Přepychy - Javornice A 1:4 (1:0)

14.09.2014 17:00

Střelci:
Adam Krejčí 2, Jakub Kráčmer, Martin Šrefl

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl (58‘ Adam Krejčí), Tomáš Krunčík, Stanislav Koutský, Daniel Suk (88‘ Lukáš Harbich) – Jan Podzemný (46‘ Jaroslav Šrefl), Jakub Kráčmer /73‘/, Jaroslav Krunčík, Martin Šrefl (86‘ Pavel Chlachula) – Josef Kovaříček, Michal Plašil (82‘ Pavel Kasper)

Komentář k utkání:
K dalšímu zápasu jsme zamířili do Přepych, které ještě před pár lety hrály krajský přebor. Utkání začalo opatrněji. Po pár nevýrazných pokusech na každé straně se v 7. min. opřel do míče Kuba Kráčmer, ale ostrou přízemní ránu gólman chytil. Brankář domácích si poradil i s další naší střelou od Honzy Podzemného z 9. minuty. V další minutě se Přepychy pokusily o přihrávku za obranu, ale jejich hráč si nepohlídal ofsajdovou hranici. V 11. min. proletěl rohový kop Jardy Krunčíka přes celé pokutové území, aniž by ho některý z hráčů zasáhl. Ve 13. min. propadl opakovaný centr až k Jardovi Krunčíkovi, který však levačkou zamířil mimo prostor branky. V 17. min. zahrával Michal Plašil přímý volný kop. Míč z jeho kopačky však přeletěl zeď i soupeřovu branku. Po 20 minutách musel Lukáš Kasper zasahovat proti střele domácích, která se nepříjemně sklouzla po mokrém trávníku. Ve 22. min. zblokoval Pepa Kovaříček střelu soupeře jen na rohový kop. Ten domácí rozehráli na zadní tyč. Míč se tady od klubka hráčů odrazil zpět před branku a po pohotové dorážce se Přepychy ujaly vedení 1:0. Standardní situace byly asi tou nejnebezpečnější zbraní domácích, ale s těmi dalšími si ve 25. min. naše obrana dokázala poradit. Naopak jsme po rychlém protiútoku mohli vyrovnat, ale Martin Šrefl zakončil svůj únik po straně střelou těsně vedle. Po půlhodině hry Lukáše Kaspera pozlobila další nepříjemná skákavá střela. Ve 32. min. se o vyrovnání pokoušel Kuba Kráčmer. Jeho rána zamířila bohužel vedle. Ve 36. min. prostrčil Michal Plašil míč na Honzu Podzemného, ale slabou střelu mezi nohy gólman domácích zneutralizoval. O 2 minuty později se přes obranu Přepych prokličkoval sám Michal Plašil. K naší smůle měl při této gólové šanci míč na dlouhou nohu. Balón se ale nakonec odrazil do strany k Martinovi Šreflovi, ale ani on ho nedokázal dopravit do poloodkryté branky. Ve 39. min. se stočila vedle branky Přepych i další střela Kuby Kráčmera. Ve 42. min. si rohový kop Michala Plašila perfektně našel Standa Koutský, ale ani on ho nedokázal nasměrovat mezi tyče. V poslední minutě prvního poločasu zahrávali domácí přímý volný kop. Našim divákům po podsmeknutí Lukáše Kaspera trochu zatrnulo, ale nakonec se nám míč podařilo odkopnout do bezpečí.
Druhý poločas začal zákrokem Lukáše Kaspera proti střele Přepych doprostřed branky. Ve 47. min. se v pokutovém území soupeře pověsil do vzduchu Pepa Kovaříček, ale míč z jeho hlavy orazítkoval jen tyč. Martin Šrefl byl u odraženého míče jako první, okamžitě ho vrátil zpět před branku a připravil tím jednoduchý gól pro Kubu Kráčmera1:1. V 50. min. skončil přímý volný kop Martina Šrefla jen na zdi z hráčů Přepych. O 4 minuty později dostal krásnou přihrávku za obranu Kuba Resl, ale nedokázal se v situaci sám před brankářem prosadit. V 58. min. nezamířila do branky ani dělovka aktivně hrajícího Martina Šrefla. Po hodině hry zahrávali domácí přímý volný kop v blízkosti pokutového území a jen fantastický zákrok Lukáše Kaspera udržel vyrovnaný stav. V 62. min. si Lukáš Kasper vybral naopak slabší chvilku, když mu míč rukavicemi propadl, ale naštěstí se odrazil mimo naši branku. V 66. min. se k nebezpečnému centru dostal po rozehrané standardní situaci Jarda Šrefl, ale gólman si s ním poradil. V 67. min. podržel domácí brankář svůj tým znovu, když zneškodnil hlavičku Kuby Kráčmera po centru Michala Plašila. V 71. min. se Michal Plašil postavil k rozehrávce přímého kopu, ale ten namířil jen do gólmanovy náruče. Od 73. min. nás čekala hra v oslabení, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Kuba Kráčmer. Vyloučení nás nezlomilo a snahu domácích o vstřelení branky jsme brzy zmrazili. V 78. min. střílel jen do brankáře Michal Plašil. O minutu později si však Martin Šrefl pohrál s několika hráči Přepych a na zlatém podnose nabídl gól Adamovi Krejčímu1:2. Než se domácí dokázali zmátožit, dostal se do další šance Pepa Kovaříček. Tu domácí odvrátili jen na rohový kop. Míč od rohového praporku z kopačky Michala Plašila našel přesně hlavu Adama Krejčího, který zvýšil na 1:3. V krátkém sledu posbírali frustrovaní domácí pár žlutých karet, ale ani to je nezachránilo od další inkasované branky. Martin Šrefl si v 86. min. vyčíhnul nepřesnou přihrávku soupeře, pohrál si se zbylými dvěma protihráči a lahůdkovým zakončením přes brankáře upravil skóre zápasu na 1:4. Přepychy se sice v posledních minutách tlačily k naší brance, ale víc než střely vedle nevytěžily. Nebýt zbytečného vyloučení Kuby Kráčmera, odjížděli bychom domů se 3 body v kapse ještě spokojeněji.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Hned ze začátku utkání jsme neproměnili šance a domácí nás potrestali po jednom z dobře rozehrávaných rohových kopů. Naštěstí se nám hned na začátku druhé půle podařilo Kubou Kráčmerem zaslouženě vyrovnat a pak opět přišlo naše neproměňování šancí. Po vyloučení jsme na útočení příliš nemysleli, Lukáš Kasper pak předvedl zákrok zápasu po ráně z přímého kopu a následovně nás Adam Krejčí dvěma brankami posunul ke třem bodům. Tečku za naším úspěchem udělal Martin Šrefl, který konečně svou pátou šanci v zápase parádně proměnil. S výsledkem jsme vzhledem k průběhu zápasu maximálně spokojeni. Hráči si i přes náročnou sobotu zápas odmakali.“

Zpět