Olešnice - Javornice B 1:3 (0:2)

20.08.2011 17:00

Rozhodčí: Knapek J.       Diváků: 60

Střelci:
Podzemný Jan, Plašil Michal, Plašil Tomáš

Sestava:
Lukáš Kasper – Tomáš Plesl (72‘ Lukáš Pavel), Jiří Valtr, Zdeněk Matyáš (75‘ Martin Kučera), Lubomír Šípek – Lukáš Harbich, Jan Podzemný (59‘ Petr Jirsa), Jaroslav Motl, Tomáš Plašil, Michal Plašil – Pavel Severýn (77‘ Jan Nosál)

Komentář k utkání:
Za pěkného slunečného počasí vyběhli naši borci k prvnímu podzimnímu utkání IV. třídy a to na hřišti v Olešnici v Orlických horách. Domácí si mohli po losu vybrat stranu. Jak dopředu napovídala kšiltovka na hlavě olešnického gólmana, vybrali si branku, na kterou ostré sluníčko dopadalo. Sluníčko bylo zatím dost vysoko, ale dalo se čekat, že Lukáš Kasper v naší brance to bude mít ve druhém poločase mnohem složitější. Od úvodních minut jsme domácí přehrávali a zápas se hrál převážně v naší režii. Domácí se dostali snad jen ke třem rušivým protiútokům, které ale skončily střelou vedle naší branky. I naši hráči se však na začátku sezóny pouze zastřelovali a tak střely Podzemného, Šípka, Harbicha a obou Plašilů skončily v rukavicích olešnického brankáře nebo vedle branky. Ve 35. min. chtěl Honza Podzemný nacentrovat míč před branku z rohu velkého vápna, ale zdánlivě nepovedený centr skončil k velké radosti našich hráčů přímo v levé šibenici domácí branky – 0:1. I dále jsme byli útočnějším týmem a vedení jsme dokázali ještě do poločasové přestávky navýšit. Michal Plašil se postavil k přímému kopu z 20 metrů a střelou k levé tyči zvýšil na 0:2.
Ve druhém poločase se obraz hry změnil. Domácí se vzchopili a tentokrát oni útočili na branku zalitou sluncem. Lukáš Kasper však odolával. V 55. min. našel svým odkopem Michala Plašila, který se prokličkoval až do pokutového území a nezištně přihrál svému bráchovi. Zakončení Tomáše Plašila do prázdné branky už bylo jen třešničkou na dortu – 0:3. Hned v další minutě mohl být rozdíl ve skóre ještě výraznější, ale oblouček Pavla Severýna orazítkoval pouze břevno. Frustrovaní domácí pak začali přiostřovat své zákroky a hlavní rozhodčí měl plno starostí s tím, aby zvládl udržet otěže utkání ve svých rukách. Kdo měl někdy tu „čest“ nastoupit proti místním borcům, tak ví, že chování některých hráčů je opravdu nevyzpytatelné až zákeřné. V 80. min. však domácí předvedli i fotbalový moment, když se jim podařilo proměnit trestný kop z hranice velkého vápna – 1:3. Ze strany Olešnice to však byl jediný gólový zásah a naši hráči si bez větších starostí vítězství pohlídali.

Zpět