České Meziříčí - Javornice A 1:3 (0:2)

20.10.2018 15:30

Střelci:
Adam Krejčí 2, Jan Bárta

Sestava:
Lukáš Kasper – Stanislav Koutský, Jan Kráčmer, Pavel Kasper, Jakub Resl – Jakub Hovorka (63‘ Tomáš Plašil), Jakub Kráčmer, Jakub Nosek, Tomáš Krunčík (73‘ Lukáš Harbich) – Jan Bárta, Adam Krejčí (82‘ Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:
Úvod zápasu patřil domácím, kteří si vypracovali dvě velmi slušné šance. Jednu po přímém kopu, a tu druhou, větší, po samostatném úniku. Ani jedna z gólovek však neskončila v naší brance, a tak jsme domácím gólové zakončení předvedli my. V 16. min. Kuba Nosek vysouval do uličky Tomáše Krunčíka, jehož šanci zhatil vyběhnuvší brankář Meziříčí. Odraženého míče se ale zmocnil Adam Krejčí, připravil si ho ke střele a parádní ránou odraženou od břevna rozvlnil poprvé síť za domácím brankářem – 0:1. Ve 21. min. jsme mohli vést už o 2 branky. Adam Krejčí si u rohového praporku pohrál s obráncem a naservíroval míč na malé vápno Kubovi Noskovi. Ten svou bezprostřední střelou trefil přemísťujícího se brankáře a balón skončil zázračně mimo branku. Za další 2 minuty vysunul Honza Kráčmer Adama Krejčího. Ten přihrávkou pod sebe našel Tomáše Krunčíka, jehož levačka orazítkovala pravou štangli! Od tyče se míč odrazil ke Kubovi Hovorkovi, který byl ve vápně jednoznačně faulován, ale píšťalka hlavního rozhodčího zůstala mlčet. V další minutě se po rychlém autu řítil do šance Adam Krejčí, kterému znemožnil zakončení vyběhnuvší brankář soupeře. Ve 26. min. jsme rozjeli nadějný protiútok 2 na 2, ale Adam Krejčí bránícího hráče neprostřelil. Za další 3 minuty prodloužil Honza Bárta míč za sebe na Adama Krejčího, který ustál i 2 nedovolené zákroky a únik z poloviny hřiště zakončil střelou vedle brankářovy nohy – 0:2. Ve 30. min. se domácí dostali po pravé straně až k naší brance, ale Kuba Hovorka jejich centr odvrátil do bezpečí. Ve 34. min. se Adam Krejčí po autovém vhazování obtočil kolem obránce, ale svou bombou těsně minul pravou tyč. Ve 37. min. mířil za naši obranu dlouhý míč, ale Pavel Kasper ho díky excelentní volejbalové vložce za sebe nepustil. Po následném přímém volném kopu hlavičkoval domácí hráč jen vedle naší branky. Za další 2 minuty byl náš gólman opět v pohotovosti, ale střela ze 30 metrů mu vrásky na čele neudělala. Ve 41. min. se domácí útočník nenápadným faulem zbavil Standy Koutského a pokračoval dál k naší brance. Vyhnul se také Honzovi Kráčmerovi, ale přihrávku před prázdnou branku už nezvládl. Ve 43. min. se k brance Meziříčí opět probíjel Adam Krejčí, jemuž zakončení znemožnil skluzující obránce.
Ve 49. min. se míče na polovině hřiště ujal Kuba Nosek. Ten přenesl hru na druhou stranu na Adama Krejčího, který následně Kubovi míč vrátil na vápno, jenže Kubovu střelu obrana zblokovala. K zakončení se vzápětí ještě dostal Kuba Hovorka, který svou první střelou neprostřelil klubko hráčů před sebou a podruhé už mířil vedle. V další minutě jsme napadáním obrali soupeře na polovině hřiště o míč a k brance soupeře si to následně namířil Honza Bárta. Ten se nerozpakoval, napřáhl z hranice vápna a střelou pod břevno zvýšil na 0:3. V 53. min. vyslal Pavel Kasper po lajně na steč Honzu Bártu, který nedokázal najít před brankou nabíhající spoluhráče. V 55. min. si Lukáš Kasper jen pohlídal trestný kop soupeře. V další minutě se Adam Krejčí opět srdnatě pral s obránci, ale vznikla z toho pouze nepřesná střela Kuby Kráčmera. V 58. min. se po chybném rozhodnutí rozhodčího ocitli domácí v gólové šanci, kterou skvěle zneškodnil Lukáš Kasper. Po hodině hry se otevřelo hřiště Adamovi Krejčímu, ale ten nedokázal protiútok 3 na 2 využít. V další minutě zastavil přihrávku Tomáše Krunčíka skluz bránícího hráče. V 64. min. se při dlouhém míči vyhnul ofsajdové situaci Tomáš Plašil, ale v závěru svého útoku píchl míč jen ke gólmanovi. O 2 minuty později Lukáš Kasper konečky prstů posunul míč po standardní situaci Meziříčí alespoň na roh. V 70. min. si na přihrávku Adama Krejčího za obranu nabíhal Honza Bárta, ale brankář soupeře tuto příležitost přečetl. V další minutě napřáhl po propadnutém autu ke střele Tomáš Krunčík, jehož ušmudlanou nevydařenou střelu by zastavilo i silnější stéblo trávy. V 75. min. se přes 2 bránící hráče prosadil znovu Adam Krejčí, ale gólman vyrazil jeho střelu na roh. Za další 2 minuty nedostal míč před branku z pravé strany Kuba Nosek. V 80. min. mohl dokonat svůj hattrick Adam Krejčí, ale samostatný únik v gól nepřetavil. V 82. min. se domácí dostali k nepřesnému zakončení hlavou po standardní situaci. V 83. min. si na rychlý aut za obranu naběhl Kuba Kráčmer, od něj doputoval míč ke Kubovi Noskovi, ale ten branku netrefil. V 85. min. to vřelo po standardní situaci opět před naší brankou, ale závar jsme ustáli. V 86. min. neprostřelil chumel těl před sebou Kuba Nosek. Dvě minuty před koncem zápasu se Meziříčí dočkalo alespoň čestného úspěchu, když jsme nedokázali několikrát zastavit jejich protiútok a domácí hráč se sám před Lukášem Kasperem nemýlil. Další změnu skóre jsme už nepřipustili a odvezli jsme si první výhru ze hřiště soupeře.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Domácím jsme opět po našem špatném začátku nabídli dvě šance, které naštěstí nevyužili. Pak jsme se již dostali do hry a vytvořili si i nějaké příležitosti. Dali jsme pěkné branky, a konečně tak zvítězili venku. Poměrně dost šancí na obou stranách zůstalo nevyužito. Diváci se myslím nenudili.“

Zpět