Opočno B - Javornice B 2:2 (1:1), pen. 4:2

10.05.2015 17:00

Střelci:
Adam Krejčí, Dan Suk

Sestava:
Jiří Mucha (75‘ Lukáš Harbich) – Jiří Valtr, Jaroslav Nosek, Miroslav Kmec, Zdeněk Matyáš (80‘ Martin Kučera) – Petr Jirsa, Jakub Hovorka, Jiří Zářecký, Lukáš Pavel (46‘ Daniel Suk) – Adam Krejčí (55‘ Michal Plašil), Josef Petr (67‘ Jaroslav Janeček)

Komentář k utkání:
Přestože nás podporoval silný vítr, dokázali nás domácí v úvodních minutách zamknout před naším vápnem. To však vydrželo jen do našeho prvního protiútoku, který skončil rohovým kopem. Centr od rohového praporku hlavou nadzdvihl Jirka Valtr až k Adamovi Krejčímu, který vstřelil první gól zápasu – 0:1. Další naši šanci si v 8. min. připsal Jirka Zářecký, ale jeho přímý volný kop srazila zeď. V 10. min. musel proti střele domácích zakročit Jirka Mucha. Poté se hra zklidnila a až do 43. min. se hrálo převážně mezi vápny. V této minutě odpískal hlavní rozhodčí na samé hranici pokutového území proti nám faul, který viděl snad jen on sám. Domácí nás místo přímé střely překvapili rozehráním na volného hráče, který střelou pod břevno vyrovnal na 1:1.
Druhý poločas začal sólem Dana Suka, který se dostal přes čtyři hráče soupeře, ale svůj lob namířil vedle branky domácích. V 60. min. Jirka Mucha vyrazil prudkou střelu alespoň na rohový kop. Po jeho rozehrání se míč odrazil na hranici vápna k volnému hráči Opočna. Ten zamířil přesně a přivedl domácí tým do vedení 2:1. Opočno se z vedení neradovalo příliš dlouho. Po rozehrávce se míče zmocnil Dan Suk a přízemní střelou vyrovnal na 2:2. O další možné gólové šance připravilo Dana Suka zranění Jirky Muchy, protože za něj musel zaskočit v brance. Žádnou ze šancí domácích za svá záda Dan nepustil. Bohužel ani nám se nepodařilo vstřelit další branku. Nejblíže k ní byl v 88. min. Lukáš Harbich, ale jeho střelu i dorážku domácí gólman vyrazil. Zápas tedy dospěl k pokutovým kopům. Zatímco domácí střelci byli spolehlivý, na naší straně se trefili jen Jirka Zářecký a Michal Plašil. Martin Kučera a Jarda Nosek pokutový kop neproměnili a bonusový bod zůstal na opočenském hřišti.

Zpět