Rokytnice - Javornice B 0:2 (0:1)

11.09.2021 17:00

Střelci:
Jakub Pavlovec 2

Sestava:
Jiří Mucha – Lukáš Pavel, Miloš Valtera, Tomáš Plesl, Lukáš Ešpandr – Daniel Rais, Kamil Široký, Jiří Zářecký, Ondřej Nosek - Jakub Pavlovec, David Hošek; střídající Martin Paštika, Roman Petřík, Martin Kučera, Jaroslav Petr

Komentář k utkání:
U zápasu hraném při příležitosti výročí 70 let kopané v Rokytnici byli přítomni také fotbalové legendy Antonín Panenka a Karol Dobiáš, kteří provedli slavnostní výkop. Díky jejich návštěvě byla zajištěna i pěkná divácká kulisa, což na nejnižší okresní úrovni nebývá zrovna zvykem. Začátek utkání byl z obou stran opatrný. Domácí měli i díky podpoře z hlediště mírně navrch. Útoky Rokytnice však končily buď nepřesností nebo na naší obraně dirigované Milošem Valterou. Vše za zády naší obrany ještě jistil Jirka Mucha. Naši hráči se začali postupně osmělovat. Za zmínku stojí průnik Martina Paštiky z levé strany, který byl zastaven faulem nebo pěkný náběh Romana Petříka na hlavičku. Ve 20. min. jsme se ujali vedení 0:1, když si Kuba Pavlovec přehodil míč ve vápně z pravačky na levačku a umístěnou střelou rozradostnil naše fanoušky. Tento stav vydržel do poločasu.
Po přestávce jsme pokračovali v naší hře vycházející z dobré práce obrany a postupného přechodu do útoku. Domácí také měli několik slibných příležitostí, ale ve finálních fázích neřešili své situace dobře nebo jejich nadějné šance zneškodnil svými zákroky Jirka Mucha. Jednu chvíli jsme byli velmi blízko dvoubrankovému vedení, ale obránce Rokytnice dokázal míč z brankové čáry ještě vykopnout. V 77. min. ale obrana domácích kapitulovala podruhé. Výborně hrající Kuba Pavlovec se protáhl na roh malého vápna, naznačil přihrávku a poté chladnokrevně zavěsil pod břevno – 0:2. Střelec zápasu si mohl v závěrečných minutách připsat dokonce hattrick, ale to by mu gólman soupeře nesměl míč v poslední chvíli vypíchnout. Zápas tak skončil naší výhrou 0:2 i oceněním pro Kubu Pavlovce, který byl vyhlášen nejlepším hráčem našeho týmu a od Tondy Panenky a Karola Dobiáše dostal věcný dar. Následovalo ještě společné foto a cesta domů se třemi body a pěkným fotbalovým zážitkem.

Zpět