Totéž se zopakovalo i ve třetí sérii, když v našem dresu proměnil Filip Dvořák. Ve čtvrté sérii se stav vyrovnal, když si Lukáš Kasper nejprve počíhal na pokus soupeře a Pepa Hanyk zkušeně zavěsil. V páté sérii si Lukáš Kasper sice na míč sáhnul, ale míč nevytěsnil. O bonusovém bodu pro Lípu rozhodla neproměněná penalta Honzy Kráčmera. Zbytečně jsme tak na půdě soupeře ztratili 2 body.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Těžko se vyjadřovat s chladnou hlavou k utkání, když ztratíte vítězství gólem po 90min. Měli jsme dostatek 100% šancí zápas rozhodnout. Bohužel výkony některých hráčů ani zdaleka nepřipomínají ty, na které jsme byli zvyklí, a ono se to všechno tak pěkně nabaluje, až z toho je tahle bída, kterou nyní předvádíme. Bude to chtít zřejmě hodně trpělivosti a času, než se nám podaří ten náš orchestr naladit podle našich představ."

Zpět