Teplice n. Met. - Javornice A 0:3 (0:1)

14.10.2023 16:00

Střelci:
Martin Šrefl, Ondřej Nosek, Martin Plíhal

Sestava:
Stanislav Hynek – Daniel Suk, Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Jakub Kráčmer – Ondřej Nosek (74‘ Josef Petr), Pavel Drašnar (89‘ Lukáš Harbich), Josef Kovaříček, Martin Šrefl (60‘ Jakub Hovorka) – Adam Krejčí (89‘ Jakub Resl), Matěj Kráčmer (74‘ Martin Plíhal)

Komentář k utkání:
Zápas začali nebezpečnou střelou domácí Teplice, ale Standa Hynek vytasil parádní zákrok a změnu skóre nepřipustil. V 5. min. zatáhl míč do vápna Ondra Nosek, na druhé straně vápna našel Martina Šrefla, který rozvlnil síť v soupeřově brance – 0:1. V 9. min. vyslal Martin Šrefl do úniku Adama Krejčího, jenže ten tak dlouho váhal se zakončením, až mu gólman sebral míč z kopačky. V 10. min. skončilo obléhání domácích na naší pozorné obraně. Ve 12. min. nás domácí zatlačili k vápnu, ale nebezpečná střela jen prosvištěla okolo naší branky. Ve 20. min. se domácí hráč vymotal z kliček na hranici vápna, jenže branku přestřelil. Z podobného místa zakončoval na druhé straně i Ondra Nosek, ale taktéž branku netrefil. Chvíli poté se ke střele osmělil i Dan Suk, který jen trefil připraveného gólman soupeře. Na druhé straně Standa Hynek včas odkopl míč před nabíhajícím protihráčem. Ve 24. min. hlavičkoval nad branku soupeře Martin Šrefl. V další minutě zaváhal při rozehrávce Pavel Kasper, ale žádnou pohromu to pro nás nepřineslo. Ve 27. min. zakončoval další naši akci Adam Krejčí, jenže branku netrefil. Chvíli po něm se ani ke střele bohužel nedostal Dan Suk. Po půlhodině hry odvrátil nebezpečně vyhlížející akci soupeře hlavičkou Standa Koutský. Ve 34. min. jsme po faulu na Dana Suka zahrávali standardní situaci, po které se do zakončení tlačil Matěj Kráčmer, jenže ten měl míč na dlouhou nohu. Ve 36. min. si Dan Suk vyměnil míč s Pepou Kovaříčkem, nacentroval na Adama Krejčího, jenže ten trefil jen nohy gólmana. Ve 40. min. neudržel míč na polovině hřiště Ondra Nosek a své zaváhání musel zachránit faulem. Chvíli poté prošel středem hřiště i sám Ondra a stejnou mincí, faulem, byl zastaven i on. Těsně před koncem poločasu zahrozili ještě domácí, když zahrávali standardní situaci z rohu velkého vápna, ale balón skončil jen na naší zdi.
Druhý poločas zahájili aktivněji domácí, ale jejich hra byla nepřesná. Ve 48. min. jsme zahrávali sérii 3 rohových kopů, ale ani jeden z nich neskončil gólem. Dále se hrálo spíše na naší polovině hřiště, ale naše obranné řady odolávaly. V 54. min. zatáhl Adam Krejčí míč přes polovinu hřiště, našel ve vápně Ondru Noska, který zvýšil na 0:2. V 56. min. hlavičkoval na branku soupeře nepřesně Pepa Kovaříček. Po pár vteřinách pobytu na hřišti se na útočný výlet vydal čerstvý Kuba Hovorka, ale křižný míč na Adama Krejčího neprošel. Po hodině hry zastavil soupeře žlutým zákrokem Matěj Kráčmer. Po následné standardní situaci vytáhnul ze svého repertoáru další dobrý zákrok Standa Hynek, když vyrazil míč mířící do horního rohu branky. Domácí se dále snažili útočit, ale naše pozorná hra a nepřesnosti domácích nám hráli do karet. V 70. min. skončil mimo naši branku trestný kop soupeře. Chvíli poté odvrátil roh Teplic hlavou Pavel Kasper. V 78. min. se střídající Martin Plíhal prodral do vápna, kde přihrál míč k Pavlovi Drašnerovi. Ten ho ještě posunul k Pepovi Kovaříčkovi, ale Pepa nedokázal míč ani nadvakrát procpat před branku. V 80. min. nebyl ve svém zakončení úspěšný Adam Krejčí, kterému by i tak zkazil gólovou radost praporek pomezního. V 84. min. nám pomohla uhájit dvoubrankový náskok i branková konstrukce. V 89. min. našel Kuba Hovorka krásným centrem Adama Krejčího. Ten zamotal dva bránící hráče a gólmana, míč se poté dostal k Martinovi Plíhalovi, který pohotově trefil odkrytou branku Teplic – 0:3. Tímto výsledkem zápas i skončil a z Teplic jsme odjížděli spokojení se 3 body na kontě.

Vedoucí mužstva k utkání:
Štěpán Purm: „Vracíme se bohatší o 3 body a s výhrou 0:3. V prvním poločase se hned v prvních minutách předvedl dechberoucím zákrokem Standa Hynek. Na druhé straně se vzápětí prosadil Martin Šrefl. Ve druhém dějství pak zvýšil náskok Ondra Nosek. Tečku za zápasem udělal ledově klidný Martin Plíhal, když trefil odkrytou branku. Celý tým dnes makal po celých 90 minut a odváží si zaslouženou výhru z pěkného a bouřlivého prostředí, ke kterému přispěly oba tábory diváku.“

Zpět