Petrovice - Javornice A 2:2 (0:1)

30.03.2014 16:00

Střelci:
Jaroslav Krunčík, Michal Plašil

Sestava:
Lukáš Kasper - Jaroslav Šrefl, Lubomír Plesl (65' Daniel Suk), Stanislav Koutský, Jakub Resl - Michal Štěpánek, Martin Šrefl, Jakub Kráčmer (86' Pavel Chlachula), Josef Kovaříček - Jaroslav Krunčík, Michal Plašil (83' Pavel Kasper)

Komentář k utkání:
První jarní utkání nás čekalo na dobře připraveném trávníku v Petrovicích. Krásné slunečné počasí vytvářelo fotbalu ideální kulisu. Do zápasu jsme vlétli aktivně. Ve 3. min. se ke střele tlačil Pepa Kovaříček, ale domácí odvrátili míč na roh. Jarda Krunčík nakonec zahrával rohový kop třikrát za sebou, protože domácí postupně zneutralizovali jak zakončení Michala Štěpánka, tak i hlavičku Kuby Kráčmera po dalším rohu a na závěr série orazítkoval Pepa Kovaříček břevno petrovické branky. V 8. min. se snad poprvé osmělily Petrovice, ale Kuba Resl jejich akci včas přerušil. V 11. min. si míč osahal i Lukáš Kasper po střele ze střední vzdálenosti. Domácí chytili slinu a další zakončení po přímém volném kopu už gólem trochu zavánělo. Naštěstí míč skončil jen v ochranné síti.  Poté se hra znovu více přesunula před domácí branku, ale Jarda Krunčík nedokázal svou přihrávku protlačit na volného Michala Plašila. Ve 21. min. překazili domácí šanci Michala Plašila odkopem na roh. Ve 24. min. se míč od Michala Plašila dostal k Jardovi Krunčíkovi, ale jeho slabá střela k úspěchu nevedla. O 2 minuty později zneškodnil útok Petrovic Lukáš Kasper. Zápletka ještě pokračovala a přerušil ji až hvizd rozhodčího za údajné hraní brankáře rukou mimo pokutové území, kterou mu signalizoval pomezní rozhodčí. Tato situace další průběh zápasu naštěstí neovlivnila, protože domácí darovanou standardní situaci nevyužili. Podobně dopadly i další 2 přímé kopy domácích po půlhodině hry. Ve 34. min. jsme standardní situaci v blízkosti branky Petrovic zahrávali prostřednictvím Martina Šrefla i my. Martinův pokus po odrazu od země skončil k překvapení gólmana domácích na břevně. Ve 36. min. jsme se z gólu už radovat mohli. Po rychlé kombinaci po pravé straně našel Kuba Kráčmer patičkou Jardu Krunčíka, který si míč zpracoval na prsa a povedenou střelou na zadní tyč nedal brankáři sebemenší šanci - 0:1. Krátce po naší první brance se o druhý zásah pokoušel Michal Plašil, ale gólman se tentokrát překvapit nenechal. Ve 41. min. si to od půlky k brance domácích namířil Jarda Krunčík. I přes neustálé okopávání dotáhl míč až do pokutového území a přihrávkou pod sebe našel z druhé vlny nabíhajícího Michala Štěpánka. Michalovi bohužel střela úplně nesedla a brankář ji dokázal bez větších problémů zpacifikovat. V závěru poločasu jsme se neprosadili ani z přímého volného kopu, který Martin Šrefl poslal jen do zdi a Kuba Kráčmer už čas na další zakončení od rozhodčích nedostal.
Domácí začali druhý poločas rychlou akcí, kterou svým včasným vyběhnutím překazil až Lukáš Kasper. To ve 49. min. se na druhé straně dostal míč přes Kubu Resla a Jardu Krunčíka k Michalovi Plašilovi, který si z obránců udělal tréninkové kužely a přesným zakončením k tyči zvýšil na 0:2. Dvoubrankové vedení nám bohužel vydrželo jen do 56. min., kdy Lukáš Kasper nezkrotil dělovou ránu z přímého kopu a osamocený dobíhající hráč měl již úlohu snadnou - 1:2. V 59. min. zkoušel své střelecké štěstí znovu Jarda Krunčík, ale jeho pokus zblokovala obrana na roh. V minutě 64. přišla nejhorší chvilka utkání. Po faulem zavánějícím souboji Martina Šrefla s domácím hráčem nechal rozhodčí hru pokračovat. Luboš Plesl tak musel odvracet míč před dotírajícím hráčem, který souboj nevypustil a Luboše dohrál. Výsledkem byla Lubošova zlomená noha, dlouhé čekání na příjezd sanitky a následná večerní operace. Po vynuceném třičtvrtěhodinovém přerušení se utkání začalo dohrávat. Chuť a radost z fotbalu se z našich hráčů pochopitelně vytratila. Když se k tomu přičte ještě provizorní přeskládání sestavy, měli domácí najednou navrch. Organizace obrany začala pokulhávat a Petrovice se dostávaly častěji na dostřel naší branky. Několik závarů jsme zdárně přestáli nebo pomohl zákrok Lukáše Kaspera. Udržet míč po delší dobu na soupeřově polovině se nám nedařilo. Deset minut před koncem zápasu jsme neuhlídali nákop za naši obranu. Petrovický hráč byl tentokrát u míče rychleji než vybíhající Lukáš Kasper a lehkým obloučkem ho překonal - 2:2. Domácí cítili šanci na všechny body. Poslední vážná šance a hlavička domácího hráče však skončila těsně vedle naší branky. V Petrovicích jsme tak na úvod uhráli smutnou remízu 2:2. Každý z nás by ale získaný bod nejraději vyměnil za to, aby zápas dohráli všichni s radostí a hlavně ve zdraví.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Utkání skončilo zaslouženou remízou typickou pro naše zápasy v Petrovicích - tedy 2:2. V první půli jsme byli výrazně lepší, bohužel víc, než jednu šanci se nám proměnit nepodařilo. Přesto, že jsme se pak dostali do dvoubrankového vedení, náskok se nám udržet nepodařilo. První jarní zápas se hrál ve vysokém tempu a měl svoji kvalitu. Během zápasu však došlo po střetu s protihráčem k těžkému zranění našeho stopera Luboše Plesla, který byl se zlomeninou jak lýtkové tak i holenní kosti odvezen sanitním vozem do Rychnovské nemocnice, kde se ještě večer podrobil operaci. Všichni mu tak přejeme brzké uzdravení a držíme palce, aby se vše hojilo tak, jak má…“

Zpět