Slavia HK B - Javornice A 5:3 (4:0)

03.06.2023 10:15

Střelci:
Josef Kovaříček, Adam Krejčí, Pavel Kasper

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Jan Kráčmer, Pavel Kasper, Standa Koutský – Martin Šrefl, Jakub Kráčmer (35‘ Martin Plíhal), Josef Kovaříček, Ondřej Nosek, Filip Dvořák – Adam Krejčí

Komentář k utkání:
Přestože jsme měli možnost první rozehrávky, už v 15. vteřině utkání jsme prohrávali 1:0. Dan Suk totiž krátce po rozehrávce přišel o míč a po průniku do vápna a přesné střele jsme prohrávali. Aby toho nebylo málo, tak běžela druhá minuta a na světelné tabuli svítilo 2:0. Přihrávka ze strany na malé vápno a domácí se radovali podruhé. I v dalších minutách nás domácí mačkali a po rohových kopech dále zatápěli naší obraně. Po jednom z nich po přetaženém centru na zadní tyč to v 6. min. bylo 3:0. Takový začátek si asi nikdo z nás nepředstavoval ani v tom nejčernějším snu. V 8. min. další gólovku soupeře po průnikové přihrávce vychytal Lukáš Kasper. V 9. min. jsme se poprvé dostali na útočnou polovinu hřiště, ale o míč jsme brzy přišli. Ve 12. min. Kuba Kráčmer našel svou přihrávkou na vápně jen protihráče, jehož střela z první skončila na naší tyči. V 15. min. jsme zahrávali rohový kop a přetažený centr doplachtil až na nohu Adama Krejčího. Ten však volej čistě netrefil. V další minutě hosté obehráli naši obranu po pravé straně a po sraženém centru vystřelili vysoko nad. V 17. min. zahrávala Slavie standardní situaci u pokutového území a tečovanou střelu se štěstím vytěsnil mimo branku Lukáš Kasper. Ten musel být v pohotovosti i chvíli poté, když skvěle zakročil proti dělovce soupeře ze 30 metrů. Ve 20. min. chyboval obránce Slavie, ale Adam Krejčí zakončil únik jen střelou do tyče. Domácí byli nadále aktivnější a kombinační hrou se dostávali do zakončení. Ve 24. min. nám po přistrčení míče ve vápně znovu pomohla tyč. Ve 25. min. Lukáš Kasper bez větších potíží zneškodnil přízemní střelu soupeře. Obsazování hráčů nám poněkud pokulhávalo a bylo jen štěstí, že neobsazený hráč domácích vypálil z hranice vápna jen nad branku. Ve 29. min. vybojovala po ojedinělém výpadu alespoň rohový kop dvojice Adam Krejčí – Filip Dvořák. Ve 30. min. standardka soupeře skončila jen na naší zdi a po další situaci a střele si míč našel Lukáš Kasper. V další minutě předvedl velmi podezřelý zákrok rukou/ramenem poslední bránící hráč Slavie, ale píšťalka rozhodčího zůstala mlčet. Ve 32. min. si hosté vypracovali další šanci, ale střelu jsme tentokrát zblokovali. Ve 37. min. si další zákrok připsal Lukáš Kasper a pak mu odkopem vypomohl Standa Koutský. Ve 41. min. dokázal Pepa Kovaříček posunout míč do úniku na Adama Krejčího, ale ten se tváří v tvář brankáři znovu neprosadil. Z protiútoku pak domácí překonali kolmicí naši obranu a po přihrávce na malé vápno vedli již 4:0. Ve 42. min. byl v pohotovosti znovu Lukáš Kasper, když zneškodnil další střelu soupeře.
Druhý poločas už nezačal tak divoce a soupeře se gólově neprosazoval. V 53. min. Adam Krejčí vystihl přihrávku mezi obránci, ale bohužel mu míč utekl. Chvíli poté však Adam Krejčí posunul míč na Pepu Kovaříčka a ten z vápna prostřelil brankáře Slavie – 4:1. V 57. min. to bylo 4:2, když balón po lajně zatáhl Dan Suk, nacentroval do vápna, kde se po nepřesvědčivém zákroku obránce nadvakrát prosadil Adam Krejčí. V další minutě jsme postupovali dva na jednoho, ale Adam Krejči bohužel míč na Pavla Kaspera protlačit nedokázal. V 63. min. jsme se dotáhli na rozdíl jediné branky, když brankář soupeře podběhl dlouhý aut a Pavlovi Kasperovi stačilo na brankové čáře už jen nastavit nohu – 4:3. V 65. min. nařídil hlavní rozhodčí po zákroku Standy Koutského penaltu. Lukáš Kasper ji však vystihl a udržel nás na dostřel jedné branky. V 70. min. posílám nebezpečnou nabídku před branku Martin Šrefl, ale obránci míč na zadní tyči odklidil na roh. Ten nebyl z naší strany zahrán špatně, ale gólman míč vyboxoval do bezpečí. V 74. min. hledal Dan Suk míčem za obranu Adama Krejčího, jenže u míče byl nejdříve brankář Slavie. Domácí byli sice více na míči, ale už nebyli zdaleka tak nebezpeční jako v prvním poločase. Obrana ale držela a když bylo potřeba, zasáhl Lukáš Kasper. V 86. min. jsme ve vápně bohužel faulovali kličkujícího hráče a druhou penaltou už domácí nepohrdli – 5:3. V 87. min. zatáhl míč opět Dan Suk, nabil míč pod sebe Filipovi Dvořákovi, jehož placírka se opravdu nevydařila. Druhý poločas jsme sice 1:3 vyhráli, ale 3 body zůstaly domácím.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „-“

Zpět