Žďár - Javornice A 0:1 (0:0)

24.09.2016 16:30

Střelci:
Jakub Kráčmer

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl, Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Daniel Suk - Jaroslav Krunčík, Jan Kráčmer, Jakub Kráčmer, Tomáš Krunčík (80‘ Martin Plíhal) - Adam Krejčí (78‘ Jakub Hovorka), Jan Bárta (56‘ Josef Kovaříček)

Komentář k utkání:
Do zápasu s nepříjemným soupeřem jsme vstoupili o něco lépe. Hned ve 2. min. se odrazil míč ke Kubovi Kráčmerovi, který ho však napálil vysoko nad branku. O 5 minut později hlavičkoval v pokutovém území Adam Krejčí, ale jeho zakončení chyběla razance. V 9. min. se k prvnímu vážnějšímu ohrožení naší branky dostali svým tradičním způsobem dlouhého nákopu domácí, ale míč branku přeletěl. V další minutě již hráč Žďáru mířil mezi tyče, jenže slabá střela šanci na úspěch neměla. Ve 13. min. našel parádní centr Honzy Kráčmera nabíhajícího Honzu Bártu, který si míč sice dobře zpracoval, ale zakončoval těsně vedle tyče. Ve 14. min. zahrávali domácí přímý volný kop v blízkosti pokutového území. Ani jejich střelec však přesně nemířil a balón branku minul. V 16. min. musel Lukáš Kasper zasahovat po dalším nákopu domácích z poloviny hřiště a ve střehu musel být i v další minutě, když zakročil proti další střele Žďáru ze standardní situace. Nebezpeční útočníci domácích dělali naší obraně nadále problémy a ve 20. min. musel Lukáš Kasper zpacifikovat jejich další zakončení hlavou. Ve 29. min. zneškodnil náš brankář i prudkou přízemní střelu Žďáru z pravé strany. Po půlhodině hry jsme si další velkou šanci připsali my. Jarda Krunčík prošel do pokutového území. Tam se míče ujal Kuba Kráčmer, obtočil se kolem svého protihráče, ale gólmana překonat nedokázal. Míč se pak ještě dostal na druhou stranu k Tomášovi Krunčíkovi, který tvrdou střelou orazítkoval jen vnější tyč domácí svatyně. V další minutě jsme opět ubránili standardní situaci a ihned založili rychlý protiútok, který táhl hlavně Dan Suk. Přes Adama Krejčího doputoval míč k Honzovi Bártovi, ale ten mířil opět vedle. Ve 35. min. střílel na branku soupeře neúspěšně i Jarda Krunčík. V další minutě Honza Kráčmer vyzval svou přihrávkou k zakončení Adama Krejčího, který bohužel napálil jen protihráče. Ve 37. min. zakončoval po rohovém kopu opět Adam Krejčí, ale tentokrát míč dobře netrefil. Ve 43. min. jsme po nedorozumění naší obrany nabídli soupeři velkou šanci a jen díky skvělému zákroku Lukáše Kaspera zůstal stav bezbrankový. V další minutě se po rohovém kopu o opakovaném centru dostal ke střele Kuba Kráčmer, který míč poslal jen do soupeře před sebou. V závěru poločasu zahrávali domácí jednu ze svých standardních situací. Útočník Žďáru na míč naštěstí nedosáhl a Lukáš Kasper ho našel bezpečně ve své náruči.
Druhý poločas začal přímým volným kopem domácích, který skončil vedle naší branky. Ve 49. min. pláchl po levé straně Dan Suk, ale míč si v dobré pozici příliš předkopl a o šanci se připravil. V 52. min. měli velkou šanci domácí, jenže Lukáš Kasper předvedl další ze svých povedených zákroků a střelu Žďáru zkrotil ve svých rukavicích. Krátce poté byl na polovině hřiště faulován Tomáš Krunčík. Honza Kráčmer překvapil rychlou rozehrávkou soupeře a vyslal do úniku Kubu Kráčmera. Kuba se štěstím přešel přes bránící hráče a pomalou uskákanou střelou přesně k tyči otevřel skóre zápasu – 0:1. Zápas poté dostal ještě větší náboj a na hřišti to občas dost jiskřilo. V 55. min. skončil další přímý kop domácích nad naší brankou. O 3 minuty později neodhadl situaci Lukáš Kasper a svým zaváháním při vyběhnutí na míč nabídl Žďáru vyrovnání. Před domácím hráčem zívala prázdná branka, a přestože měl i čas na to, aby si míč zpracoval, zakončoval zbrkle a z úhlu napálil míč vedle branky. V 59. min. si to před svým brankářem zavařili i domácí, ale vlastní gól z toho nakonec nebyl. V 61. min. skončila na naší zdi tvrdá střela soupeře z přímého kopu. V 65. min. nenašla přihrávka Adama Krejčího žádného z našich hráčů a v 66. min. se neujala ani hlavička samotného Adama. V 67. min. měl Jarda Krunčík před pokutovým územím dostatek času i prostoru a přihrávkou mezi obránci hledal nabíhajícího Tomáše Krunčíka. Míč byl ale o píď delší, než by bylo potřeba, a Tomáš se kvůli tomu k přesnějšímu zakončení nedostal. V 70. min. vyrazil Lukáš Kasper další prudkou přízemní střelu soupeře a v 71. min. jen zkontroloval dráhu míče letícího za naši branku. V 77. min. zastavila obrana domácích přihrávku Pepy Kovaříčka mířící do nebezpečného prostoru před brankou. V 78. a 80. min. nevyužil Žďár další 2 standardní situace, které skončily vedle naší branky nebo nad ní. V 81. minutě postupoval Jarda Krunčík proti poslednímu obránci soupeře. Bohužel prováhal správný okamžik pro přihrávku na Pepu Kovaříčka, který se už dostal do ofsajdu, a proto bylo jeho gólové zakončení již zbytečné. V 85. min. to před naší brankou vřelo po rohovém kopu, kdy se nám nepodařilo míč hned odvrátit do bezpečí, ale Kuba Resl to nakonec naštěstí dokázal. Poslední střelu domácích lapil v 89. min. Lukáš Kasper a ze Žďáru jsme i díky tomu mohli odjíždět spokojeni po těsném a těžkém vítězství 0:1.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Jednoznačně remízové utkání, ve kterém jsme si vybrali štěstí, které nám chybělo při zápase proti Častolovicím. Domácí mají hru založenou na celkem jednoduchém principu, ten ale skvěle funguje a naši obránci si dnes opravdu užili svoje. Chválím celý tým včetně náhradníků, ti nám dnes skvěle zapadli po střídání do utkání a odehráli to, co bylo potřeba. Uhrát výsledek na 1:0 je vždy extrémně těžké a jsem tak moc rád, že nám se to podařilo. Už teď vím, že takových týmů ve Žďáru v letošní sezoně moc nebude…"

Zpět