Žďár - Javornice A 3:1 (2:0)

30.08.2014 17:00

Střelci:
Michal Plašil

Sestava:
Lukáš Kasper - Jaroslav Šrefl, Jakub Kráčmer, Stanislav Koutský, Daniel Suk - Jakub Resl (62‘ Lukáš Harbich), Josef Kovaříček, Martin Šrefl, Jaroslav Krunčík - Michal Plašil, Pavel Kasper (46‘ Adam Krejčí)

Komentář k utkání:
Série našich venkovních zápasů pokračovala tentokrát na hřišti ve Žďáru. Do utkání jsme nevstoupili nějak špatně, ale oproti domácím jsme hráli zbytečně komplikovaně. Zatímco naše útočné snahy končily ve většině případů před pokutovým územím soupeře, domácí se s tím příliš nepárali, a když měli v blízkosti pokutového území možnost vystřelit, tak vystřelili. Našich ztrát míčů využívali k nebezpečným rychlým protiútokům. Ještě neuběhla ani čtvrthodina hry a přesně po takovéto akci jsme dostali první branku. Domácímu hráči se po naší chybě otevřela přímá cesta k brance, kterou zakončil prudkou a přesnou střelou k tyči z 18 metrů - 1:0. Zápas se i nadále odvíjel v podobném duchu a šance přibývaly zejména na straně domácích. Příliš se nám nedařily ani standardní situace - jednak kvůli výškové převaze domácích, ale také kvůli nepřesným centrům. Výjimkou byl snad jen přímý volný kop Martina Šrefla, který gólman Žďáru dokázal vyrazit. To domácí byli k druhé brance mnohem blíže. Po jednom z rohových kopů, a chvíli poté i po trestném kopu, se míč několikrát zamotal mezi našimi hráči a soupeřem, ale nakonec jsme se z těchto situací dokázali vysvobodit. Po půlhodině hry už domácí ale vedli 2:0. Ve dvou hráčích si poradili s naší obranou a podobnou střelou jako v prvním případě navýšili své vedení. Až v závěrečných 10 minutách prvního poločasu jsme párkrát ohrozili domácí branku. Pavel Kasper poslal ve 38. min. svůj „volej“ po rohovém kopu jen vedle tyče. Dan Suk o chvíli později zase trefil jen místo, kde čekal připravený gólman. Na druhé straně musel být pozorný i Lukáš Kasper, když zneškodnil hlavičku soupeře po dlouhém nákopu do pokutového území. Ve 41. min. si na přímý kop Martina Šrefla hezky naběhl Jarda Krunčík, ale svou hlavičku ve slibné šanci poslal o pár centimetrů nad břevno. Neujala se ani střela Michala Plašila, kterou nechtěně zblokoval probíhající Martin Šrefl. V závěru poločasu jsme byli blízko snížení. Po rohovém kopu a naší hlavičce se po zásahu brankáře odrazil míč od břevna ke Kubovi Reslovi. Kuba se ale nedokázal dohodnout s Danem Sukem, který se k míči také přimotal, a jejich společná střela skončila vedle poloodkryté branky.
Do druhého poločasu jsme trochu přeskládali sestavu se snahou o rychlý kontaktní gól. Jako první ale zahrozili domácí hlavičkou jen těsně vedle tyče. Pak už jsme se osmělili my, ale se střelou Michala Plašila si gólman poradil, a stejně tak si došel pro centr Jardy Šrefla. V 50. min. zahrávali domácí přímý volný kop, ale naše zeď míč nepropustila. V 54. min. se na útočný výlet vydal Jarda Šrefl, který zakončil prudkou přízemní střelou. Ta domácímu brankáři nadělala nečekaně mnoho starostí, když mu proklouzla pod rukama, ale s velkým štěstím se odrazila do břevna a pak zpátky ke gólmanovi. V 58. min. vyrazil brankář Žďáru i hlavičku Kuby Kráčmera po rohovém kopu. V 61. min. nikdo z našich hráčů bohužel nedoskočil na povedený centr Jardy Krunčíka. Domácí zlobili naši obranu opět z rychlých protiútoků, ale své šance v 62., resp. 63. min. zakončili jen střelami vedle Kasperovy branky. Naši síť nerozvlnil ani přímý kop Žďáru z 66. min., protože Lukáš Kasper se zaskočit nenechal. Přímý volný kop stál ale za naším snížením v 69. minutě. Michal Plašil se z 22 metrů trefil parádně a nedal gólmanovi takřka žádnou šanci - 2:1. Jednobrankový rozdíl nevydržel bohužel příliš dlouho. V 72. min. propadlo autové vhazování domácích až do malého vápna, kde při snaze o odkopnutí míče zasáhl Jarda Šrefl domácího hráče. Proměněná penalta znamenala vedení Žďáru 3:1. Nepříznivý vývoj zápasu se snažil změnit Dan Suk. Jeho ne zcela vydařenou střelu brankář s přehledem zneutralizoval. Osm minut před koncem zápasu jsme dostali jedinečnou možnost na snížení. Po kravatě, kterou dostal Martin Šrefl v pokutovém území, byla nařízena penalta i proti domácím. Brankář Žďáru penaltu Kuby Kráčmera vystihl a vyrazil do bezpečí. Naše naděje na lepší výsledek tak vzaly za své. Další gólovou šanci jsme si nevypracovali. Své rychlé protiútoky nezužitkovali ani domácí, a zápas tak skončil jejich výhrou 3:1.

Zpět