Opočno - Javornice A 0:4 (0:2)

20.05.2023 17:00

Střelci:
Josef Kovaříček 3, Adam Krejčí

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Stanislav Koutský, Jan Kráčmer, Jakub Hovorka – Martin Šrefl, Pavel Kasper, Pavel Drašnar, Ondřej Nosek – Adam Krejčí, Josef Kovaříček

Komentář k utkání:
Do zápasu naskočili lépe domácí a zatlačili nás na naši polovinu hřiště, ale žádný z centrů se neujal. Na druhé straně zahrozil hned ve 2. min. Adam Krejči, jehož únik však zlikvidoval navrátivší se kapitán Opočna. Domácí pak dále kombinovali a drželi míč více na svých kopačkách. V 5. min. dostal míč do lajny Adam Krejčí, ve vápně si prohodil domácího stopera a střelou na zadní tyč nás dostal do vedení – 0:1. Dále se hrálo mezi vápny a až v 11. min. se Opočno dostalo do zakončení hlavou po centru ze strany. Hlavička však nebezpečná nebyla a skončila v zázemí. Domácí se dále snažili obléhat naši branku, ale více než nepřesnou střelu ze 30 metrů nevymysleli. Nebezpečněji vypadala hlavička Opočna po standardní situaci, ale ani poté nemířil míč mezi tyče. Ve 22. min. se domácí snažili prokombinovat přes naši obranu, jenže čáru přes rozpočet jim udělal svým zákrokem Standa Koutský. Ve 25. min. měli po rohovém kopu vyloženou šanci domácí, ale jejich hráč nedokázal nasměrovat míč do branky. Z následného brejku mohl skóre navýšit Adam Krejčí, ale přízemní střelou po samostatném úniku brankáře nepřekonal. Ve 28. min. jsme zakombinovali po autovém vhazování, ale rána z 20 metrů Pavlovi Kasperovi nesedla. Ve 33. min. předvedli povedenou akci opět domácí. Po centru ze strany hlavičkoval nebezpečně domácí hráč, ale Lukáš Kasper jeho pokus nadvakrát zlikvidoval. Domácí dál útočili a po přetaženém rohové kopu jsme jim u rohu pokutového území nabídli standardní situaci. I se střelou na přední tyč si však náš brankář poradil. Ve 37. min. chtěl špatné postavení brankáře potrestat Martin Šrefl, jenže pokusem z 35 metrů branku netrefil. I tak jsme se brzy dočkali gólu na 0:2, když se Adam Krejčí protáhl do pokutového území a nabídkou na malé vápno vyzval ke skórování Pepu Kovaříčka. Ve 41. min. se Pepovi Kovaříčkovi nepodařilo nacentrovat před branku. V další minutě si náběh protihráče pohlídal Kuba Hovorka a razantním odkopem odklidil míč do bezpečí. Tentýž hráč pak poločas zakončil nepřesnou střelou z 25 metrů.
První větší šanci druhého poločasu měl náš tým, když centr Pavla Kaspera brankář Opočna vyrazil jen za vápno. Tam se do zakončení skluzem přiřítil Kuba Hovorka, jenže trefil jen prostředek branky. O dvě minuty později Pavel Kasper našel svou přihrávkou ve vápně Ondru Noska, který bohužel jen napálil protihráče před sebou. Po dalším rohovém kopu dostal míč na penaltu, ale praporek pomezního signalizoval jasný ofsajd. V 51. min. měli domácí gólovku, když se prokličkovali naším pokutovým územím a po kličce našemu gólmanovi stříleli do prázdné branky. Lukáše však na brankové čáře nahradil Kuba Hovorka a míč odkopl. V 55. min. jsme postupovali rychlým protiútokem tři proti třem. Ondra Nosek, u kterého míč skončil, si udělal krásnou kličku, ale jeho gólovou střelu brankář parádním zákrokem vyrazil. V 63. min. byl Lukáš Kasper včas na zemi při dalekonosném pokusu soupeře. Po závaru v našem vápně se do rychlého protiútoku vydal Dan Suk. Ten zatáhl míč až do vápně a Pepa Kovaříček dostal další gólový dárek – 0:3. Pepa Kovaříček byl v 68. min. blízko hattricku po nabídce Adama Krejčí, jenže z malého vápna po zakončení na dlouhou nohu přestřelil. V 72. min. nevypustil souboj o míč Ondra Nosek, ale brankář se mu včas složil pod nohy. V 74. min. jsme po standardní situaci zamkli domácí ve vápně. Obléhání soupeřovy branky ukončil svým třetím zásahem Pepa Kovaříček, když tečoval střelu Ondry Noska – 0:4. V 77. min. mohl skóre navýšit Kuba Hovorka, ale nabídnutou šanci zahodil. V 80. min. to domácí zkoušeli po pravé straně, ale centrovaný míč skončil za brankou. V 84. min. se po rohovém kopu opřel do míče střídající veterán Joska Hanyk, jehož pokus gólman vytěsnil na roh. Joska Hanyk byl i dále při chuti, ale nabídku Dana Suka na malé vápno bohužel netrefil. Zápas tak skončil krásným výsledkem 0:4.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „-“

Zpět