Rychnov B - Javornice A 3:0 (1:0)

01.10.2023 16:00

Střelci:
-

Sestava:
Stanislav Hynek – Daniel Suk, Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Jakub Hovorka – Josef Petr (46‘ Jakub Kráčmer), Pavel Drašnar (88' Tomáš Plesl), Josef Kovaříček (68‘ Jakub Resl), Ondřej Nosek (46‘ Martin Šrefl) – Adam Krejčí, Matěj Kráčmer (68‘ Martin Plíhal)

Komentář k utkání:
Zápas proti Rychnovu začal z obou stran opatrně. Náznak první šance se objevil po dlouhém autu a skrumáži ve vápně, jenže před Matějem Kráčmerem míč domácí odkopli. V 6. min. se po dalším z autů vykulil míč proti noze Kuby Hovorky, ale tomu míč bohužel na nohu nesednul. V 15. min. se napadáním získali míč na soupeři, ale Adam Krejčí si při přihrávce Pavla Drašnare bohužel nepohlídal ofsajd a samostatný únik tak nemohl zakončil. V 16. min. Pavel Drašnar nastartoval po lajně Dana Suka, jehož přihrávku před branku zblokovala obrana na roh. V 18. min. jsme zbrklou rozehrávkou nabídli první šanci i soupeři, ale ten z úhlu branku překopnul. Ve 20. min. Adam Krejčí rychlým autem hledal Matěje Kráčmera, jenže tomu míč odskočil. Ve 26. min. se domácí ujali šťastně vedení, když Standa Hynek podběhl míč a ten zapadl do naší branky – 1:0. Ve 28. min. jsme na polovině hřiště ztratili míč, ale po centru ze strany následoval jen nepřesný volej soupeře. Ve 30. min. se po odvrácené standardce Rychnova vydal vpřed Adam Krejčí. Přestože bojoval se značnou přesilou, dostal se až k zakončení, jenže slabá střela šanci na úspěch neměla. Ve 34. min. jsme rychlý protiútok soupeře ubránili jen za cenu rohu. V další minutě Pavel Drašnar vysunul do úniku Adama Krejčího, který bohužel neprostřelil vyběhnuvšího brankáře. Ve 40. min. zahrávali domácí standardní situaci, ale hlavička kapitána přesná nebyla. V další minutě naše standardka propadla za obranu, ale hlavička Pavla Drašnara zády k brance k úspěchu nevedla. Před koncem poločasu dostal útočník Rychnova míč za obranu, přehodil vybíhajícího Standu Hynka, ale s trochou štěstí jsme díky návratu obrany dokázali šanci ustát.
První náznak šance ve druhém poločase přišel po rohovém kopu Rychnova, který naštěstí prošel přes celé pokutové území. V 53. min. si útočník soupeře zpracovával míč ve vápně, ale Pavel Drašnar ho svým návratem o míč připravil. Následný roh odvrátil do bezpečí Pavel Kasper. V 56. min. přišel dlouhý nákop za naši obranu, který si nabíhající hráč posunul pro sebe a z úhlu ho dokázal uklidit do odkryté branky – 2:0. V 61. min. zakombinovali domácí po levé straně, ale vykulený míč za vápno napálil hráč soupeře jen vedle branky. V 63. min. nás Rychnov přehrál pro změnu po pravé straně a s vypětím všech sil jsme chumel před brankou ubránili. Z následného rohu zakončoval domácí hráč na zadní tyči, jenže těsněn Pepou Kovaříčkem přesně nezamířil. V 69. min. si Kuba Hovorka řekl o míč do strany, ale centr mu nevyšel. V 70. min. Standa Hynek s vypětím všech sil vytáhl nebezpečnou tečovanou střelu. Chvíli poté pak náš gólman musel na zem, když krotil nebezpečnou přízemní střelu. V 76. min. Adam Krejčí bohužel nevyslyšel volání Martina Šrefla a nevyslal ho do sólo úniku. V 79. min. rozehráli domácí standardní situaci, kterou jsme zblokovali na roh. Po něm to zakončením přes hlavu zkoušel jeden z Rychnováků, ale našel jen připravené rukavice Standy Hynka. V 82. min. Kuba Hovorka zahrával standardní situaci z 25 metrů přímo na branku, jenže brankáře svým pokusem nezaskočil. V 84. min. odvrátili domácí dlouhý aut ke Kubovi Hovorkovi, který bohužel branku zblízka přestřelil. V 85. min. po rychlém protiútoku soupeře vyplaval hráč Rychnova sám před Standou Hynkem, ale náš gólman ho vychytal. V 88. min. rozehrál Kuba Hovorka standardní situaci na teč, jenže Pavlovi Kasperovi chyběl k míči krok. V 89. min. naše otevřená obrana nezachytila únik soupeře, který se prokličkoval přes naše hráče a své sólo gólově zakončil. Rozhodl tím o vítězství domácích 3:0.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Rychnov vyhrál zcela zaslouženě. Naší největší chybou bylo, že jsme nevyhráli první poločas. Ve druhém jsme již nic nepředvedli a postupně jsme začínali mít větší problémy s rychlostí a technikou domácích hráčů. Celkově to ale byl zápas nevalné úrovně, což mrzí. Hrálo se sousedské derby a nebylo to vidět ani na hřišti, ani v hledišti. Gratulace domácím a pochvala rozhodčím.“

Zpět