Doudleby B - Javornice A 0:2 (0:0)

30.09.2012 16:30

Střelci:
Jan Podzemný, Jaroslav Krunčík

Sestava:
Lukáš Kasper – Jaroslav Šrefl, Lubomír Plesl, Stanislav Koutský, Martin Hejlek – Jan Podzemný  (77‘ Pavel Chlachula), Michal Štěpánek, Kamil Široký, Martin Šrefl (86‘ Daniel Suk) - Jaroslav Krunčík (73‘ Pavel Kasper), Josef Kovaříček (34‘ David Bárta)

Komentář k utkání:
V zápase posledního týmu s předposledním se rozhodovalo o tom, kdo zůstane po polovině podzimních zápasů na samém chvostu tabulky. A tam jsme se rozhodně dostat nechtěli. Začátek utkání byl oboustranně opatrnější, ale s postupem času začaly přicházet šance. Do té první se po pěkné přihrávce od Martina Šrefla mezi obránce dostával Jarda Krunčík, ale v rozhodující moment si míč přišlápl. Naše obrana musela být také pozorná, protože i Doudleby ji pěkně zlobily. Několikrát jsme dokázali domácí útočníky zastavit opravdu v poslední chvíli. Přesto nám jednou doudlebský hráč pláchnul a překonal i Lukáše Kaspera, ale tomu nakonec pomohlo břevno! Před druhou brankou pak po přímém volném kopu hlavičkoval Kamil Široký, ale jeho hlavička mířila vedle. Šance se střídaly takřka pravidelně na obou stranách. Na řadě tedy byli domácí a jejich přímý volný kop, který z brankové čáry vyhlavičkoval Luboš Plesl. Na domácí branku se pak řítil Jarda Krunčík, ale myšlenka s přelobováním vyběhnutého brankáře nebyla tou správnou volbou. Po kombinaci na naší pravé straně si za dalších pár minut Jarda posunul míč do pokutového území, ale na jeho hranici byl sražen. Bohužel píšťalka hlavního rozhodčího zůstala nepochopitelně mlčet. Domácí měli obrovskou příležitost deset minut před přestávkou, když jejich hráč zakončoval z malého vápna za přihlížení našich hráčů. V ideální pozici však přestřelil. Na druhé straně hřiště se ve 40. min. do pokutového území protáhl Martin Šrefl. Přestože byl obranou vytlačen z ideální pozice, dostal se nakonec k technické střele, která tak trochu nenápadně dosedla až na levou tyč doudlebské branky! Na přestávku jsme přesto mohli odcházet o něco spokojeněji, kdybychom alespoň svou závěrečnou šanci proměnili. Jarda Šrefl našel nadýchaným centrem svého bratrance Martina, ale ten po vzoru domácího hráče z malého vápna přestřelil. Poločas tak skončil nerozhodně 0:0.
Doudleby začaly druhý poločas velmi dobře kvůli našim chybám a faulům v obranné fázi. První trestný kop skončil na naší zdi, ten druhý ze 47. min. ale opět rozezvonil břevno nad Lukášem Kasperem. Na domácí snažení jsme ale dokázali rychle odpovědět. Při rychlém protiútoku putoval míč od Kamila Širokého, přes Martina Šrefla až k Honzovi Podzemnému, který v zakončení nezaváhal. Přízemní střelou podél brankáře dostal náš tým do vedení – 0:1. V 54. min. jsme dokázali domácí obranu znovu přelstít, ale Martin Šrefl byl v době přihrávky bohužel v ofsajdu. V další minutě pak musel proti střele domácích zakročit Lukáš Kasper. Poté přišly v krátkém sledu šance Jardy Krunčíka. V 58. min. se dokázal vyhnout skluzu protihráče a namířil si to přímo k brance. Tam ho chtěl přibrzdit další obránce, ale toho se Jarda zbavil dvěma zasekávačkami ve stylu „pojď sem, kam jdeš“, ale pak z jasné pozice netrefil „zařízení“. Chuť si však spravil po hodině hry, když využil zaváhání jednoho z obránců a s Honzou Podzemným šli dva na jednoho. Jarda Krunčík ale už míč nikomu nepůjčil, obešel posledního obránce i brankáře a do prázdné branky zvýšil na 0:2. V další minutě pustila domácí rozhozená obrana ke střele Martina Šrefla, ale jeho pokus mířil vedle brány soupeře. V 66. min. se na útočný výlet vydal Standa Koutský. Včasné vyběhnutí a odkop brankáře jeho šanci zmařily. Domácí se přes naši obranu dostávali hůře než v prvním poločase a naši branku ohrožovali zejména při standardních situacích. V 71. min. zastavil náš nadějný protiútok skluz doudlebského obránce. Doudleby se snažily tlačit více dopředu, ale naši branku příliš neohrožovaly. Nám se naopak otvíraly další příležitosti k rychlým kontrům. V 79. min. skončil únik Pavla Kaspera jen rohovým kopem. Mnohem větší šanci si ale vypracoval Kamil Široký, který s lehkostí prokličkoval přes zkoprnělou domácí obranu, ale brankáři pak posadil míč přímo do rukavic. Když se Doudleby neprosadily ani ve své poslední velké šanci, při které prosvištěla jejich prudká střela jen přes malé vápno, mohli jsme spolu s našimi věrnými diváky slavit důležitou výhru 0:2. Ta se rozhodně nerodila lehce a každopádně v tom byla i trocha štěstíčka, protože kdyby domácí dokázali proměnit jednu ze svých šancí za bezbrankového stavu, mohlo být všechno jinak…

Trenéři k utkání:
Tomáš Krunčík: „Dnes bylo vidět, že se na hřišti potkaly 2 týmy, které rozhodně herní pohodou a formou neoplývají. Jsem moc rád, že se nám opět přes spoustu zbytečných a laxních chyb podařilo zvítězit. Utkání nebylo pohledné, převládala bojovnost a urputnost. Každopádně doufám, že nás vítězství nakopne a příštího soupeře ze Žďáru porazíme.“

Jakub Kráčmer: "To, že jsme vyhráli, nás může stejně těšit jako hráče Slávie :-D Moc parády jsme nepředvedli, ale dali jsme góly a můžeme slavit, což hřeje na srdíčku. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a gratuluji hráčům."
 

Zpět