Voděrady A - Javornice A 1:4 (1:1)

26.04.2014 17:00

Střelci:
Daniel Suk 2, Pavel Kasper, Jakub Resl

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl, Michal Štěpánek, Stanislav Koutský, Jaroslav Šrefl - Daniel Suk, Jaroslav Krunčík (69‘ Pavel Chlachula), Martin Šrefl, Josef Kovaříček - Pavel Kasper (75‘ Lukáš Harbich), Michal Plašil (86‘ Jan Nosál)

Komentář k utkání:
Pár desítek minut po zápase našich záložních týmů (ten náš vyhrál 1:2) na hřiště nastoupily i A-týmy. Do tohoto souboje vykročili lépe domácí, když ve 4. minutě musel přímý volný kop soupeře likvidovat Lukáš Kasper. V 6. min. jsme zahrávali trestný kop my, ale Michal Plašil nastřelil pouze zeď. Voděrady se odraženého míče rychle zmocnily, několika přihrávkami překonaly náš nekompletní obranný val a po přesné střele se ujaly vedení 1:0. Za další 2 minuty mohli mít domácí na svém kontě další branku, ale Michal Štěpánek ve spolupráci s Lukášem Kasperem unikajícího hráče zneutralizovali. V 11. min. odvracel nebezpečný míč na rohový kop Jarda Šrefl. Ve 13. min. přišla po několikaminutové odmlce naše šance. Jarda Krunčík však namířil míč z přímého kopu pár decimetrů nad domácí branku. V následující minutě se nám už vyrovnat podařilo. Po rychlé rozehrávce Pavla Kaspera zatáhl Martin Šrefl míč po levé straně a přihrávkou před branku našel volného Dana Suka. Ten nezaváhal a gólmana Voděrad prostřelil - 1:1. Ve 21. min. se ke střeleckému pokusu propracoval Jarda Šrefl, ale zamířil nepřesně. Minutu poté hledal Dan Suk prudkou přihrávkou před branku Michala Plašila, který míč bohužel nestihl. Ve 26. min. odkopl Standa Koutský míč před dotírajícím útočníkem. Po srážce obou hráčů se ten domácí po Standovi ohnal a mimo pozornost hlavního sudího ho ještě úmyslně pokopal. Hlavní rozhodčí ale místo červené karty pro domácí udělil oběma hráčům kartu žlutou. Ve 28. min. zafungovala kombinace Michala Plašila a Dana Suka. Danovu pohotovou střelu však dokázaly Voděrady zblokovat. Ve 34., resp. ve 35. min., se ke střeleckým pokusům odhodlali i domácí, ale jedna střela skončila nad brankou a druhá v rukavicích Lukáše Kaspera. Ve 39. min. našel Michal Plašil přihrávkou pod sebe Jardu Krunčíka, který byl sám na malém vápně. Míč se Jardovi trochu zamotal pod nohy a než dokázal vystřelit, vykryl jeho pokus pohotový brankář domácích. Pět minut před přestávkou utíkal s obránci v zádech na soupeřovu branku Dan Suk. Svůj únik dokázal zakončit jen střelou do brankáře. Těsně před přestávkou si s domácí obranou chtěl pohrát Martin Šrefl. To se mu sice úplně nepovedlo, ale míč se dostal k Jardovi Krunčíkovi, který bez zaváhání vystřelil. Brankář Voděrad však výtečným zákrokem vytěsnil jeho střelu na roh.
Vstup do druhého poločasu byl z naší strany mnohem lepší a soupeři jsme nenechali už tolik prostoru pro hru. V 51. min. se odraženého míče ujal Pavel Kasper, ale z těžkého úhlu trefil jen tyč. Domácí to v 54. min. zkusili střelou z hranice pokutového území, která Lukáše Kaspera moc nevystrašila, protože zamířila vedle. V 58. min. prodloužil Pepa Kovaříček dlouhý aut Jardy Krunčíka až na zadní tyč. Tam se v souboji s brankářem prosadil Dan Suk a svým druhým gólem v zápase přetáhl vedení na naši stranu - 1:2. V následující minutě zahrávali domácí přímý volný kop ze zajímavé pozice a neméně zajímavá byla i jeho rozehrávka. Dva hráči Voděrad se u míče „naoko“ skoro srazili, ale míč přitom rozehráli na třetího hráče. My jsme se ale vtipnou divadelní vložkou zaskočit nenechali a střelu soupeře mířící vedle branky Lukáš Kasper jen zkontroloval. V 63. min. se domácí po trestném kopu probili k zakončení hlavou, které svůj cíl také minulo. Minutu na to hlavičkoval po rohovém kopu Michala Plašila Pepa Kovaříček jen těsně vedle tyče. V 67. min. se Pepa Kovaříček pro změnu protloukl do pokutového území z pravé strany, ale prudkou střelou rozvlnil jen boční síť. Po následné rozehrávce od branky obral soupeře o míč Martin Šrefl. Přes Michala Plašila míč doputoval až k volnému Pavlovi Kasperovi, který střelou mezi brankářovy nohy zvýšil na 1:3. V 69. min. měl nadějnou pozici na zvýšení našeho vedení Jarda Krunčík, ale střelou z hranice velkého vápna trefil jen gólmana. V 73. min. povodil Pavel Kasper několik obránců i brankáře soupeře v pokutovém území zprava doleva a zase zpátky. Jeho zakončení do poloprázdné branky jeden z hráčů nakonec vytěsnil alespoň na roh. V 82. min. odklidil míč před Michalem Plašilem na poslední chvíli obránce Voděrad. V 83. min. měli domácí jednu z nejnadějnějších šancí ke vstřelení branky. Pěkná střela si to už už mířila do naší branky, ale Lukáš Kasper znovu ukázal svoji kvalitu a vyrazil míč na roh. Po něm se domácí dostali ještě k hlavičce, která už mezi tyče nemířila. Stejně skončila i nebezpečná hlavička po dalším přímém volném kopu. V 86. min. nepotrestaly Voděrady ani naše zaváhání v obraně, když netrefily z větší části odkrytou branku. Dvě minuty před koncem pláchl po levé straně Martin Šrefl. Při kličce v pokutovém území byl soupeřem sražen a v náš prospěch byla nařízena penalta. Po chvíli rozmýšlení se její exekuce ujal Kuba Resl. Brankář jeho střelu dokázal vyrazit, ale proti dorážce už nezmohl vůbec nic - 1:4. V závěrečné minutě viděl domácí hráč ještě žlutou kartu za zápasnický chvat, kterým na polovině hřiště zastavil Dana Suka. Vítězství na půdě Voděrad tak po B-týmu mohl oslavit i A-tým.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Dnes jsme vůbec nezachytili začátek zápasu. Výborně hrající domácí a dozvuky majálesového veselí byly příčinou obdržené branky již v 5. minutě utkání. Několik ostrých slov od naší lavičky nakonec přineslo své ovoce a časem se nám podařilo vrátit se zpět do zápasu. Důležité bylo, že jsme zastavili nápor domácích a vstřelili vyrovnávací branku. Druhý poločas jsme již byli lepším týmem. Zaslouženě jsme přidali ještě tři branky a několik dalších šancí nevyužili. Jsem rád, že se prosadily střelecky všechny herní řady, a nemusíme tak spoléhat na střeleckou potenci jednotlivce. Konečně jsme se tak dočkali prvního jarního vítězství.“

Zpět