Petrovice - Javornice A 0:5 (0:2)

30.04.2017 17:00

Střelci:
Jan Kráčmer 2, Adam Krejčí, Jan Bárta, vlastní

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Daniel Suk – Martin Plíhal (70‘ Pavel Chlachula), Jan Kráčmer, Jakub Kráčmer, Tomáš Krunčík (82‘ Tomáš Plesl) – Adam Krejčí (54‘ Josef Kovaříček), Jan Bárta (70‘ Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:
Domácí vstoupili do zápasu celkem aktivně a nám se nedařilo opustit naši polovinu hřiště. Petrovice ale ze své úvodní převahy žádnou šanci nevytěžily. Naopak jsme při naší první šanci rozvlnili soupeřovu síť, když se Honza Bárta kličkou na penaltě zbavil všech soupeřových překážek a Tomáš Krunčík uklízel míč do prázdné branky. Bohužel se ve vzduchu zatřepotal praporek pomezního rozhodčího a gól pro ofsajd neplatil. V 7. min. přiletěl před naši branku nepříjemný centr soupeře, ale míč se nám i s pár komplikacemi podařilo odklidit daleko od naší brány. V 9. min. obral Honza Bárta protihráče o míč, vyměnil si ho s Adamem Krejčím a najednou pelášil sám na branku. Svůj nájezd proměnil a dostal nás do vedení 0:1. V 16. min. nás zkusili překvapit domácí rozehraným přímým kopem, ale Pavel Kasper centr před branku odvrátil a následná střela Petrovic prosvištěla nad brankou. V 19. min. způsobil přímý kop Pavla Kaspera zmatky v domácí obraně, ale ta nakonec míč odkopla alespoň na roh. Pravačka Tomáše Krunčíka od rohového praporku poslala míč až příliš daleko, ale Martin Plíhal dokázal balón vrátit ještě na Adama Krejčího, jehož střela mířila vedle. Ve 27. min. táhl náš protiútok po levé straně Dan Suk, jenže si s protihráčem neporadil. Ve 33. min. se Danovi únik povedl o poznání lépe, ale v závěrečné fázi už neměl čas a klid na přesné zakončení. V další minutě vybojoval Honza Bárta znovu míč na soupeři. Po jeho spolupráci s Kubou Kráčmerem přišla přihrávka před branku, kde se sám před gólmanem najednou objevil Adam Krejčí. Už to vypadalo, že Adam chce dovézt míč až do branky, ale do jeho plánů zasáhl obránce domácích. Ten ve snaze zmařit naši šanci kopl do Adama i míče tak, že se míč vedle nohy překvapeného gólmana dokutálel až do branky – 0:2. Ve 37. min. odvracel Tomáš Krunčík centr soupeře jen na rohový kop, který soupeře také nevyužil. Ve 40. min. našel Honza Kráčmer svým nákopem Adama Krejčího, který přízemním centrem přes celé pokutové území našel nabíhajícího Tomáše Krunčíka. Ten se ničeho nebál, ale ve velké šanci odkrytou část branky svou slabší nohou netrefil. O 2 minuty později jsme se prosadili po levé straně sérií přihrávek, kterou ukončil Dan Suk svým centrem do pokutového území. Na balón si tam naskočil Kuba Kráčmer, ale hlavičku namířil vedle branky.
V úvodní minutě druhého poločasu se po levé straně opět proběhl Dan Suk, který tentokrát centroval až za branku. Ve 49. min. poslal Pavel Kasper míč po lajně na Adama Krejčího. Ten si míč zpracoval a přihrál na hranici pokutového území Honzovi Bártovi, který míč jen lehce posunul proti noze Honzy Kráčmera. Honza Kráčmer už tentokrát nemohl nic vymýšlet, do míče se parádně opřel a krásnou střelou zvýšil na 0:3. V následující minutě si mohl připsat gól i Martin Plíhal, který si bohužel špatně zpracoval centr Adama Krejčího. V 54. min. domácí jen koukali na záda unikajícího Adama Krejčího, který využil i laxního přístupu gólmana a přesnou střelou k tyči zvýšil na 0:4. V 57. min. jsme se po rohu Petrovic dostali do rychlého protiútoku a Honza Bárta přesprintoval obránce a pelášil sám na brankáře. Branku ale bohužel netrefil a ani nepřihrál na druhou stranu dobíhajícímu Tomášovi Krunčíkovi. Hned v další minutě byl Honza Bárta v další gólové šanci, když mu míč přes obránce prostrčil Kuba Kráčmer, ale sám před brankářem opět selhal, když ho tentokrát pouze trefil. Po hodině hry se do centru Dana Suka netrefil Martin Plíhal. V 63. min. se mezi domácí obránce bez servítek pustil Pepa Kovaříček, ale nakonec byl ubráněn. V další minutě jsme přenesli míč z levé strany na pravou ke Kubovi Kráčmerovi. Jeho centr obrana srazila jen k Honzovi Kráčmerovi, který opět nezaváhal, práskl za hranicí pokutového území do míče, který se zastavil až v síti – 0:5.  Za další 2 minuty si Dan Suk navedl míč na střelu pravou nohou, která zrovna není jeho nejsilnější zbraní. V 71. min. si na střed hřiště naváděl míč Pepa Kovaříček, ale jeho pokus zblokovaly Petrovice na roh. V 77. min. se aktivní Dan Suk dostal až před gólmana. Svou střelu však napálil jen do brankáře. V 84. min. po dlouhé době vystřelili vedle branky po autovém vhazování domácí. Pět minut před koncem vystřelil parádně pod břevno soupeřovy branky Pepa Kovaříček. Bohužel to bylo už pár vteřin po odpískání ofsajdu a místo gólového zápisu si Pepa připsal jen čárku do kolonky žlutých karet. To už bylo ze zápasu všechno a křápancemi provoněné Petrovice musely zkousnout porážku 0:5.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Konečně, dalo by se říct. Na utkání, kdy proměníme více šancí, které si vytváříme celkem pravidelně, jsme čekali opravdu dlouho. Jsem tak rád, že po dobrém výkonu celého týmu a bez hloupých chyb jsme utkání zvládli s naprostým přehledem. Domácí dnes nepůsobili jistým dojmem, a tak po několika remízách v řadě si z petrovického hřiště zaslouženě odvážíme plný počet bodů.“

Zpět