Javornice A - České Meziříčí 1:5 (1:2)

02.06.2019 17:00

Střelci:
Jakub Kráčmer

Sestava:
Stanislav Hynek - Tomáš Plesl (52' Josef Hanyk), Jakub Resl, Jan Kráčmer, Tomáš Krunčík - Jakub Hovorka (52' Pavel Chlachula), Jakub Kráčmer, Jakub Nosek (86' Ondřej Nosek), Martin Šrefl - Kamil Široký (58' Michal Plašil), Adam Krejčí (77' Lukáš Kasper) 

Komentář k utkání:
Na začátku zápasu nic nenasvědčovalo tomu, jak zápas nakonec dopadne. Ve 3. min. brankáři hostů nevyšel odkop po malé domů, ale míč se nám zachytit nepodařilo. V další minutě se Adam Krejčí řítil do šance, ale nedokázal si postrčit míč za brankáře. Z protiútoku ještě vážněji zahrozili hosté, když si útočící hráč seběhl na přihrávku do středu a jednoduše se dostal sám před naši branku. Obstřelil i Standu Hynka, ale od tyče se míč odrazil zpátky do hřiště. V 8. min. už se České Meziříčí z branky radovalo, když se do gólového zakončení po neodpískaném faulu protlačil útočící hráč, který následně prostřelil našeho brankáře - 0:1. V 10. min. si Adam Krejčí šikovně prohodil bránícího hráče, ale druhého hráče už přelstít nedokázal. Ve 13. min. jsme se radovali z vyrovnání. Gólman soupeře podskočil dlouhý aut Adama Krejčího a Kuba Kráčmer hlavou snadno usměrnil míč do branky - 1:1. Ve 21. min. zahrával Honza Kráčmer přímý volný kop, který brankář Českého Meziříčí nadvakrát zkrotil. V další minutě měli gólovou šanci opět hosté. Dlouhý nákop si na levé straně našel útočník soupeře a následně poslal nebezpečný přízemní centr před branku. Žádný z hostujících hráčů naštěstí k balónu nedoklouzal. Ve 25. min. zastavil postup Adama Krejčího ofsajd a stejným způsobem skončila i akce soupeře po přihrávce před branku. Ve 27. min. jsme zaspali při rychle rozehraném autu soupeře a jen dobře postavený Kuba Nosek srazil míč těsně vedle naší branky. Po následném rohovém kopu si Honza Kráčmer svým zákrokem málem připsal vlastní branku, ale míč se nám z brankové čáry podařilo vyhlavičkovat. Ve 31. min. jsme z dlouhého autu Adama Krejčího vytěžili pouze roh. V následující minutě Kuba Kráčmer hlavou prodloužil přímý kop svého bráchy Honzy k Martinovi Šreflovi, ale ten sám před brankářem nedokázal nasměrovat míč mimo jeho dosah. Ve 36. min. hlavní rozhodčí odpískal po zvláštním souboji ve vápně penaltu proti nám. Tu hosté proměnili a dostali se zpátky do vedení - 1:2. Ve 38. min. hostující hráč překvapivě vrátil před branku přetažený centr, ale Standa Hynek byl ve střehu. O 2 minuty později České Meziříčí opět zahrozilo po standardní situaci. Na zadní tyč nabíhající hráč na míč naštěstí nedoskočil. Při následné protiakci Adam Krejčí sice obalamutil hned trojici protihráčů, ale přihrávkou před branku své spoluhráče nenašel. Podobný konec měla i další akce Adama zakončená ostrým centrem ze strany. Ve 43. min. Kuba Hovorka fauloval v blízkosti pokutového území. Hostující hráč zakroutil míč z nařízené standardní situace velmi hezky, ale balón jen z vnější strany škrtl o spojnici břevna a tyče. V poslední minutě prvního poločasu jsme se dostali do brejku, který táhl Adam Krejčí. Ve vápně přihrál Kubovi Noskovi, který mu míč ještě vrátil, ale Adamův pokus hosté zblokovali.
Ve 47. min. prošel centrovaný míč skrz naše celé pokutové území. Chvíli poté Standa Hynek vyrazil střelu soupeře a pádem pod nohy dobíhajícího hráče zabránil i dorážce. Bohužel se nám ale ani poté nepodařilo míč z vápna odkopnout. Ba naopak. Namazali jsme míč soupeři, který toho využil ke vstřelení branky na 1:3. V prachbídném výkonu jsme bohužel pokračovali a hned ve 49. min. měli hosté další neuvěřitelnou tutovku. Hráč Českého Meziříčí byl po přihrávce ze strany zcela sám před brankou, ale z jednoho metru nedokázal dotlačit balón do sítě. V 55. min. mířil před naši branku další nebezpečný centr, který hostující hráč poslal z voleje vedle branky. V další minutě Standa Hynek svým zásahem jen přibrzdil přihrávku mířící do malého vápna a hostující hráč už měl úlohu snadnou – 1:4. V 60. min. hráči Českého Meziříčí opět přehráli naše obranné řady, ale střelou z vápna vystřelili nad branku. V 63. min. Joska Hanyk se štěstím zastavil protiútok soupeře. Chvíli poté odhlavičkoval Tomáš Krunčík nákop Českého Meziříčí jen k soupeři, který šel sám na branku, ale zařízení netrefil. O 2 minuty později jsme museli zlikvidovat další šanci soupeře zakončenou přihrávkou do vápna. V 69. min. si o míč křikl Joska Hanyk, ale bodlo z velké dálky přesné nebylo. V 74. min. si Martin Šrefl řekl pohybem o rychlý aut Adama Krejčího, jenže obloučkem přes brankáře branku minul. V 75. min. Standa Hynek včasným vyběhnutím zneškodnil průnikovou přihrávku soupeře. V 78. min. brankář Českého Meziříčí reflexivně vyrazil míč po prodlouženém autovém vhazování. Krátce poté zblokovali hosté i střelecký pokus Adama Krejčího. V 80. min. hosté překombinovali svou další gólovou akci a úspěšná nebyla ani přihrávka před naši branku. V 84. min. se centr Lukáše Kaspera z pravé strany snesl na břevno branky hostů. Pár vteřin poté gólman soupeře bez problémů lapil ránu Kuby Noska. V 87. min. si hosté naposledy pohráli s naší obranou, kterou pár jednoduchými přihrávkami vyšachovali a zakončením do prázdné branky uzavřeli účet zápasu na 1:5. Dnes se nám zápas opravdu nepovedl, což asi nejlépe vystihla jedna z hlášek z naší střídačky, kde padlo, že nejhezčí na dnešním zápase byla asi duha, která se během druhého poločasu nad Javornicí objevila.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: "Hosté nás přehráli ve všech fotbalových dovednostech, hlavně rychlostí a důrazem. Jejich vítězství je zasloužené."

Zpět