Rychnov B - Javornice A 3:1 (0:1)

16.09.2012 13:30

Střelci:
Martin Šrefl

Sestava:

Lukáš Kasper – Jaroslav Šrefl, Lubomír Plesl (62‘ Pavel Chlachula), Stanislav Koutský, Martin Hejlek – Jaroslav Krunčík, Michal Štěpánek, Kamil Široký, Martin Šrefl - Pavel Kasper (68‘ Lukáš Ešpandr), Jan Podzemný (60‘ David Bárta)

Komentář k utkání:
První poločas utkání, které řídilo trio rozhodčích z Hradecka, zahájili o něco lépe domácí. Naráželi však na naši dobře připravenou obranu. Rychnov se postupnými útoky snažil naše obranné řady překonávat, ale ani my jsme nevynechávali žádnou příležitost k zaútočení. K jednomu z odražených míčů se v pokutovém území prodíral Jarda Krunčík. Tam byl domácím hráčem sražen, ale ne takovým způsobem, aby to donutilo hlavního rozhodčího ke hvizdu. Rychnov se k ohrožení naší branky dostal po hrubých chybách našich obránců. Nejdříve to bylo po špatné rozehrávce Luboše Plesla, po které se domácí hráč naštěstí v našem pokutovém území ukličkoval. Zanedlouho však stejnou rozehrávku přímo na soupeře vymyslel Standa Koutský, ale ani druhé zaváhání soupeř nepotrestal. Před domácí branku se o pořádný rozruch postaral Pavel Kasper, ale s jeho střelou si domácí gólman poradil. Ve 20. min. jsme se však spolu s početnou diváckou návštěvou z Javornice z gólu už radovali. Martin Šrefl dostal míč za obránce, potáhl si ho do pokutového území a střelou mezi brankářovy nohy ho překonal – 0:1.  Po dalších několika minutách se po kombinaci po pravé straně protlačil k brance Pavel Kasper, který, možná k naší škodě, zvolil místo přihrávky před branku zakončení do boční sítě. Pak se o slovo znovu začali hlásit domácí, kteří se několikrát pokoušeli ohrozit branku Lukáše Kaspera střelami z dálky. Ty pod Lukášovým dohledem létaly jen vedle brány nebo končily v Lukášových rukavicích. Nebezpečné byly také přihrávky, které několikrát proletěly přes naše pokutové území. K dalšímu výraznému ohrožení domácí branky se dostal Honza Podzemný, který si kličkou udělal prostor ke střele, ale ta prošla jen pár centimetrů vedle levé tyče. V samotném závěru poločasu měli velmi slibnou šanci domácí, ale ani jeden z hráčů na centr mezi branku a naši obranu nedosáhl. Do kabin jsme tak stoupali s těsným jednobrankovým náskokem.
Začátek druhého poločasu se odehrával obdobně jako poločas první. V 53. min se do šance dostal Standa Koutský, ale trefit se nedokázal. Zanedlouho se do velké šance dostal Honza Podzemný, ale míč do branky neprotlačil. Rychnov ohrožoval naši branku hlavně po rohových kopech, které se nám ale dařilo odvracet. Poté se v domácím pokutovém území chystal k zakončení Kamil Široký, ale domácí ho sevřeli do kleští a vystřelit ho nenechali. A mlčet zůstala i píšťalka hlavního rozhodčího. Poté přišla naše další špatná rozehrávka, kterou už javornický Jirka Potštýnský hájící barvy Rychnova podél vybíhajícího Lukáše Kaspera proměnil – 1:1. Za pár minut jsme mohli strhnout vedení znovu na svoji stranu, ale Pavel Kasper jen o pár centimetrů nedosáhl na přízemní centr Martina Šrefla. Domácí posíleni vyrovnávací brankou mohli také záhy udeřit podruhé. Rychlou rozehrávkou trestného kopu překvapili naši obranu a jen perfektní zásah Lukáše Kaspera nás ochránil od druhé branky. Po hodině hry se před soupeřovou brankou znovu důrazně ozval Pavel Kasper, který ale ani svou další dobrou šanci nedokázal proměnit. Další rozruch před domácí brankou způsobily centry Jardy Krunčíka a Martina Šrefla, ale ani po nich se síť za domácím gólmanem nerozvlnila. Za neproměněné šance jsme byli záhy potrestáni. Rychnovský hráč se po autovém vhazování uvolnil, nacentroval před branku, kde další domácí hráč hlavou skóroval – 2:1. Druhý gól v naší síti nás však nezlomil. V zakončení jsme byli ale neúspěšní jako v případě Martina Hejlka. V 68. min pak Pavel Kasper vybojoval rohový kop. Centrovaný míč pak sám poslal hlavou jen kousek vedle branky. Místo Pavla Kaspera pak nastoupil Lukáš Ešpandr a hned se dostal do šance. Jarda Krunčík potáhl míč k brance domácích, posunul ho k Martinovi Šreflovi, který centrem před brankou hledal právě Lukáše, ale toho k zakončení nepustil praporek pomezního rozhodčího. S blížícím se koncem zápasu jsme chtěli ještě více zatlačit na domácí obranu, ale školáckými chybami jsme se o šance připravovali už v zárodcích. Domácím se tak otevírala spousta příležitostí k rychlým brejkům. V 82. min. se při jednou takovém protiútoku opět skvěle vytáhl Lukáš Kasper, který držel naši naději na bodový zisk. V posledních minutách se nám ale nedařilo vůbec nic a z plánovaného tlaku tak nezbylo skoro nic. V 89. min. pak o výsledku rozhodl třetím gólem domácí útočník – 3:1. V nastavení se už nic dalšího nestalo. Z Rychnova jsme sice odjížděli s porážkou, ale za svůj výkon jsme se tentokrát stydět nemuseli. O lepší výsledek jsme se sami připravili neproměněnými šancemi.

Trenér k utkání:

Tomáš Krunčík: „Dnes se nemáme rozhodně za co stydět. Myslím si, že jsme soupeře zaskočili daleko víc, než by vůbec čekal a vítězství domácích je vzhledem k předvedené hře nezasloužené. Fotbal se ale hraje na vstřelené branky a my jsme bohužel využili jen jednu z našich mnoha šancí. V brance opět vynikl Lukáš Kasper, ve hře vyloženě nikdo nezklamal. Z Rychnova jsme i přes porážku odjeli se vztyčenou hlavou. Speciálně bych ještě poděkoval javornickým divákům, kterých dorazilo minimálně dvojnásobné množství oproti fanouškům domácích, čehož si všichni velice vážíme.“
Jakub Kráčmer: „S výsledkem být spokojeni nemůžeme, ale s předvedenou hrou, hlavně v prvním poločase, ano. Podporu našich fanoušků nám domácí mohou závidět a za to našim věrným děkujeme. Doufám, že se nás bude i nadále herní projev držet a pomůžeme si i bodově v dalším kole.“
 

Zpět