Lokomotiva HK - Javornice A 2:2 (1:0)

13.04.2024 17:00

Střelci:
Josef Kovaříček, Adam Krejčí

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl, Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Ondřej Nosek – Josef Kovaříček, Jakub Hovorka, Jakub Kráčmer, Josef Petr (46‘ Lukáš Harbich) – Adam Krejčí, Jiří Počtýnský (82‘ Jaroslav Krunčík)

Komentář k utkání:
Zápas proti domácí týmu jsme začali standardní situací, ze které však vznikl protiútok soupeře. Centr do našeho vápna naštěstí prolétl bez teče až na druhou stranu. Domácí byli na pokropeném trávníku agresivnější a rychlou kombinací se snažili přelstít naši obranu. V 10. min. jsme propadli na středu hřiště, ale odražený míč poslal soupeř daleko mimo areál hřiště. V 11. min. Kuba Kráčmer sklepnul dlouhý aut na vápno Pepovi Kovaříčkovi, který z první branku bohužel těsně minul. Kousek vedle naší tyče skončil i pokus soupeře z 25 metrů. O 2 minutu později centr soupeře našel volného hráče ve vápně, který měl čas zpracovat si míč, ale naštěstí vystřelil jen doprostřed branky. Po čtvrthodině hry přišel další načechraný míč do našeho vápna, který domácí hráč líznul hlavou těsně vedle tyče. Chvíli poté prolétl další nebezpeční míč skrz naše malé vápno. Ve 20. min. to hráč Lokomotivy zkoušel přízemní střelou na zadní tyč, kterou však zblokoval Ondra Nosek na roh. Po dlouhých minutách jsme se dostali na polovinu soupeře, ale prodloužený aut na zadní tyči nikdo nezavřel. Ve 23. min. vystřelil nebezpečně vedle tyče z poza vápna další hráč soupeře. Ve 30. min. si Lukáš Kasper připsal další zákrok, když na roh vytěsnil tečovanou střelu soupeře. Po rohu nastaly zmatky před naší brankou, ale i s notnou dávkou štěstí jsme se ubránili. V další minutě Lukáš Kasper vyrazil nebezpečný centr do kapsy jen před vápno a dobíhající hráč našeho gólmana už prostřelil – 1:0. Po klidnější fázi utkání jsme se dostali do vápna soupeře, ale Kuba Hovorka nabídku Adama Krejčího netrefil. V 40. min. Pepa Kovaříček zaspal při bránění standardní situace, ale domácí hráč si míč naštěstí nezpracoval. Ve 43. min. si domácí znovu připravili míč za vápno a prudkou ránu Lukáš Kasper naštěstí vyrazil. Na závěr poločasu jsme sice zakombinovali u vápna soupeře, ale hledali jsme zbytečně složité řešení a na branku jsme ani nevystřelili.
Druhý poločas začal naší ztrátou, kterou faulem před vápnem hasil Pepa Kovaříček. Domácí naštěstí nastřelili naši zeď a opakovanou střelu do brány neprotečovali. Ve 48. min. prodloužil Jirka Počtýnský výkop na Adama, ale gólman byl venku z branky a hlavičkou mimo pokutové území situaci uhasil. Jirka Počtýnský to pak zkoušel hned z první do prázdné branky, ale levačkou a poté ani pravačkou se netrefil. Na druhé straně Kuba Hovorka zbytečným faulem daroval soupeři standardku, kterou náš gólman vyrazil za vápno. V 54. min. postupoval Adam Krejčí z poloviny hřiště, ale posledním dotekem si míč špatně připravil, a i když míč procedil mezi nohama brankáře, do branky se nedokutálel. V pohotovosti byl pak zase Lukáš Kasper, který nadvakrát krotil dělovku Lokomotivy. V 55. min. se nám podařilo vyrovnat, když Pepa Kovaříček zády k brance hlavičkou usměrnil míč do sítě – 1:1. V 58. min. Kuba Kráčmer obral na lajně soupeře, ale centr před branku bohužel přetáhl. V 70. min. se po zcela zbytečném faulu ve vápně dostali domácí z penalty do vedení 2:1. V 75. min. nás Lokomotiva povozila na kolotoči, který skončil naštěstí střelou nad branku našeho gólmana. V 78. min. Lukáš Kasper neudržel střelu z úhlu, ale s dorážkou si poradil. V 80. min. už Adam Krejčí směřoval sám na branku, ale záchranná brzda jen za žlutou kartu ho v úniku zastavila. V 84. min. nám Adam Krejčí zařídil rohový kop. Kuba Hovorka poslal míč na přední tyč, tam ho prodloužili Pepa Kovaříček s Lukášem Harbichem a Adam Krejčí dostal míč z blízkosti do sítě – vyrovnáno 2:2. V závěrečných minutách nás sice domácí mačkali jako citrón, ale žádný z jejich pokusů už jsme do sítě nepustili. Na našem bodovém kontě tak přistál další bod ze hřiště soupeře.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „-“

Zpět