Lukavice - Javornice A 1:3 (0:1)

13.05.2017 17:00

Střelci:
Adam Krejčí, Jan Bárta, Tomáš Krunčík

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Daniel Suk – Martin Plíhal (52‘ Jan Bárta), Jan Kráčmer, Jakub Kráčmer, Tomáš Krunčík (87‘ Lukáš Harbich) – Josef Kovaříček (83‘ Jakub Hovorka), Adam Krejčí (86‘ Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:
V derby s Lukavicí se v první šanci objevili domácí, kteří po rozehraném přímém kopu hlavičkovali nad naši branku. V 5. min. se na svůj oblíbený výlet vydal Dan Suk, ale přihrávku před branku obránci zblokovali a míč nakonec skončil v rukavicích gólmana. V další minutě načechral Honza Kráčmer míč za obranu na bráchu Kubu, ale Kubova zaváhání při zpracování míče na dlouhou nohu využil brankář a šanci mu zmařil. V 11. min. spolu po autovém vhazování zakombinovali Adam Krejčí a Kuba Kráčmer, ale Kubovi se střela z nohy svezla. V následující minutě zatáhl míč po pravé straně Martin Plíhal, který přihrál pod sebe na velké vápno Adamovi Krejčímu. Adam si míč připravil ke střele a jeho tečovaná rána prosvištěla těsně vedle tyče domácí branky. Ve 14. min. musel Pavel Kasper skluzem zastavit nebezpečně vyhlížející protiútok soupeře. V 19. min. se po centru Lukavice motal míč v našem pokutovém území, naštěstí se nám ho však podařilo včas z nebezpečného prostoru odkopnout. Téměř vzápětí přišla podobná situace zakončená tentokrát střelou Lukavice vedle naší branky. Ve 23. min. hledal Honza Kráčmer centrem Adama Krejčího, ale balón byl pro Adama příliš dlouhý. Ve 26. min. ztratil Martin Plíhal míč a Lukavici tím nabídl rychlý protiútok. Dan Suk se naštěstí stihl včas vrátit na svou pozici a přihrávku před branku zblokoval na roh. Po něm se domácí protlačili k hlavičce, která zamířila nad naši branku. V další minutě zastavil rozvíjející se přečíslení soupeře faulem Kuba Resl. Na naše dlouhé auty byli domácí díky pondělní pozorovací misi na zápase s Deštnou připravení, proto jsme měli tentokrát více šancí po nakrátko rozehraných autech. Dalším případem toho byla nepřesná rána Adama Krejčího ze 30. minuty. Ve 31. min. hlavičkoval po přímém kopu Honzy Kráčmera Pepa Kovaříček, jenže jeho hlavička za záklonu branku neohrozila. Ve 33. min. si Pepa Kovaříček vyměnil míč s Adamem Krejčím, ale Pepova střela byla zase zblokována na roh. Po něm byl Pepa v další šanci, jenže centrovaný míč promáchl. O 2 minuty později zahrávali domácí přímý volný kop, ale neobsazení hráči Lukavice si v zakončení naštěstí překáželi. Ve 39. min. centroval před branku soupeře Tomáš Krunčík, ale brankář míč před našimi hráči vyrazil před vápno. Za další 3 minuty si šanci po standardní situaci připsali domácí, jenže v dobré pozici hlavičkovali opět jen vedle branky. Ve 44. min. zahrával Martin Plíhal rohový kop. Míč si ve vápně našel Adam Krejčí, který přesnou hlavičkou k tyči a gólem do šatny dostal náš tým do vedení 0:1.
Na začátku druhého poločasu jsme předvedli vydařenou kombinační akci po levé straně zakončenou centrem Dana Suka před branku, kde se do souboje s brankářem vrhl Pepa Kovaříček. Gólman byl ale úspěšnější a domácí míč následně odkopli. V 51. min. poslal Kuba Resl centr do pokutového území, jenže Kuba Kráčmer se proti obraně soupeře neprosadil. Akce ještě pokračovala dále až k Adamovi Krejčímu, jehož střela se vykroutila vedle branky. V 53. min. pálil Adam Krejčí po obloučku za obranu od Honzy Kráčmera znovu jen mimo prostor branky. V další minutě se v pokutovém území soupeře šikovně uvolnil Honza Bárta, ale na jeho přihrávku podél brankové čáry Pepa Kovaříček nedosáhl. V 56. min. zakončovali domácí další standardní situaci hlavičkou vedle brány Lukáše Kaspera. O 2 minuty později bylo opět nebezpečno před naší brankou, ale Honza Kráčmer dokázal míč v poslední chvíli domácímu hráči vypíchnout. V další minutě přiťukl Honza Kráčmer míč opět Kubovi, ale jeho střela šla pár metrů vedle. V 62. min. zabojoval o míč střídající Honza Bárta a vytěžil z toho rohový kop. Na míč Tomáše Krunčíka od rohového praporku si Honza Bárta dobře naběhl a střelou pod břevno podruhé překonal gólmana soupeře – 0:2. V 67. min. zahrál Honza Kráčmer přímý volný kop jen do míst, kde číhal brankář Lukavice. Následně pláchl po lajně Adam Krejčí, jehož přihrávka byla sražena na roh. Další centr od rohového praporku vyrazil domácí brankář jen k Honzovi Kráčmerovi, který okamžitě poslal bombu k soupeřově brance. Míč do ní sice nemířil, ale domácí hráč, kterého rána zasáhla, radost rozhodně neměl. V 72. min. domácí ohrožovali naši branku standardní situací, ale Pavel Kasper centr odhlavičkoval. V 78. min. nemusel Lukáš Kasper zasahovat ani proti nepřesné střele domácích. S dvoubrankovým vedením jsme vstoupili i do závěrečných minut. V 84. min. vypálil ze 30 metrů nad branku soupeře Tomáš Krunčík. O 3 minuty později si ale Tomáš Krunčík spravil chuť, když se k němu po několika odrazech a přihrávkách dokoulel dlouhý aut Pavla Chlachuly a Tomáš ho s přehledem uklidil přesně k tyči – 0:3. V poslední minutě zápasu jsme domácím svým nedůrazem dovolili vstřelit alespoň čestný gól na 1:3, když jsme jen přihlíželi sólu lukavického hráče skoro přes polovinu hřiště. Alespoň dílčí radost si tak užili i domácí diváci, kteří spolu s těmi našimi vytvořili pěknou fotbalovou kulisu. Po závěrečném hvizdu byl však šťastnější náš tým a naši diváci.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Čekali jsme těžké utkání a asi i proto na nás v prvním poločase ležela pořádná deka. Hráli jsme ustrašeně, víc jsme toho namluvili, než odehráli a aktivitou jsme zrovna dvakrát nehýřili. Šancí v zápase moc nebylo, naštěstí jsme ale vstřelili první branku, a to mělo na děj utkání zásadní vliv. Druhý poločas jsme se našim představám o odehrání dnešního zápasu přiblížili podstatně více a zlepšený výkon nás dovedl k zaslouženému vítězství. Derby se hrálo v parádní a přátelské atmosféře před plnou tribunou a za to bych chtěl fanouškům z obou táborů poděkovat. Co by za takovou návštěvnost daly některé krajské týmy…“

Zpět